הנה תגובה מפורטת ועניינית.
תני לי את הכבוד המינימלי, שאם אמרתי שבחירת ציטוט כזה או אחר, או כל בחירה שהיא (הבחירה של פלוני לגבי מנה במסעדה) אינה בחירה מוצלחת, אני באמת חושבת כך ולא מנסה להרגיז את פלוני. כך, אם אני חושבת שב"קפה Y" בגבעתיים המנה הטובה ביותר היא "קיש גבינות עיזים" (ואני מכירה היטב את המקום, וזו אכן המנה הטעימה ביותר לדעתי שם), ויבוא פלוני ויזמין, נניח - אומלט, אני אנסה (מתוך דאגה, מתוך רצון להמליץ ולשפר את בחירתו של אותו אדם) לכוון אותו לכוון הקיש, וכך אולי שיהנה יותר מארוחתו, ו... ישתדרג לו. אני גם לא אוהבת את ההקצנה שלקחת את הדברים אליהם. אם כתבתי שזו לא בחירה מוצלחת של ציטוטים, לטעמי, והדגשתי שוב (אף בסיום ההודעה) שאני מדברת על טעמי האישי בלבד, דהיינו - קיש גבינות העזים (והרי יתכן שפלוני אינו אוהב קישים כלל, וההמלצה שלי לא היתה מתאימה לו בכל מקרה, אבל - זו המנה העדיפה לפי דעתי, והדגשתי חזור וערב שזו דעתי - כשלוש פעמים...), אני לא אוהבת שלוקחים את הדברים לידי קיצוניות. אם אנחנו יושבות באותו קפה (נחזור לדימוי, על מנת להקל את ההסבר) ובחרת מנה שלדעתי ומנסיוני יש טובות ממנה, אני יכולה לומר את דעתי (ואפילו להיות ממש נחמדה ונעימה ומנומסת ולסייג את דברי באמרי שזוהי דעתי בלבד), ואת יכולה מצדך לומר - "אני עדיין מעדיפה אומלט" - וזה לגיטימי לחלוטין. לעומת זאת... לקום באמצע בית הקפה, להפוך את השולחן, ולצרוח לכל עבר "את אומרת שהאומלט גרוע? את זו שהכנת אותו בכלל? את חושבת שאת טובה ממני? אני התאמצתי לקרוא את התפריט בטרם החלטתי על האומלט!!!" - ולעורר מהומה רבה על לא דבר (שלא נדבר על לומר תודה שהיתי נחמדה מספיק בשביל להמליץ לך על המנה הטעימה ביותר לדעתי, ובהקבלה - ששיתפתי פעולה, נתתי ציונים והקדשתי מזמני כדי להשתתף ב'תחרות ציטוטי סתם רוח') - זה ממש לא מקובל. בבית קפה כנראה היו מבקשים מאדם כזה לעזוב את המקום. אבל זה אינטרנט, כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה, להתלהם בלי שום סיבה ובלי שום קשר לכלום באנשים שבסך הכל מושיטים לו יד ומנסים לעזור לו בחביבות ובנחמדות, וגם אם פלוני לא שם לב שבסך הכל הכוונה היתה טובה, בסך הכל "שיחקתי את המשחק" ורק הבהרתי שאני לא נהנית מהמשחק הזה - אבל עדיין שיחקתי -> גם אם פלוני לא שם לב שעדיין שיתפתי פעולה, אין שום הצדקה להתנהגות שכזו. אני, 20 שנה מבוגרת מהילד, איני מעוניינת להיות המחנכת שלו. אני בוחרת, אם כן, להתעלם ממנו לחלוטין, על מנת לא להפגע מההתנהגות הילדותית והאלימה הזו. מקווה שתביני, ואם תרצי הבהרות נוספות, אני בטלפון, במייל, או ב'מסרים' של תפוז.