אוי מיכל מיכל ...
אני חוזר, קודם כל, על מה שאמרתי קודם - עניין ה"למה" לא רלבנטי בכלל לוויכוח, ואליו אני התייחסתי קודם. אז בואי נתאר את העולם לפי איך שאת רואה אותו: בני אדם מושגחים בהשגחה פרטית, ולכן כל מה שקורה להם הוא בהשגחה פרטית של רבש"ע. לכן, כל מה שקורה להם על ידי אנשים אחרים נובע מהשגחה פרטית עליהם, נכון ? הרי זה מה שאת טוענת שקרה לך! אם ניקח את הפגיעות הנגרמות לבני-אדם על ידי מעשיהם של בני-אדם אחרים המכונים על ידך "חטאים שבין אדם לחברו", הרי שחטאים אלה קורים לניזוקים בגלל השגחה פרטית עליהם, לא ? כך גם מה שקורה לאדם, על ידי בני-אדם אחרים, שהוא בגדר "מצוות שבין אדם לחברו". נכון ? אם ככה, חסל סדר מצוות ועברות שבין אדם לחברו, כי מה פתאום לצוות על אנשים לעשות/לא לעשות דברים, שבכל מקרה אלוהים יחליט בסוף אם האדם יעשה אותם או לא ? אם את לא מסכימה, זה אומר שלא כל מה שקורה לאדם הוא בגלל השגחה פרטית. כלומר, חלק - בגלל בחירה חופשית של אנשים אחרים, וחלק בגלל השגחה פרטית. נכון ? זה אומר שקורים לבני-אדם דברים רעים, מבלי שהדבר מגיע לו, ומבלי שאפשר יהיה לחפש לכך סיבה. את יכולה להשלים עם אמונה כזאת ? אגב, מאיפה בדיוק לקחת את הסטטיסטיקה הזאת ? האם עשית משאל בקרב מדגם מייצג של בחורות שעלו על טרמפים בכל שעות היום, ובאמת רובן נאנסו ? הרי את לא שומעת בחדשות על בחורות שלא נאנסות, אז מאיפה הנתונים ? (הבהרה: אני חושב שלעלות על טרמפים זה מעשה טפשי משהו, אבל אני עדיין לא חושב שאם בחורה עולה על טרמפ ולא נאנסת זו הוכחה למציאות האל ...)