חזרתי עם התייעצות.... EXCHANGE

blueeye

New member
חזרתי עם התייעצות.... EXCHANGE

שוב...מדובר בחברה עם משהו כמו 25 משתמשים. כיום ישנו שרת EXCHANGE גירסה ישנה יחסית ( לא יודע כרגע איזו..) חשוב לציין שאין גיבוי של השרת דואר ! ( עלות גבוהה של התוכנה) ומעבר לכך כיום הקבצי נתונים של הדואר נמצאים על הדיסק SYSTEM אין איש טכני/SYSTEM או IT בחברה. אני שוקל לעבור לניהול שרת דואר בחברה שמנהלת את ה DOMAIN עצמו לקחת 100 מגה ל 20 תיבות בערך(אין מגבלה על כמות), כל אחד יקבל בממוצע 5 מגה... חיבור ב POP3.. ואפילו אפשרי לבצע סנכרון של ה PST עם שרת הקבצים שכן מגובה ! בניגוד ל EXCHANGE כיום. העלות לא גבוהה משהו כמו 10 דולר לחודש. האם אני טועה בכדאיות במקרה הזה ? מה החסרונות ? תודה, רועי

iis5

New member
אז ככה

במקרה שלך אין לך הרבה ברירות. אם אין לך גיבוי ואין לך איש IT שינהל,יגבה ויתחזק את ה EXCHANGE אז אולי כדאי לך באמת להעביר את זה לבחוץ. לגבי הכמות 5 מגה זה ממש כלום אולי כדאי לתת כמות יותר גדולה אבל זה תלוי בשימוש של המשתמשים בדואר. אני לא חושב שיש בזה חסרונות להיפך במקרה שלך אתה רק תרוויח כי במקרה של תקלה אתה רק תפסיד.

blueeye

New member
תודה, והמשך...

אוקיי אז אני מבין שאכן זאת כנראה דרך פעולה נכונה. לגבי גודל התיבות היות ואני לא מקצה מראש נפח לכל תיבה אלא לוקח "בלוק" של 100 מגה אני מניח שזה יספיק, תעבורת הדואר אינה גדולה במיוחד. וכמובן ניתן להגדיל תמיד... כרגע נשאלת השאלה כיצד הכי נוח לבצע גיבוי בכל זאת של קבצי ה PST מה קורה במידה ומשתמשים ב outlook express ? האם גם שם יש קובץ מסודר כמו PST ? תודה, רועי

antidot

New member
---->

אין דרך קלה לגבות קבצי PST. אפילו אם המשתמשים שמים את קבצי PST על השרת, אבל משאירים את המחשב עם outlook פתוח בזמן שהגיבוי רץ, אתה חייב תוכנת גיבוי שתומכת בגיבוי קבצים פתוחים. OE - אל תחשוב על זה אפילו. לא רק חור אבטחה, אלא גם שהוא מתמודד הרבה יותר גרוע עם נפחי דואר גדולים.

antidot

New member
---->

מאוד תלוי בהרגלים של עובדי אותה חברה ומוכנותם לוותר על יתרונותיו של Exchange (שיתוף יומנים, תיבות, פנקס כתובות משותף וכו'). אחרי Exchange, מעבר לPOP3 בלבד יהיה לדעתי קשה מדי ותלוי באופי החברה, יכול גם לפגוע בפעילות השוטפת. לא יודע אם יש בארץ, אבל ידוע לי שיש בחו"ל חברות שנותנות outsourcing לשירותי Exchange או דומיו. לא ידוע לי על טווח המחירים, אבל זאת יכולה להיות אלטרנטיבה לא רעה (בהנחה שיש חיבור מהיר לשרת) בכל מקרה, נכון לעכשיו, דבר ראשון יש לדאוג לגיבויים של Exchange (גם ntbackup מספיק, למרות שהוא יגבה את כל הstore ולא מסוגל לבצע גיבוי פר תיבה).

blueeye

New member
אוי אנטי אנטי אנטי.....

לו רק היית רואה את המקום היית מתאבד... מנתחת מערכות המידע בחברה לא יודעת מה זה FIREWALL.... אני חושב זה ממצה את העניין לא ? יומנים משותפים ??! היא בטח בכלל לא יודע שיש דבר כזה... הם משתמשים היום ב OE... ולכן שאלתי לגבי זה. יש לי הרבה עבודה שם ! :) אגב לגבי OUTSOURCING ל EXCHANGE נטויזן נותנים שירות כזה עד כמה שידוע לי, אבל אכן המחירים בטח בשמיים.. ולטובת "הארגון" הקטן שלי יש לטפל נראה לי שזה גדול עלינו... בברכה, רועי

antidot

New member
---->

אני לא מדבר על אנשי תמיכה שמתחזקים את הExchange במידת הצורך (את זה לא מעט חברות בארץ ישמחו לתת). אני מדבר על כך שהשרת עצמו יושב בdata center וחברה אחרת מנהלת לך אותו בשוטף כאשר לך יש ממשק ניהול (אין לי את כל הפרטים על איך זה בדיוק עובד).

blueeye

New member
אני יודע... לזה התכוונתי...

אצלי במכללה ( המרכז הבינתחומי בהרצליה) עובדים בשיטה כזאת לפחות עד כמה שידוע לי ... שרת EXCHANGE יושב למעשה בנטוויזן ומתחברים אליו דרך הרשת outlook web או POP3... כבר שלחתי מייל למנהל הלקוח שלי בנטויזן לבדוק את הנושא. רועי

ezaton

New member
עובדתית,

אני לא שולל OE, ולהיפך - קל יותר לנהל אותו, והוא עמיד יותר מ Outlook. אחרי עידכוני האבטחה האחרונים, הוא גם פחות מהווה חור אבטחה (בכל אופן, לא יותר מ- Outlook), ועובד כמו שצריך. כדי לגבות קבצי PST, אתה תירק דם. אבל בליטרים. אם כל המחשבים שלך "נייחים", אתה יכול לאכסן את קבצי המידע (בין אם הקבצים של OE או Outlook) ישירות על השרת, ולא תצטרך לדאוג כלל לסקריפטי גיבוי, ודרכים להעביר את הקבצים (פתוחים? לא פתוחים?) אל השרת למטרות גיבוי. זאת גם אפשרות, בתלות בעומס הרשת שלך, והמבנה שלה. לא צריך להעמיס יותר מדי. אגב, עבור חברה של 25 עובדים, הייתי בהחלט שוקל שירותי Outsourcing של IT, לפחות לבנק שעות. כמות הזמן שמבזבזים על תחזוקה שוטפת לא מקצועית, כלכלית, לא מצדיקה לא להחזיק כזה. גיבוי - אם יש לך שרת אחד מגובה, בתלות במערכת הגיבוי בה אתה משתמש, אתה יכול לגבות את ה Exchange הקיים אל תוכו גם כן. יש לך clients, ו- plugins ועוד המון מילים שמשמשות כדי לקחת ממך עוד כסף, שיוכלו לאפשר לך, בהוצאה יחסית זעירה (בהתבוננות על טווח של חצי שנה, ויותר) לגבות לא רק את הקבצים על שרת הקבצים, אלא גם את הדואר מתוך ה- exchange על המחשב השני, לאותו הטייפ. באיזו מערכת גיבוי אתה משתמש? איזו גירסת exchange?

modalo

New member
שרת הexchange

הכי טוב זה להשתמש בתוכנת ה ntbackup שמגיעה חינם עם הwindows הפרוצדורה של גיבויי ה exchange היא מעולה ויכולה לתת לך מענה במצב של crush וככה לחסוך כסף בלאגן וסינכרונים מיותרים. לפרטים נוספים [email protected]

ezaton

New member
היא אכן טובה למקרה של נפילה כוללת

אבל לא מוצלחת מדי עבור גיבוי/שיחזור תכולת תיבת דואר יחידה. מצד שני, גיליתי שאני לא צריך את זה, כי עם retension של חודש למחיקה, פשוט טרם קרה שאבד דואר לבלי שוב.

למעלה