חזרתי מחופשה!

montgomery

New member
חזרתי מחופשה!

ולא תאמינו איזה סיפור יש לי ,יום אחד אני עובר בעיירה קטנה שמתאפיינת באנשים שאוהבים את צבעי הקשת(פוליטיקלי קורקט!) ואני פתאום רואה חנות בשם puzzle me this. חנות של משחקי חשיבה, תפקידים ואסטרטגיה. אני אני נכנס ומה אני רואה? פאזלים, מבוכים ודרקונים, ומשחקי לוח! אז ישר קניתי שני משחקים. אחד הוא אקסיס אנד אלייס. השני הוא סיויליזציה של סיד מייר

ycyclop

New member
שתי חנויות יחסית קרובות אליך

אחת הידועה: Complete strategiest ב-NY השניה פחות ידועה אבל מדהימה Gamers Realm ב-Princeton Arms Center 2025 Old Trenton Road שתי החנויות מדהימות כך שאתה מתיד יכול למצוא המון דברים טובים קרוב לבית

SimsY

New member
זה משחקי מחשב לא לוח

גם זה נחשב בפורום הזה?

ycyclop

New member
מדובר במשחקי לוח

Axis & allies הוא משחק לוח מאד ותיק (יכול להיות שיש לו גרסת מחשב, לא מכיר) Civilization by Sid Mayer משחק מחשב שהוציאו לו גרסת לוח ויש אומרים שהיא מענינת עם בעיות מסוימות

SimsY

New member
בהחלט

אתה מדבר עם המכור הרשמי ל-CIV כבר 8 שנים שיחקתי בו כבר אלפי שעות אני זוכר ב-1997 הייתי בי"ב והייתי אמור להתחיל שעה מאוחר יותר והשעה הייתה 11 בלילה - אז אמרתי לעצמי שאני אוכל לקום יותר מאוחר ולכן אני גם יכול ללכת לישון יותר מאוחר - המשכתי מאיפה שסיימתי בפעם הקודמת - ובשנייה אחר כך פתאום אני מסתכל על השעון ...... השעה הייתה 7 בבוקר.... גם שנה שעברה והשנה עם CIV 3 אני שברתי שיאי משחק רצוף ללא הפסקה
כך שכמומחה אני חושב שאני יכול לשאול - איך בדיוק אפשר לשחק את המשחק הזה בגרסת הלוח ? מבחינה תיאורטית זה בלתי אפשרי בגלל שהלוח צריך להשתנות כל הזמן, ומה עם הדיפלומטיה ? יש כמה אפשרויות מובנות שכל חוזרות על עצמן ? ? ? באשר למשחק השני אני לא ממש מכיר - אבל שמעתי עליו.

ycyclop

New member
כן! משחק לוח

אז באמת חלק מהמוטיבים הלכו לאיבוד, אבל סה"כ אומרים שזה משחק מענין שנותן את מוטיב הדיפלומטיה, ההתפתחות, והקרב של משחק המחשב. לא יצא לי לשחק אותו אבל אולי בעתיד.

SimsY

New member
איך בדיוק ?

איך הם עשו שהמפה תשתנה כל הזמן ? וגם איך הם בדיוק יכולים ליצור לוח משחק כל כך ענקי ? אני ממש בספק שזה אפשרי.

gamerdave

New member
מידע על גרסת הלוח

אם תציץ באתר www.boardgamegeek.com ותחפש civilization תמצא תאור די מפורט של המשחק והביקורת לא ממש נלהבת. גם אני חובב את גרסת המחשב ומשחק הלוח סקרן אותי אבל כנראה שהוא פחות טוב בפורמט זה.

תמונות של המשחק

אפשר למצוא כאן: http://www.boardgamegeek.com/imagegallery/3633 המשחק אינו _זהה_ למשחק המחשב, כמובן. הוא משתמש באלמנטים דומים, והוצמד לו שם המותג המוכר. לצורך העניין, קיים גם משחק לוח המבוסס על סדרת משחקי המחשב Warcraft.

SimsY

New member
זה סיוט לשחק את זה בלוח

צריך כל הזמן לחשב כמה מגינים התווספו לייצור מתי ערים גדלות - גם הלוח נראה נורא קטן - אפשר להגיע מצד אחד לשני תוך כמה תורות אני חושב שאת CIV אי אפשר לשחק כמשחק לוח גם בגלל שהלוח ענקי מידי, גם בגלל שהוא כל הזמן משתנה (זה ממש משעמם לשחק כל הזמן באותו הלוח - אתם לא חושבים? ) וגם בגלל כל החישובים של מתי העיר גודלת מתי ייצור של משהו נגמר במחשב כל החישובים האלה נעשים אוטומטית אבל כשצריך לחשב את זה ידנית זה נשמע מזעזע. במשחק שהשתלטתי על העולם היו לי כמעט 100 ערים ויותר מאלף יחידות זה היה "בעייתי" משהו לשחק את ככה במשחק לוח

למעלה