חזרתי מפולין!

KLYVM

New member
חזרתי מפולין!

לפני חודש בערך פתחתי אשכול על הנסיעה שלי לפולין: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=713&msgid=94587620 חזרתי אתמול בלילה לארץ אחרי 8 ימים בפולין. זאת היתה חוויה חד פעמית שכל בנאדם חייב לעבור אותה בחיים. בקשר לגמגום, בסוף אני השתתפתי בטקס של אושוויץ וקראתי 5 שורות קצרות. בחזרה לטקס אני כל מילה שניה נתקעתי אבל בטקס אני בקושי נתקעתי אבל גם דיברתי נורא חלש ובקושי שמעו אותי. לא נורא.. בקשר לשיחות ערב, היו לנו 6 שיחות שבכל שיחה כולם יושבים במעגל, ההינו 50 איש אבל פעמים התחלקנו לשתי קבוצות, ומדברים על היום שעבר, חושפים רגשות וכו'. אני לא דילגתי על התור שלי אפילו פעם אחת ובכל השיחות השתתפתי. היו כאלה שלא מגמגמים ודילגו על התור שלהם ואמרו שהם לא רוצים לדבר. להגיד את האמת, נתקעתי לא קצת והרגשתי את המבטים של כולם אבל בסוף יצאתי מזה איכשהו. אני מופתע מזה שאני דיברתי בשיחות האלה. לדבר בקבוצה של 50 או 25 איש זה דבר מפחיד לכל מגמגם ואני שמח שעברתי את זה. כמובן שאם לא ההיתי מגמגם ההיתי אומר עוד מלא דברים כי עוד הרבה דברים היו לי בראש אבל אין מה לעשות... אני ממש מאושר שעברתי את זה :) נ.ב: יש לי צרה חדשה :(. היום קיבלתי צו ראשון ויש לי דאגה חדשה על הראש. עד שנפטרתי מאחת, הגיעה עוד אחת. בנאדם חיי מדאגה לדאגה.....

ואוו, כל הכבוד../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מרשים מאוד! לדבר מול 50 איש... ואו! כל הכבוד. אני מאוד שמח שהתמודדת עם הפחד ועשית מה שהכי פחדת ממנו, והכי חשוב שנהנת
והכי כל הכבוד על זה שאתה רואה את הכל כחוויה חיובית למרות שגמגמת
מקווה שיהיו לך עוד חוויות חיוביות כאלו
. לב.

Impious

New member
עברת את זה

סחתיין אח שלו
אחרי שעברת את זה, מה בדיוק הבעיה בצו ראשון? נכון יש קטע שמבקשים ממך להקריא שניים שלושה משפטים ולהסביר. זאת סיטואציה די רגועה ובאווירה טובה, אין לך מה לפחד. גם עם המאבחנת הפסיכוטכנית, היא תשב איתך בחדר בשקט ותקשיב לך, במידה והיא תבחין בגמגום שלך היא מקסימום תשאל עליו וזכותה המלאה לשאול, לא? אתה הולך לדבר עם האנשים האלה פעם אחת ולא תראה אותם יותר מה החששות בדיוק?

vicz

New member
ידעתי שלא תצטער שיצאת!!!!

אכן זוהי חוויה חשובה ומחוללת שינויים גאה בך על הטקס!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בקשר לצו הראשון זה ממש לא נורא נכנסים, מוסרים פרטים, מקריאים 3 משפטים בשלוש המשפטים האלה היא בטוח לא תשים לב שאתה מגמגם
כי כל מילה שם היא נושא לדוקטורט ואני בטוחה שגם אנשים לא מגמגמים חוזרים שם על הברות או נתקעים בהתחלה כי פשוט קשה להחליט איך לעזאזל מבטאים את זה אל תחשוב אפילו מה זה אומר!!!!! אז יש מבחנים מול המחשב - החלום של כל מגמגם אחר כך יש בדיקה רפואית. רופאת המשפחה שלי רשמה בהערות שאני מגמגמת. שאלו אותי עד כמה זה מפריע לי ביום יום אמרתי שדי. הורידו לי את הפרופיל ל-64.לא נראה לי שזה חכם להסתיר את הגמגום בצו ראשון אלא אם אתה רוצה להגיע לתפקיד ספציפי הדורש פרופיל גבוה.תמיד אפשר אחר כך להגיד שלמדת להסתדר יותר טוב עם הגמגום ולהעלות את הפרופיל אם זה יהיה קריטי. לבנות בזה נגמר הצו הראשון הבנתי שלבנים יש גם רעיון אישי... בסה"כ אין מה להילחץ שיהיה בהצלחה ויקי

KLYVM

New member
אם למגמגמים מורידים פרופיל ל- 64

אז מה אפשר לעשות בצבא עם פרופיל כזה? אם יהיה לי פרופיל 64 ההורים שלי ישמחו כי אני לא אהיה קרבי. הם רוצים שכל יום אני אחזור הביתה ואשרת קרוב לבית כי אני בן יחיד. ת'אמת, אם לא ההיתי מגמגם ההיתי בטוח הולך לאיזשהי יחידה מובחרת. אני רוצה שהשלוש שנים האלה יעברו בכיף ולא בשיעמום. אין לי כוח כל היום לשבת במשרד ובערב לחזור הביתה או להיות טבח בבסיס. ההיתי רוצה להיות קרבי קרבי אבל כנראה זה לא יתאפשר בגלל ההורים ובעיקר בגלל הגמגום...

vicz

New member
מכירה שני קצינים מצטיינים שמגמגמים

והיו בכל מקום, כולל ביחידות קרבייות אין נקודות לבנה על הקיר שלהם מרוב תעודות הצטיינות,תעודות הכרה וכו וכו חבל שאני כבר לא בבסיס איתם אחרת הייתי מכריחה אחד מהם ליצור איתך קשר אם אתה ממש רוצה ו-*****************חשוב********************** אם אתה מוכן לגמגם (בפומבי, לגמגם לוותר על זכות דיבור) אז אתה יכול להיות מה שאתה רוצה בצבא (עם חתימת הורים לקרבי כמובן) זו הסיבה שהם שאלו אותי אם זה מפריע לי ביוםיום כי אם זה לא מפריע לי בכלל אז זו לא סיבה להורדת פרופיל אני מבינה למה ההורים שלך לא רוצים שתהיה קרבי אבל אתה יכול להגיד להם שזה שאתה בן יחיד אמנם מבטיח להם שלא יכולים לקבל אותך לקרבי ללא הסכמתם אבל בכלל בכלל לא מבטיח לך הצבה קרוב לבית אתה יכול להיות "עכבר משרדי" קילומטרים רבים וטובים מהבית כתבתי על השירות הצבאי שלי כל כך הרבה פה שהפעם אני אוותר אם אתה רוצה לדבר על זה תשלח לי מסר ויקי

ali052

New member
זה מראה ש...

שאפילו שהם נמצאים בתפקיד שדורש ה-מ-ו-ן צורך בדיבורו תיקשורת עם הסביבה בכל זאת הגימגום לא עצר אותם לעשות את זה..

stkachov

New member
אכן חוויה חשובה

שכל ישראלי חשוב שיעבור אותה. אך למרבה הצער רק למי שיש כסף יכול להרשות לעצמו לעבור את החוויה הזאת, ועניים וסתם אנשים שלא יכולים להוציא כמה אלפי שקלים על כזה מסע, לא יכולים לעבור את החוויה הזאת. חבל מאוד. בזמנו פניתי למספר חברי כנסת(הרב מלכיאור, זבולון אורלב, יוסף לפיד)... בבקשה לדאוג לכך שבכל משלחת לפולין יהיו גם ילדים ממשפחות מעוטות יכולת אשר אינן יכולות להרשות לעצמן לממן טיול כזה על חשבונם. כולם הסכימו איתי שזה אכן נושא חשוב וצריך לשנות את המצב הקיים.. אבל הבטחות לחוד ומציאות לחוד. זה היה לפני שלוש-ארבע שנים אני חושב.

למעלה