חזרתי מאיטליה...

חזרתי מאיטליה...

עברתי מסע מאוד מרגש ומאוד מהנה מצד אחד ומאוד טעון רגשית ומעייף מצד שני. אחי, אחותי ואני נסענו ל-6 ימים לרגל חתונת בן דודי (מצד אמי)...טקס החתונה היה מאוד מרגש, אבל לא בגלל הקשר שיש לנו עם בן דודנו (אין לנו בכלל קשר איתו...), אלא מכיון שהטקס נערך בבית הכנסת הגדול ברומא, המקום שבו אמי ואבי ערכו את חתונתם לפני 38 שנה... במהלך הטקס הציפו אותי רגשות עזים...דמיינתי את אמי שם תחת החופה...והתחלתי פשוט לבכות... בטח כולם שם חשבו שהתרגשתי מהטקס... מעבר לזה פגשתי בחתונה את בת דודתה של אמי והיא פשוט דומה לה שתי טיפות מים, זה היה כאילו שהזדמן לי לפגוש את אמי שוב. מעבר לכך שהיא בת דודתה והיא בת גילה , היא גם הייתה חברת הילדות הכי טובה שלה, אז ביקשנו ממנה שתספר לנו כל מיני סיפורים מהילדות המשותפת שלהם ומסתבר שאמי הייתה שובבה לא קטנה...הן כל הזמן היו עושות תעלולים לדוד שלי שהיה האויב המשותף שלהם...והיא הייתה עם אמי בטיול שבמהלכו אמי פגשה את אבא שלי. בנוסף היא אמרה שהיא תנסה לחפש תמונות ישנות של אמי ושלה מהילדות ולשלוח לנו אותם... מה שהיה עצוב במפגש המרגש הזה הוא שממש לפני שבועות מספר היא עברה ניתוח להסרת גידול במעיים וגם זה הציף לא מעט, אבל נראה שתפסו את המחלה בזמן וכולי תקוה שהיא תהיה בסדר ותנצח את המחלה הארורה הזו...היא נראית אישה מאוד חזקה. מפגש טעון נוסף, היה הביקור שלנו אצל סבתי מצד אמי, שאותה לא ראינו כבר כמה שנים, מאושפזת במוסד סיעודי במצב פיזי ונפשי לא טוב. היא לא זיהתה אותנו ולמרות שאמרו לנו שדברים שקשורים לעבר הרחוק היא זוכרת, זה לא היה נכון...היא לא זכרה כמה ילדים יש לה ומה שמותיהם ועל פי כמה וכמה מיהם הנכדים שלה... היא נראתה חלשה ואומללה, היא לרוב מסרבת לאכול, היא לא ראתה אור יום כבר הרבה מאוד זמן...בקיצור ממש נורא...כולי תקוה שלפחות הצלחנו לשמח אותה מעט, אפילו אם אחרי כן היא שכחה את הביקור... לצד החוויות האלה, בסה"כ היה טיול מאוד נהנה, זו הייתה הזדמנות נדירה לבלות זמן איכות ביחד, הרחק מהשיגרה ומחיי היומיום...בילינו הרבה עם המשפחה מצד אבי, אליהם אנחנו יותר קשורים וכמובן שזכינו לחוויה גסטרונומית שאין כמותה... ...זהו זה, מצטערת שיצא כ"כ ארוך ותודה למי שהגיעה עד הלום...

אשבל1

New member
ברוכה השבה

נשמע שעברת לא מעט....התרגשתי איתך כשקראתי את ההודעה.... במיוחד המעמד בבית הכנסת הגדול ברומא שם התחתנו הורייך, אני שמחה בשבילך שיש לך שם מי שיכול לספר לך על אימך, ומאחלת הרבה בריאות לבת דודתה של אימך, בטח תשמרו עכשיו על קשר. טוב, קחי לך את הזמן ל"התאפס" , דרך אגב, איך הסתדרת עם הגעגועים לקטנצ'יק?

אכן עברתי לא מעט...

לגבי הגעגועים לקטנצ'יק...ביום של הטיסה בכיתי לא מעט, אבל אחרי שהגעתי לאיטליה החלטתי שאם אני כבר בחופש אז אני אשתדל למצות את זה, ניסיתי שלא להתעסק בזה יותר מדי ולהפתעתי הרבה גם הצלחתי. דיברנו כל יום בטלפון, השארתי לו מתנה לכל יום שלא הייתי וחמותי באה מחיפה לתת גיבוי, כך שבסה"כ היה בסדר... היה נחמד לישון כמה לילות ברצף אחרי שנתיים וחצי של שינה לא רצופה...כך שחזרתי עם כוחות מחודשים...

ברוכה השבה../images/Emo140.gif

ואוו..כ"כ הרבה אינפורמציה בבת אחת....שמחה שנהנית ואין ספק שחוויות הטיול ילוו אותך הרבה זמן.. תתאוששי לאט לאט...

vered51

New member
ברוכים הבאים...

ברוכים הבאים חמודה......... אני קראתי את הכל ונשמע שהיתה לך חוויה מעניינת מאד. אני שמחה שהיתה לך האפשרות לפגוש את המשפחה של אמא שלך ואני אפילו חושבת שחשוב היה שבכית והרגשת כי אלה הדברים האמיתיים בחיים. חיבוק גדול אני

כל כך ארוך?!

זה ממש לא נחשב ארוך חמודה
ומתי תפסיקו כבר להתנצל על האורך? היתה לך פעם בעיה לקרוא הודעה ארוכה של מישהי מכאן? הכי הרבה מפסיקים באמצע וחוזרים לזה כשיש ראש\ זמן\ חשק..... בקיצור, זה לא האריכות, זו האיכות
ואחרי שסגרנו את הנושא הזה :) ברוכה השבה
היה מאוד מעניין לקרוא על המסע שלך. אני שמחה שיצא לך לחוות את כל המפגשים והחוויות הללו, גם אם לא היה פשוט. נראה שזה היה חשוב עבורך. אני בטוחה שזה עשה רק טוב... התגעגעתי אליך
אחלה יום שיהיה

ברוכה השבה אלינו...

נשמע מרגש מאוד... מכירה את תחושת החיבור לעבר של הורינו... נהניתי לקרוא, לא היתה לי שום בעיה עם האורך...
תודה ששיתפת... שמחתי בשבילך על המפגשים המהנים, וכואבת איתך את עצב המפגש עם סבתך... טוב שאת כאן

החיבור לעבר הוא מאוד חשוב...

את יודעת כמה חשוב לי לשמר את התרבות ואת הזכרונות כדי להעביר לדור הבא... תודה יקרה

פרח75

New member
גם אני כזו

החיבור לשורשים מאד חשוב לי. הטיול שעשיתי בתורכיה לפני שנה בעקבות החיים של סבתא שלי היתה אחת החוויות המרגשות בחיי

קינגית7

New member
ברוכה השבה!

נשמע כמו מסע אמיתי, לא סתם קפיצה לחתונה בחו"ל.. אני מניחה שיקח עוד זמן עד שכל החויות תתעכלנה. כיף שאת כאן מחייכת שוב.

הצטמררתי ...

קודם כל, ברוכה השבה. אכן זה היה מסע מאוד טעון. אני שמחה בשבילך שזכית ללמוד דברים נוספים על אמך. אני יודעת כמה ערכה של כל פיסת מידה כזו לא יסולא בפז. שולחת לך חיבוק גדול.

פרח75

New member
וואו

זה נשמע טיול כל כך טעון ומרגש. אני שמחה שעשית אותו. איך היתה התמודדות עם להשאיר את הילד בבית? מקווה שזה לפחות עבר בקלות. הייתי מציעה לך לכתוב לך מין יומן מסע כזה עם כל החוויות שעברת בטיול הזה. כדי שתוכלי לקרוא גם בעוד חודשים ושנים ולהיזכר. זה נשמע טיול מאד משמעותי

efratushb

New member
ברוכה השבה...

היי חייכנית'וש מה שלומך? קראתי בעיניין רב את חוויות הטיול, שמצד אחד מרגשות ואולי גם קצת כואבות אבל לצד זה אני מניחה שגם שמחת לפגוש את סבתא ואת הדודה, מאחלת לה בריאות והחלמה מהירה. אני שמחה לשמוע שהתגברת בהצלחה על שהשארת כאן את האפרוח והצלחת להנות ולהפיק את המירב מהמסע הזה. גם אני מציעה לתעד בכתב את חוויותייך מהמסע כדי שתוכלי לזכור אותן ולשמר אותן לעוד הרבה הרבה שנים... התגעגעתי ושמחה שחזרת, מלא חיבוקים אפרתושששש

למעלה