חזרתי לעדכן....

מצב
הנושא נעול.

גביבית

New member
חזרתי לעדכן....

חזרתי לעדכן....
אז אחרי הדיון הסוער שהיה לי פה לפני כמה חודשים, שבתי לעדכן אתכם, לבקשתכם... אז ככה. לאחר שראינו קרוב ל 6 אדריכלים ממקומות שונים בארץ, אני שמחה לבשר שאף אחד מהם לא התקרב אפילו למחיר שהוצע לי כאן, ולא, לא הלכנו לזולים ביותר...ואף אחד מאותם אדריכלים נהדרים שנפגשנו עימם לא חשב לרגע שזלזלנו בו או במקצוע שבחר. אז היום סוף סוף חתמנו על חוזה ואנחנו מוכנים להתחיל לתכנן את ביתנו הקט (באמת קט, רק 100 מ"ר). אנו מרגישים שלמים ומרוצים עם ההחלטה שלנו, ובטוחים שמי שבחרנו בו יבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר שלה... אז זהו. כשיהיה מה להראות אני אשמח לחלוק זאת עימכם ולקבל את חוות דעתכם (הטובה או המבקרת, אך לא התוקפנית
...) גבריאלה

s h i r i 1

New member
אני שמחה לשמוע../images/Emo140.gif

חזרתי לעדכן....
אז אחרי הדיון הסוער שהיה לי פה לפני כמה חודשים, שבתי לעדכן אתכם, לבקשתכם... אז ככה. לאחר שראינו קרוב ל 6 אדריכלים ממקומות שונים בארץ, אני שמחה לבשר שאף אחד מהם לא התקרב אפילו למחיר שהוצע לי כאן, ולא, לא הלכנו לזולים ביותר...ואף אחד מאותם אדריכלים נהדרים שנפגשנו עימם לא חשב לרגע שזלזלנו בו או במקצוע שבחר. אז היום סוף סוף חתמנו על חוזה ואנחנו מוכנים להתחיל לתכנן את ביתנו הקט (באמת קט, רק 100 מ"ר). אנו מרגישים שלמים ומרוצים עם ההחלטה שלנו, ובטוחים שמי שבחרנו בו יבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר שלה... אז זהו. כשיהיה מה להראות אני אשמח לחלוק זאת עימכם ולקבל את חוות דעתכם (הטובה או המבקרת, אך לא התוקפנית
...) גבריאלה
אני שמחה לשמוע

שיהיה לכם המון בהצלחה תשתדלו להנות מכל רגע! ואני כמובן אשמח לראות, כשיהיה מה...

גולי מ

New member
נהדר

חזרתי לעדכן....
...) גבריאלה
נהדר
שיעבור בקלות, מהר, ובמקצועיות.

elirz

New member
שמח בשבילכם הרבה הרבה הצלחה

חזרתי לעדכן....
...) גבריאלה
שמח בשבילכם הרבה הרבה הצלחה
מקווה "שתישמרי אותנו בתמונה"

gerson1

New member
ילדה-אין ארוחות חינם

חזרתי לעדכן....
...) גבריאלה
ילדה-אין ארוחות חינם
לגבי העלויות תנהלי קובץ אקסל-ותתחילי לרשום כל דבר-אדריכל, מהנדס, מועצה מקומית, פועלים חומרים וקבלנים-הכל תופתעי שסה"כ צדקו "עמיתי" תקני לך גם את ורדינה קיש-רודי "בניה ללא כאבים" ספר נהדר לבניה עצמית ותהיה נבונה יותר רצ"ב בית שנבנה על פי תקציב מהודק: באיטונג, גג מחומר קל (פוליביד קיסריה וכ"ד ניהול אמיתי ונבון, בניה עצמית העלויות 1:1 כ-840 $ למר' סה"כ 128 מר' הלקוחות, קיבוצניקים לשעבר הישוב נהדר מקבלים משמשלמים עליו

גביבית

New member
בסדר, בסדר...

ילדה-אין ארוחות חינם
לגבי העלויות תנהלי קובץ אקסל-ותתחילי לרשום כל דבר-אדריכל, מהנדס, מועצה מקומית, פועלים חומרים וקבלנים-הכל תופתעי שסה"כ צדקו "עמיתי" תקני לך גם את ורדינה קיש-רודי "בניה ללא כאבים" ספר נהדר לבניה עצמית ותהיה נבונה יותר רצ"ב בית שנבנה על פי תקציב מהודק: באיטונג, גג מחומר קל (פוליביד קיסריה וכ"ד ניהול אמיתי ונבון, בניה עצמית העלויות 1:1 כ-840 $ למר' סה"כ 128 מר' הלקוחות, קיבוצניקים לשעבר הישוב נהדר מקבלים משמשלמים עליו
בסדר, בסדר...
בתור "ילדה" (שהרי בוודאי שכך צריך לקרוא לי, כי מה אני מבינה בכלל...) אני רוצה לספר לך את הספר קראנו ממזמן, ביחד עם עוד ספרים רבים אחרים בנושא. חבל שאתה בוחר להשתמש בביטוי "ארוחת חינם". המחיר שמצאנו לאדריכל הוא הוגן וסביר כלפי כל הצדדים כפי שאני רואה זאת, וכנראה גם כפי שעוד רבים מחבריכם רואים זאת כי עובדה, קיבלנו הצעות דומות מהרבה אדריכלים (וכפי שציינתי, הן רחוקות מאוד מהסכומים שהוצגו בפני כאן).

gerson1

New member
בסדר בסדר?

בסדר, בסדר...
בתור "ילדה" (שהרי בוודאי שכך צריך לקרוא לי, כי מה אני מבינה בכלל...) אני רוצה לספר לך את הספר קראנו ממזמן, ביחד עם עוד ספרים רבים אחרים בנושא. חבל שאתה בוחר להשתמש בביטוי "ארוחת חינם". המחיר שמצאנו לאדריכל הוא הוגן וסביר כלפי כל הצדדים כפי שאני רואה זאת, וכנראה גם כפי שעוד רבים מחבריכם רואים זאת כי עובדה, קיבלנו הצעות דומות מהרבה אדריכלים (וכפי שציינתי, הן רחוקות מאוד מהסכומים שהוצגו בפני כאן).
בסדר בסדר?
גביבית איני יודע מה שכר הטרחה של האדריכל ואין זה מעניני, ואני מקווה שביתכם, שהוא השקעה שזמן, החלטות וכסף יהיה נהדר. במידה ותזדקקי לסיוע אין לי ספק שאני וכל חברי הפורום האחרים ישמחו להושיט את מחשביהם. אין לי גם ספק שאת לקראת התמחות וכנראה תהיה בעלת מקצוע בזמן הקרוב-אני חייב לומר לך ששכר הטירחה בארה"ב לאדריכל הוא בין 8% מעלויות הבניה וגדל כאשר הפרויקט קטן(בדרך כלל כמות העבודה האדריכלית אינה פונקציה של גודל. העלויות אצלנו אינן פונקציה של עלויות נוסח ארה"ב אך העבודה כן. עבודת האדריכל כוללת ישיבות עם הלקוח, בדיקת המגרש ואולי אפילו מס' פעמים וביחד, יצירת פרוגרמה משותפת, עיצוב, תכנון, הבנת הלקוח, הגשה ואישור התכנית בועדה המקומית, תכניות עבודה ומפרטים, ליווי עליון של הפרויקט וקבלת תעודת גמר. לבית פשוט מדובר על מאות שעות, בין 200 ל500 שעות עבודה בפועל, ללא טלפונים וכל השאר, ולעיתים משתרע על שנה. מרבית חברי, ואני מניח שיש כאלה שהציעו לך את מרכולותם, מקטרים הרבה על רמות שכר הטירחה ועל יכולתם לחיות טוב בקשיי ארצנו-אם אחלק כ-3500 $ ל350 שעות עבודה, כולל מע"מ ומיסים, ביטוח לאומי, הוצאות משרד (שכר דירה, ארנונה, חשמל, מים , טלםון, מחשב ותוכנה וכד')הרי שישאר בידו כ-5 עד 6 $ לשעה. תחושתי שמבחינתו הדיל אינו מוצלח. לגבי הילדה-על פי הכרטיס האישי הנך בת 26 ולגבי כמעט ילדה-ראי בזאת מחמאה ואחרת-אני מתנצל מראש על ה"מיידלע" מיותר ולא נכון. בכל מקרה אני מפרגן תמיד לארכיטקטורה טובה ואני מקווה ששלך תהא בין אלו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה