חזרתי מיפן

קוכולין

New member
חזרתי מיפן

כמה התגעגתי אל כולכם! הטיול ביפן היה מדהים- חודש שלם של נופים מדהימים, תרבות עשירה ושונה, היסטוריה מרתקת ומפגש עם סטודנטים וצעירים מיפן ומכל רחבי העולם. בין היתר, הייתי גם במוזיאון השלום בהירושימה- וראיתי מקרוב את זוועות הפצצה האטומית. הייתי במקדשים עתיקים רבים, טירות מרהיבות וגם במוזיאון הלאומי של טוקיו. מעולם לא נתקלתי בעם ידידותי כל כך כלפי זרים ותיירים כמו העם היפני. בינתיים, הייתי רוצה להביא נתון מדהים שלא ידעתי קודם- והוא מתקשר לויכוחים שלנו על הפצצה האטומית. האם ידעתם שבהפצצות הקונוונציונליות על טוקיו, למשל, נהרגו יותר אזרחים יפנים מאשר בפצצה האטומית על הירושימה? ההפצצות האמריקניות ה"קונוונציונליות" בטוקיו כוונו במכוון להרוג אזרחים, נשים וילדים- וגם לשבש את פעילות כוחות ההצלה כדי שיהרגו כמה שיותר אנשים. מי שתומך בהטלת הפצצה האטומית- אין לו שום בעיה עם זה. אבל אלו שמתנגדים לפצצה האטומית- האם הם יכולים לתמוך בהפצצות קונוונציונליות שהיו לא פחות קטלניות ורצחניות? ואיך משליכה עמדה כלפי הפצצת ערי יפן לעמדה כלפי הפצצת ערי גרמניה? האם יש קשר אמיתי בין המקרים וניתן להשליך מאחד לשני?

Y. Welis

New member
ברוך השב!

שמח שנהנית (התנסית אולי בטקס תה?). אגב, יש לי צרור ציטוטים עבורך מהספר של קרשאו ('נמסיס') בעניין ה-20 ביולי... מקוה שאוכל לארגן אותם לשבוע הקרוב.

קוכולין

New member
קראתי את הפרק על 20 ביולי אצל קרשו

ונדמה לי שגישתו כלפי הקושרים די חיובית, ובפרט כלפי שטאופנברג. אבל כמובן שאקרא את כל הספר לפרטיו בתקופה הקרובה. בנוגע לטקס תה- אכן השתתפתי. זו חוויה יוצאת דופן...

Y. Welis

New member
היא אמביוולנטית למעשה, ועל כן לטעמי

יותר משכנעת. יש אצלו גם חיזוק ממקור בלתי צפוי לטענתי בעניין האריסטוקרטיה.

קוכולין

New member
אבל קרשו כותב במפורש

שמניעיו העיקריים של שטאופנברג להתנגדות היו בשל פשעי המשטר. זו נראית לי גישה אוהדת מאד- כראוי.

Y. Welis

New member
כך הוא כותב על שטאופנברג,

אבל הוא מציין שהיטלר שם לב למעמדם של הקושרים ורשם לעצמו לבוא חשבון עם האריסטוקרטיה, 'אחרי הניצחון' כמובן. עוד אלמנטים מעניינים - כמה מראשי הקשר נכנסו לעניין אחרי שחזו בזוועות ברוסיה; אחרים באו ממניעים שונים (פטריוטים, שמרנים, נוצרים ואריסטוקרטים); אחרים (הפנר, נבה ואולי גם שטילפנאגל) היו אחראים לאותן זוועות שגרמו לראשונים להגיע... קרשו גם מציין את חלקו הניכר של לודוויג בק בהתחמשות הוורמאכט בשנת 1937, כאשר הצבא היה נלהב מאוד לקראת התעצמותו הקרובה.

קוכולין

New member
תשובות

ברור שהיטלר זעם על האריסטוקרטיה עד כדי להשחית לאחר הקשר, אבל זה בכלל לא אומר שרוב האריסטוקרטים היו קושרים. נהפוך הוא- רוב האריסטוקרטים הזדהו עם היטלר. זה גם לא אומר שהקושרים פעלו כנגד היטלר ממניעים אריסטוקרטיים. כל מי שמכיר את הראיות, ולו באופן שטחי, יודע היטב שהקושרים שיתפו פעולה גם עם סוציאל-דמוקרטים ואנשים ממעמד נמוך יותר- והמניע המעמדי היה שולי מאד בשיקוליהם, אם בכלל. שאר הדברים ידועים כבר מזמן- וכאן קרשו אומר אמת אך לא מחדש. רוב הקושרים אכן הושפעו מזוועות המשטר- וזה היה המניע העיקרי שלהם. כאשר אתה אומר "מניעים נוצריים", הכוונה בדיוק למניעים הללו. לאף אחד מהם לא היה "מניע אחד ויחיד". בני אדם לא עובדים כך. כמעט לכל האנשים היו כל המניעים בתרכובת שונה: מניע פטריוטי, מניע מוסרי, ומה שאתה מכנה "מניע שמרני". גם האנשים שהונעו מדאגה לערכים הגרמניים המסורתיים, כפי שהם ראו אותם, הוקיעו את ההשמדה והרצח וראו בהם אנטי-תזה לאותם ערכים. כך שגם המניע שאתה מכנה שמרני הוא למעשה מוסרי. בנוגע להפנר ונבה הדברים, למרבה הצער, נכונים. שטילפנאגל הוא סיפור מורכב יותר, מכיוון שיש ראיות עקיפות (ברוסיה) וישירות (בצרפת) שניסה דווקא לצמצם את ממדי הזוועה. אבל בלא ספק הוא גילה חולשה הרסנית, וניתן לומר שהיה אחראי לפשעי מלחמה. בק היה מעורב כמובן בהתחמשות הוורמאכט, מפני שהאמין שמדובר בהתחמשות לצרכי פוליטיקה מעצמתית וכמובן הגנה. בק התנגד בתוקף למלחמת העולם ולפלישה לצ'כוסלובקיה- מטעמים מוסריים ופטריוטיים. דבריו ב-1939: "היטלר וכל ראשי צבאו הנם פושעים. אני, מצדי, איני מוכן להשתתף במלחמות נאציונל-סוציאליסטיות", הסגירו היטב את התנגדותו האידיאולוגית למלחמת עולם תוקפנית.

CarlosR

New member
זאת עובדה ידועה ומתועדת

האמריקנים נהגול להשליך פצצות תבערה(קונבנציונאליות...) על טוקיו היות ומרבית בתי המגורים העיר היו עשויים עץ ונייר, וכך, למשל, ב 9 במרץ 45, נהרגו בטוקיו יותר מ100 אלף אזרחים - יותר מהירושימה ונגסאקי ביחד (לא כולל קורבנות קרינה לאורך השנים לאחר מכן)

Boogieman

New member
פצצות תבערה היו בגל השני

בגל הראשון, שקדם לו, היה שימוש בפצצות רסס שנועדו לגרום למקסימום נפגעים וכך גם לנטרל את היכולת להילחם בדליקות.

קוכולין

New member
מחקריו של יורג פרידריך

הוכיחו מעבר לכך ספק כי פיקוד המפציצים הבריטי, בראשותו של ארתור "בומבר" האריס, דאג במכוון שמספר מקסימלי של אזרחים יהרגו בהפצצות על ערי גרמניה. אותה טקטיקה ננקטה גם ביפן.

masorti

New member
ברוך השב. הייתי רוצה שתכיר את...

הכפיל שלך. שים לב לכינויו של בעל הכרטיס הזה.

I Was Hoping

New member
endlich!

ברוך השב, יקירי. אנחנו צריכים לדבר
שמחה לקרוא שחזרת ובשלום, ושנהנית כל כך

טרה10

New member
כשמדינה מכריזה מלחמה על מישהו..

מדוע שירחמו עליה.אמנם ישנן אמנות שתפקידן למנוע שימוש בנשק או באמצעים אכזריים במיוחד-אבל בס"ה למי שמגיע. [וראה הכרזתו של מוחמד דף מאתמול].

Boogieman

New member
ציטוט.

יש כאלה שמגיע להם למות, ויש כאלה שמתו ומגיע להם לחיות, תוכל להחזיר להם את חייהם? (גאנדאלף)

Boogieman

New member
חיכיתי שמישהו יתקן אותי

תודה רבה. נראה לי שערבבתי כאן ממקור אחר שגם הוא שווה ציטוט: זעם יכול לשוב ולההפך לשמחה. טינה יכולה לשוב ולההפך לעונג. מדינה שנכחדה לא תוכל לחזור לחיים. המתים אינם יכולים לשוב לתחייה. לכן השליט הנאור נזהר בכך. המצביא הטוב נזהר בכך. סון-דזה. אמנות המלחמה.

למעלה