חזרתי מקניות ...

בלבי

New member
חזרתי מקניות ...

אז איפה הייתי היום ? הייתי ב 4chef , אחר כך במר קייק, ואחר כך באייקאה
בא לי להתחדש ולחדש ...
אני מחפשת כלי אפייה ובישול חדשים בגודל "חצי". כלומר תמיד כשאני אופה עוגה או פשטידה על חצי כמות, אני משתמשת בכלים חד פעמיים. ודי נמאס לי מהחד פעמי. וכל הכלים שיש לי (המון!) הם בגודל רגיל / גדול / ענקי. אבל... המבחר היה כל כך עצום...לא ידעתי מה לבחור (בייחוד ב 4che). כל כך הרבה חברות, כל כך הרבה סוגים. אז בסוף לא קניתי
חשבתי להתייעץ אתכם קודם
סיימתי את היום באייקאה (אחרי מר קייק), כי ידעתי שמשם אין סיכוי לצאת בידיים ריקות
ואכן ... זקוקה לעזרתכם
בעניין תבניות (מיני) של הפאי/קיש (אלו שהתחתית משתחררת...) למי יש ניסיון עם הסחורה של 4chef ? איזו חברה מומלצת ? יש שם כל מיני ... למי יש ניסיון עם תבניות הסיליקון ? למישהו יש מידע "בריאותי" בעניין? זה בטוח לשימוש ? ולגבי תבניות אפייה עגולות - איזו חברה הכי הכי ?? יש שם גם קטנות מיני אישיות חמודות... מישהו ניסה ? על מה אתם הכי ממליצים ? ואם אני רוצה להתחדש עם תבנית בגודל "רגיל", על מה ללכת - 24 או 26 ? היה גם בקוטר 20 - זה גודל "פרקטי" בכלל לדעתכם ?
לאחר שתעזרו לי
אחזור ל 4chef עם המלצותיכם (כפי הנראה בשישי הבא) ואקנה. מחכה בסבלנות למוצא פיכם

effyba

New member
איך הספקת את כל קפיצת הדרך??אני

ממליצה על תבניות מתפרקות בגודל 26 ואחת בגודל 24. במתפרקות - לא להתפשר על איכות מאחר וב"פשוטות" יש נזילה של שומן לתנור וזה כ"כ מבאס...

בלבי

New member
איך הספקתי ?? ../images/Emo9.gif אז ככה ....

אני גרה בכפר סבא. התחלנו את היום עם ארוחת בוקר ברמת השרון. אח"ר נסענו ל 4chef בת"א. התבלבלתי מהשפע שם אז החלטתי "להשוות" ולבדוק מה קורה במר קייק. אז נסענו למר קייק בנתניה. הרבה פחות מבחר במר קייק. התרשמתי גם שיותר יקר. והסחורה נראתה לי פחות איכותית מב 4chef. כך התרשמתי. אח"כ המשכנו לאייקאה, שכבר די היתה באיזור. בעלולי נהג. לא היתה תנועה. כך שהגענו די מהר ממקום למקום. עניין נזילות השמן תמיד "הטרידה" אותי. אם כי אף פעם לא "התפשל" לי עם נזילות, למזלי הכלים שיש לי הם האיכותיים ביותר. מעדיפה תמיד לקנות אחד אבל תמיד את ה best ! גם כשאופים תבנית בתוך "אמבטיית מים", אז עניין חדירת המים "מדאיג" אותי. אבל גם זה עבר אצלי בשלום עד כה. לכן נסעתי לשתי החנויות, לראות מה יש לפני קבלת ההחלטה. כי מה שבאמת איכותי עולה לא מעט ! ואני מתכוונת לעשות קנייה של כמה וכמה פריטים ! שוודאי כבר "תעלה לי" ! לכן גם רציתי להתייעץ איתכם

לגבי תבניות הסיליקון, אין לי שום

מידע בריאותי עליהן, אבל צריך לדעת שהחלק התחתון לא נאפה , ולכן שהחלק העליון מזהיב יפה, אני הופכת מעל תבנית רגילה להמשך אפיה של הצד התחתון תוך מריחת ביצה מעל. כך אני עושה בפשטידות, לחמים,........

בלבי

New member
שוש, אם החלק התחתון לא נאפה אז

מה הטעם להשתמש בזה ?? כלומר זה נראה לי סתם יותר עבודה ככה, לא ? האם לא עדיף כבר להשתמש בתבנית רגילה ושהמאפה יאפה כמו שצריך בלי להחליף תבניות באמצע האפייה ?? אלא אם כן יש איזה יתרון אחר לסיליקון ששווה את ההתעסקות הזו ??

לגבי הסיליקון, כשאופים בעוגת בבקה

עם החור באמצע, אני לא אופה שוב ממש אין צורך, השבוע שמתי תמונה של פשטידת מצות, הפכתי אותה ואפיתי שוב כ-5 דקות. לחמים אני אוהבת להפוך מעל רשת ולהמשיך לאפות, חייבת להגיד לך משהו , מאוד נוח שלא צריך לשמן את התבניות האלו אלא רק לשחרר מהצדדים מיד אחרי האפיה. חוצמיזה, פשטידה צריך לחתוך ואי אפשר לחתוך בתבנית הסיליקון כי זה ייקרע אז בלווא הכי אני הופכת ואז מכניסה שוב לאפייה קצרה. והכי חשוב, שום דבר לא נדבק.

אצלי משטחי הסיליקון הם בשימוש רב

לכל הדברים כמעט, ג'בטות, עוגיות ובבקות קלועות, תבניות לעוגות שהן שטוחות אין צורך להפוך ולאפות שוב.

בלבי

New member
אין ספק שזה שלא צריך לשמן את התבנית

זה יתרון אדיר ! אם כי לפני שאני קונה, אני חייבת לבדוק אם התבניות האלה בטוחות לשימוש (מבחינה בריאותית). אני הרי פריקית של ענייני בריאות. השאלה הבריאותית שלי היא "מה קורה לסיליקון בחום"? הפשטידה אמנם לא נדבקת לתבנית, אבל האם משהו מהסיליקון נדבק לפשטידה ? זוהי תהייתי. אבדוק את העניין... אלא אם כן למישהו כבר יש אינפורמציה בנדון ??

למעלה