חזרתי מקפריסין

• פותח הנושא 1L
  • פורסם בתאריך

1L

New member
חזרתי מקפריסין

על הטיול הזה דיברתי הרבה, אבל כנראה שאדבר בו עוד יותר. עשרה ימים של טיול תרמילאים (כן! זה אפשרי!) בקפריסין. היה באמת הרבה יותר ממוצלח! למעט היומיים האחרונים בניקוסיה (שגם עליהם לא מתלוננים, ראינו שלג נופל!) זכינו למז"א משובח (במיוחד יחסית לעונה). אמנם זו לא התקופה לרחצה בים אבל זו הזדמנות מופלאה לראות את הכל צבוע בירוק מנוקד בשלל צבעי הפרחים. יצא לנו לפגוש רק עוד תרמילאי אחד במשך כל התקופה (ממלטה) ולמעט ההמראה והנחיתה לא פגשנו אפילו ישראלי אחד. אמנם בתקופה הזו ישנה מעט מאוד תיירות והרבה מקומות ממש משוועים (אקטיבית...) לאנשים אבל היתרון בכך, במיוחד עבור תרמילאים, הוא שמחירי הלינה למשל זולים משמעותית. ממוצע ההוצאה שלנו (זוג) ללילה עמד על כ- 13 לירות קפריסאיות (כ- 130 ש"ח) בתנאים טובים בהרבה מתנאי אכסניה: מעבר למיטות, מטבחון, שירותים ומקלחות צמודים. היו מספר דברים שחיפשנו והיה לנו קשה מאוד למצוא: אינטרנט (למרות שכשמצאנו, בעיקר בערים הגדולות, המחיר היה סביר בהחלט), בלון גז מתברג עבור גזיה ובטטות... ככלל, זו בהחלט מדינה מערבית מתקדמת גם אם בהרבה מקומות מסורתית ואותנטית. המחירים הם מחירי ישראל ויותר (מצאנו מעט מאוד דברים שהיו זולים מאשר בארץ - פילם, סוללות). אנחנו טיילנו באמצעות טרמפים ותחבורה ציבורית. התחבורה הציבורית נוחה מאוד - לא תמיד מדובר אפילו באוטובוסים אבל אין שום בעיה להסתדר איתה. הם אפילו טרחו לרכז בחוברת אחת את כל הפרטים בנוגע לתחבורה ציבורית בכל הרפובליקה. טרמפים לא היה קשה לעצור במיוחד, אבל אין ספק שזהו לא מראה שגרתי בקפריסין. הם כמעט תמיד היו מופתעים ולמעשה רבים לא עצרו לנו מפני שהיו משוכנעים שאנחנו מנסים לעצור מונית... (אגב מוניות - עסק יקר להחריד!) בשורה התחתונה, אגב, עשרה ימים זה ממש לא מספיק בשביל טיול כזה בקפריסין. בסיכומו של דבר - מומלץ בחום!! בהמשך אני אשרשר עוד קצת תמונות מלוות בסיפורים ואני אשמח לענות על כל שאלה בנושא.

1L

New member
בירה מקומית

הבירה המקומית נקראת KEO. יופי של בירה, לא משהו מיוחד אבל לא רע בכלל. 4.5% אלכוהול ונמכר בכל תצורה מקובלת לרוב תמורת לירה קפריסאית אחת (כ- 10 ש"ח). מחירי הבירות המיבאות, למעט הייניקן, יקרות משמעותית (לפעמים במאות אחוזים) מאלה המקומיות. ישנה בירה מקומית נוספת חדשה שנקרת FIVE אבל אותה לא יצא לי לטעום. כשעברנו ליום אחד לביקור בצד התורכי של האי הזדמן לי לטעום את הבירה הטורקית EFES PILSEN. בירה לא רעה, טיפה חמוצה (5%) ובהחלט לא יקרה (טוב, הכל זול שם בהרבה). באחת הפעמים שיצאנו לבר מקומי התעניינתי לגבי מבשלת הבירה. בתגובה קיבלתי מהברמן את כל הפרטים הדרושים: היא ממוקמת בדיוק באותה עיר בה היינו (לימסול), הם עושים סיורים מודרכים במפעל שגם מייצר את היינות המקומיים (כולל היין המקומי המיוחד, קומנדריה). בחינם. כל יום ב- 10:00, כולל טעימות. זה לא מופיע בלונלי פלנט! כמובן שלמחרת התייצבנו. היה נחמד, ממצה וחבל שלא היה לנו מספיק זמן בשביל כל הטעימות...

sela v

New member
ולי שהייתי בתערוכת תיירות

בלונדון לפני שבוע, אמרו אם אני לא טועה הקפריסאים הטורקים, שאי אפשר לעבור מצד לצד בכלל, אולי יש להם אינטרס שישארו רק בצד שלהם.

1L

New member
הגבול

אני לא כ"כ בטוח לגבי נהלי המעבר מהצד הטורקי אל היווני, אך בכל מקרה, עד כמה שאני יודע - הדרך היחידה להגיע בטיסה/שיט אל הצד הטורקי היא רק מטורקיה. נכון להיום, מעבר מהצד היווני אל הטורקי הוא פשוט ומהיר (לעומת מה שהיה עד לפני כחודשיים) ומוגבל עד ליום אחד (כלומר עד חצות אותו היום בו עברת). דבר שגילינו רק שם היה שאין אפשרות לקנות דברים בצד הטורקי ולחזור עמם לצד היווני, מלבד דברי מאכל (גם לא ברור לגמרי) ומוצרים הנושאים כתובית "made in cyprus". למי שדואג, הם לא בדקו את זה כשחזרנו אבל אני לא רואה סיבה להתחכם עם זה, גם כך המצב רגיש ובמיוחד כשמדובר בישראלים. כל הנהלים האלה צפויים להשתנות ולהיות עוד יותר קלים עם התקדמות המגעים בין מנהיגי שני הצדדים. בכל מקרה, מי שכבר מבקר בניקוסיה, המעבר הוא דבר שבהחלט שווה להקדיש לו לפחות יום אחד כמו גם הסיור לאורך "הקו הירוק" - החומה שבליבה של העיר. המבנים המחורבים והשוממים אשר סמוכים לחומה נותרו בדיוק כפי שהיו לפני 30 שנה אחרי הפלישה. הבניינים שמולם (מהצד היווני) נטושים ברובם וכל החלונות והגגות מעוטרים בשקי חול, חביות וביצורי עמדות צבא. כשהולכים בצד היווני לאורכה של החומה שמבתרת בגסות רחובות ובניינים ניתקלים בערך כל 100 מ' בעמדת צבא מאויישת. מראות שנראים כאילו נלקחו משנים עברו, מתקופות חשוכות בהסטוריה האירופאית - מדהים (וגם רלוונטי אלינו הישראלים).

sela v

New member
מתי אנחנו רואים

את המאמר עם כל הפרטים על איך לטייל בקפריסין?

1L

New member
ארכיאולוגיה

קפריסין אמנם מדינה קטנה אבל ההיסטוריה שלה ארוכה מאוד. בכל עיר עיקרית ישנו החלק של העיר העתיקה וברחבי האי ישנם המוני אתרים ארכיאולוגיים מעניינים. הלונלי פלנט מגדיר את קוריון (19 ק"מ מערבית ללימסול) כאתר הארכיאולוגי העיקרי והמרשים ביותר בביקור בקפריסין. לא יכולנו לוותר על זה. הכניסה, כמו תמיד כרוכה בתשלום, הפעם - 2 לירות קפריסאיות, לרוב מעט פחות. יש שם בזיליקה, מבני מרחצאות, פסיפסים יפים וגם תיאטרון שמשמש להופעות עד היום (קטן יותר מזה שבקיסריה) שממוקמים כולם על גבעה גדולה עם נוף מדהים אל החופים שסביב ובהחלט מקום שאפשר וכדאי להקדיש לשיטוט בו כמה שעות. אין דפי הסברים אלא רק ספר מקיף שעולה 3 לירות נוספות. האתר מושקע מבחינת גישה ושבילים, אבל חבל היה רק שאין שילוט והסברים.

ashmash

New member
נשמע נחמד...

כמו טיול ארוך בארץ... :) אגב, פורסם לפני מספר ימים, שתוך כחודשיים על שני חלקי האי (היווני והתורכי) להגיע להסכם בינם, בטרם יצטרפו לאיחוד האירופי.

למעלה