חזרתי לבקר

אמרילי1

New member
חזרתי לבקר

אחרי הפסקה די ארוכה
הבן שלי (אספרגר) היה בתיכון משולב בכיתה רגילה
כל יום השמיים נפלו
סטרס בלי סוף, אזעקות וחילוצים מבית הספר על ימין ועל שמאל
קריזות קשות ודכאונות
עכשיו הוא סיים סוף סוף והתגייס לצבא כמתנדב- ואפשר לחייך אם כי לא הכל ורוד.

לפני 7 חודשים הפסקתי לעשן ומאז הפיברו שלי משתוללת.
פשוט קשה להאמין עד כמה החמיר המצב שלי.אני צועדת פעמיים ביום חצי שעה ופשוט כבר לא מוצאת נעליים מתאימות.
כאבים בגב תחתון בישבן, בעצם הזנב, בעיות עיכול,כאבים חזקים בבטן התחתונה.
קשה לי לקבל את זה.
עליתי 5 ק"ג בנוסף לכל העודפים שהיו לי כבר מקודם. אני די אובדת עצות ולא רוצה להתחיל שום טיפול תרופתי.
סתם לקטר- למי שמבין בדיוק על מה אני מדברת.

Sigal H

New member

תראו מי הגיעה לביקור...

כיף לראות אותך.. טוב שבאת לבקר!

בקשר להפסקת העישון והכל - קודם כל, מעולה ממש שהפסקת! זה ממש לא קל ולא פשוט, וכל מי שאי פעם החזיק סיגריה ביד יודע שיש התניות מטורפות שהולכות יד ביד עם הסיגריה: סיגריה עם הקפה, סיגריה אחרי הקפה, סיגריה עם העיתון של הבוקר, סיגריה בביקור אצל ההיא וסיגריה אחרי ביקור אצל ההוא ועוד שלל דוגמאות אחרות ואינסופיות.. וברור שאחרי כמה שנים של סיגריות ושל התרגלות לחיים כאלה, אנשים לא יכולים להפסיק ולצפות שהכל יהיה נורמלי וטוב.
איכשהו, ולמרבה הצער, לוקח זמן עד שהטוב מתחיל.
ובינתיים חייבים כל הזמן להכניס משהו לפה (אז מעלים במשקל) והלחץ עולה כי הגוף בסטרס (כי הוא צריך את הניקוטין שלו ואת העשן שלו וגם סתם את התנועה הזו מהיד לפה ובחזרה ואפילו התנועה הקטנה של ה"לאפר" את הסיגריה), ואם הגוף הוא פיברואי מלכתחילה אז לחץ בכלל גורם לו לכאבים מטורפים.
ו.. כן. מבינה לגמרי ולחלוטין על מה את מדברת, אפילו שאני מעשנת אולי פעמיים שלוש בשבוע. וגם זה רק בשבועות קשים.

ולכן אני חושבת שזה מעולה שאת צועדת (פעמיים ביום זה המון! ממש כל הכבוד לך!!) כי זה גם יעזור להקל את הסטרס, וגם יעזור להקל (בעקבות כך על הכאבים).
אם את לא רוצה להתחיל טיפול תרופתי ובכל זאת רוצה שכמה מהבעיות החדשות-ישנות ייעלמו הייתי ממליצה על שני דברים:
האחד, ללכת לדיאטנית טובה או לקבוצת הרזיה. לפעמים כל מה שצריך זה את ההנחיות הקטנות האלה של מה טוב ומה לא טוב להכניס לפה, מה מותר ומה אסור ואיפה עוברים הגבולות.
והשני זה ללכת לאורתופד ולבקש ממנו מרשם למדרסים, ואז ללכת לאחד המכונים ולעשות לך מדרסים משובחים, כאלה שמגדילים את המידה שלך בנעליים בחצי מידה לפחות ותופסים לך את כל הנעל, אבל הרגל יושבת עליהם כמו על ענן. אחרי זה לכי לך לאחת החנויות הטובות לממכר נעלי ספורט, וקני לך זוג נעליים טובות (!!) עם בולמי זעזועים טובים, הכניסי את המדרסים ושלום על ישראל. כל הכאבים האורתופדיים שלך ייעלמו כלא היו.

בהצלחה!!

אמרילי1

New member
תודה רבה!!!

על קבלת הפנים החמה!

צריך להבין- אני מעשנת מגיל 16 עם הפסקות של מספר שנים
כלומר לאורך 45 שנים
בנטו בערך 37 שנות עישון
דווקא להסתדר בלי סיגריות אני מצליחה אבל הגוף- כואב יותר- פשוט דווי
אז מה עושים כשעייפים וכואב- ואי אפשר לשכב ואי אפשר לשבת וגם הליכה מכאיבה?
מתנחמים באכילה ריגשית. וכמה שניסיתי לשמור על תפריט מאוזן בלי הרבה לחם ועם המון ירקות
עדיין עליתי 5 ק"ג וזה מבאס אותי ברמות על.
הזמנתי תור לאורטופד מתוך מחשבה לקבל הפניה למדרסים, אבל בפעם הקודמת לפני מספר חודשים אחרי 10 ימים עם מדרסים חטפתי פריצת דיסק.
למזלי החזירו לי את הכסף.
חברה טובה שלי המליצה על מטפל גב (שגם אני מכירה אותו שנים) ואתמול נפגשתי איתו. הבעיה שהוא בחיים לא שמע על פיברו, וזו כבר התחלה לא טובה.
הוא נתן לי תכנית אימון אינטנסיבית, והרבה תרגילים עם מתיחות קשות (קצת כמו ביוגה)
ולנו- הפיברואיות זה לא ממש מתאים.
לגבי נעליים הוא המליץ על קרוקס מבד- ואמר לי שההליכה שלי לא טובה- אין מספיק משקל על עקבים ועל צד החיצוני של הרגל, ועודף משקל על האצבעות
וזה בדיוק הפוך ממה שאמרו במכון של המדרסים.
התחלתי לתרגל הבוקר לפי מה שהוא אמר.
לגבי הליכון הוא אמר לעשות שיפוע גדול ולא ללכת בחוץ ברחוב.
אחרי 10 דקות על ההליכון התחלתי להרגיש לא טוב. והפסקתי.
שאלוהים יעזור.
איך יודעים מה נכון??
אני מתעמלת פעמיים בשבוע- פעם התעמלות בונה עצם ופעם התעמלות לגב במכון לפיזיותרפיה.
הוא אמר להפסיק.
ולישון על הצד בתנוחה עוברית רגליים אסופות אל הבטן.
יש לי כאבים מאד חזקים משמאל לעצם הזנב זה מתחיל בבוקר-נמשך בצהריים ואחרי הצהריים הכאב מתחיל להתפוגג.
היום התחלתי לחקור- מה אני עושה בבוקר שאינני עושה אחה"צ- ולמה אז לא כואב?
התשובה היחידה היא קפה.
אבל האם יכול להיות קשר בין שתית קפה לבין כאבים בגב תחתון?????
מה זה השטויות האלו?
בקיצור- רק אתן מבינות איך שוברים את הראש מה יעזור, ולמה כל כך כואב, ולמה פתאום בבת אחת הכאב נעלם.
ואיך לא רואים עלייך כלום ולכן כולם חושבים שאת מספרת סיפורים ומתחלה.
ולמה אני לא מצליחה לוותר על עגבניות! אחרי שאת החצילים הוצאתי מהתפריט שלי לגמרי......

אגב לגבי נעליים- קניתי ב-700 ש"ח נעליים של אסיקס עם ג'ל בסוליה ובולמי זעזועים ואני לא יכולה ללכת איתם בכלל. נרדמת לי רגל, ומתחילים כאבי בטן מטורפים.
אני דווקא צריכה משטח קצת מתנגד ולא רך כנראה.
שיט שיט שיט.
הנחמה היחידה שהמעיים הדפוקים שלי חזרו לעבוד אחרי שעשו לי צרות צרורות. וזה בהחלט הישג ומאד מקל על כל המצב.
זאת חצי הכוס המלאה.
וסליחה על כל הקיטורים.....

יש לי מטפל גב מעולה

שגם מכיר פיברו (אני מטופלת שלו) וגם עושה מדרסים וגם לא נותן תרגילים קשים, ובכלל.. הוא קוסם!
אני עם פריצת דיסק ועם בעיות גב-רגליים קשות. הוא תמיד מצליח לתקן אותי.
הבעיה: הוא פרטי וזה עולה לא מעט.
אם תרצי - אשלח לך במסר את הפרטים שלו.

גלרוים

New member
הי

אני גם בתקופה קשה ולדעתי התחילה בעיקר בגלל גידול 4 ילדים לבד ששניים הם מתבגרים שמאשימים אותי בכל. גם לי כאבי גב ובטן תחתונה. אבל הכי מטריד אותי הבטן תחתונה אם זה בכלל שייך לפיברו. קיבלתי כאן תשובות אוהדות וחמות שאמרו לי שזה כן שייך. אני רוצה לשאול אותך אם Zה כאבים בלי הפסקה? אני כבר חודשיים וחצי עם כאבים בבטן תחתונה שהפוגות יש לי בלילה במנוחה וגם לא תמיד וסף החרדות עולה אצלי שזה אולי משהו מסוכן.אשמח לשמוע ממך

אמרילי1

New member
לגלרוים

לגדל ילדים לבד זה כבר מצב שמזמן סטרס וכאבים- ועוד מתבגרים
שלא נדע!!!!
אם כי אני חטפתי כהוגן גם מבני וכלתי (בעניין אחר) עד שנפל להם איזה אסימון ועכשיו הם מתנהגים יפה.
לגבי הכאבים- כשאני אומרת בטן תחתונה הכוונה לבטן תחתונה שמאלית וזה קורה תמיד בזמן הליכה או מאמץ
וכשאני מגיעה הביתה אני נשכבת על המיטה ואוספת רגליים אל הבטן וזה בד"כ משתחרר
לגבי כאבי הגב- הכאבים נודדים אצלי.
בחודשים האחרונים זה כאילו מישהו תקע לי סיגריה בוערת משמאל לעצם הזנב- מין צריבה כזו.
ואחרי הליכה עם נעל ספורט כל הגב התחתון מרגיש כבד וכואב.
יש לי תור לאורטופד ואני מקווה שהוא יאתר את מקור הבעיה.

אני חושבת שהסכנה בפיברו היא לייחס לה כל דבר.
אצל נשים מתבגרות יש דברים נוספים.
אני לא יודעת בת כמה את- אבל לי יש צניחת רחם, וצניחה של מעיים לנרתיק, והעניינים עם השלפוחית התחילו לדעתי כבר הרבה לפני הפיברו.
כאבים שהם כרוניים כדאי לדעתי לברר.
ללכת לבדיקה גניקולוגית, לעשות us גניקולוגי ולשלול בעיות נוספות..

אני מחכה כרגע לתור לאורוגניקולוג- זה שבודק שלפוחית ורחם- בקיצור את כל האזור התחתון.
במקביל כדאי לעבוד על שרירי הבטן התחתונה, ועל הסוגרים- כי כשהכל שם נפול יכול להיות גם מצב של התרופפות של הרצועות ובקע
מה שנקרא: הרניה.
ואם את סובלת מעודף משקל- כמוני למשל- אז זה גם דבר שעלול להסביר כאבי גב.
כי הבטן מושכת קדימה את הגב התחתון ויש מצב של לורדוזה (שקע גדול מידיי באזור המותנית)
בקיצור במקום להיות בחרדות- תעשי כמה בירורים
והכי חשוב מספר פעמים ביום תשכבי על הגב על השטיח או על מזרן התעמלות , תמשכי בעדינות את הרגליים אל הבטן ותשחררי את הגב.

לעניות דעתי - כאב שמקורו במשהו שאיננו שייך לפיברו לא אמור להיעלם בשכיבה. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה שלך

גלרוים

New member
צהריים טובים

הי המון תודה על השיתוף. אני מנסה לברר הלכתי לגניקולוג שאמר שזה לא קשור אליו וזה שלפוחית השתן אז הלכתי לאורולוג שאמר שזה ענין גניקולוגי או אורטופדי אז הלכתי לאורטופד שאמר שבטוח זה גניקולוגי ורופא המשפחה שלך אותי לגסטרו. אז בדיקות שתן ודם ואולטרסאונד בטן ושלפוחית שתן ווגינאלי עשו לי. עכשיו נשארו הבדיקות הקשות יותר. שבוע הבא קולונוסקופיה, שוב. וסיטי לא רציתי אז אם אר אי יש לי לעשות ובקשר לשלפוחית נתן לי איזו בדיקת שתן ולפי זה יראה אם להכניס לי סיב אופטי. הקטע שהיום יותר טוב ואתמול היה בכי רע והמצב רוח שלי נודד לפי הכאבים (או שאולי ההיפך)? אני בת 41 ואין לי עודף משקל אבל כואב בכל זאת. ודרך אגב הכאב שיש לי בבטן התחתונה ובגב זה כאב לוחץ שמורגש כמו צניחה של משהו ומזה חששתי בהתחלה אבל אמרו שלא. אז התבלבלתי מכל הרופאים ואני עדיין סובלת.

אמרילי1

New member
אני באמת נזכרת

שלפני כמה חודשים זה הרגיש כמו משיכות כלפי מטה.
זה היה בתקופה שהפסקתי לעשן (לפני 7 חודשים)
וסבלתי מעצירויות
הישיבה בשירותים והלחיצות השפיעו מאד לא טוב על עמוד שדרה תחתון ועל כל האזור.

הרופאים ששולחים מאחד לשני זה פשוט שערוריה.
אני תמיד חושבת על זה שהיה צריך להיות מקצוע כזה case managment
מישהו שירכז את הכל וייתן מענה מקצועי- ויעשה סדר בדברים.
אני גם מנסה כבר שנים להתחמק מקולונוסקופיה בתירוץ שאני מקפידה על בדיקת דם סמוי(מה שנכון)
לפחות אחרי הקולונוסקופיה תדעי שאין שום דבר מדאיג.
האם את מצליחה לטפל בעצמך? לעשות התעמלות? הרפיות?
תיראי בכל זאת ילדת ארבעה ילדים- זו כבר יכולה להיות סיבה להתרופפות.
האם את עושה התעמלות לשרירי ה-core?
אתמול דיברתי עם המורה שלי להתעמלות בונה עצם, והדבר הראשון שהיא המליצה עליו כנגד כאבי גב זה חיזוק שרירי הליבה והסוגרים.
כדאי לבדוק גם את המיטה, המזרן.
אני כבר יודעת על עצמי שאני "אוספת" כאבים בלילה. כי אני הולכת לישון בלי כאב וקמה עם.
דבר נוסף- התחלתי לשים לב מאד איך אני זזה בבית.
איך מתכופפת, איך מתיישבת, איך קמה.
אנחנו עושים עשרות תנועות במשך היום, של קיפול, פיתול, סחיטה וכל מיני מאמצים לגב. כדאי ללמוד להתנועע נכון.

הפינג פונג הזה בין רופאים הוא סיוט, אבל

קבלי זווית אופטימית: כפי הנראה צריך לשלול את הכאב מכל מיני זוויות, וכל רופא שבתחום שלו הבדיקות שלך יוצאות תקינות מקרב אותך לאיבחון על דרך השלילה שזה יתגלה ככאב נוירופאטי (משמע, כאב שאין לו מקור קליני. בהחלט יכול להיות קשור לשיבוש הזה במערכת העצבים שיש בפיברו/תת"כ).

זה באמת די נורא שאין רופא שמרכז את הכל, אבל אני עוד לא אמרתי נואש בעניין הזה, יש רופאים ברשימות של אס"ף שמכירים את המחלה, ואני מקווה למצוא מישהו כזה, שאצלו אני ארכז את הכל. גם אם הוא מפנה לרופאים מקצועיים אחרים, לחזור אליו עם התשובות, כדי שהכל יהיה תחת קורת גג, ולא רק בתוך הראש, הדואב, שלנו.

נראה לי שמכל הריצות סביב בדיקות של הכאב הזה את אולי קצת מזניחה את העניין עם האיקסל, שלפי מה שאת מתארת לא עושה לך טוב. ברור שאת צריכה לחזור לרופא שנתן לך את האיקסל ולשקול איתו החלפת כדור או הורדת מינון.

יש סיכוי שהתשובה לפחות לחלק מהקושי שאת חווה עכשיו קשור לזה. אז מציעה לך להתחיל עם זה לפני שאת מוציאה כל כך הרבה אנרגיה עם הבדיקות.
בדרך כלל נותנים צ'אנס של שלושה שבועות לכל מינון/כדור, אם יש תופעות לוואי שמשבשות את החיים או לא מצדיקות את התועלת, כדאי להחליף.

תרגישי טוב,

למעלה