חזרתי, היה כיף

חזרתי, היה כיף

אשתדל לגשר על הפער ביומיים הקרובים. אני רואה שהפורום של שקט על שמריו בהעדרי. מאד משחמ.
 

אורניהו

New member
שלום רב שובך ד'ר.. ואיש בשורות

טובות אני היום,וחשבתי לשתף את יתר הגולשים והשואלים כאן בסיפור המעשה שלי..ברשותך! דצמבר של חורף בשנת 2001 בדיוק לפני שנתיים..אני מתעורר באישון לילה מכאב חד במותן ימין.אשתי מתעוררת בבהלה ומחפשת כדור להשקטת הכאבים בשבילי.אני מתחיל לטפס על הקירות מעוצמת הכאב..מזעיקים בחמש בבוקר רופא שמזריק לי משהו שיקל על הכאב.למחרת הכל כלא היה..ורק בערב אני חוטף את זה שוב..הכאב במלוא עוצמתו חוזר ובגדול.הפעם אני מזעיק את רופאת המשפחה ומספר לה על העניין.היא לוחצת ובודקת ונותנת לי אמפולה להשקיט את הכאבים. היא אומרת שיתכן מאד שזוהי אבן קטנה בכליות..בבוקר אני בצילום רנטגן ואכן מגלים שם אבן קטנטנה שחוסמת את מעבר השתן מהכלייה.ככה ארבעה ימים תמימים של התקפי כאב עזים מימין..ולפתע זה חולף! מספר בדיקות שאני מקבל לעשות מרופאת המשפחה נותנות רושם שיש לי אחוזי סידן גבוהים בדם ובשתן[PTH]ואחוז הסידן בדם מראה 11.0.רופאת המשפחה ממשיכה בעקביות הבדיקות ומצביעה חשש שאחת מבלוטות ה'פאראתירואיד' הנמצאות בצידיו של הצוואר גורמת לבעייה הזאת של ייצור סידן מוגבר[וזו בעצם הסיבה לאותה אבן בכלייה]בדיקת M R I ואולטרה סאונד מגלות במהרה 'קשרית' מוגדלת באחת מארבע בלוטות אלו שבצוואר.בדיקת צפיפות עצם באותם ימים מגלה ירידה קלה בצפיפות בעמוד השדרה ובירך. בדיקות דם נוספות ובדיקות שתן ממשיכות לתת תוצאות חריגות בנתוני הסידן. הדרך לניתוח קצרה ובוקר בהיר אחד אני מוזמן אחר כבוד לניתוח בית החולים הקרוב..הניתוח מצליח וכעבור יומיים אני בבית..מנסה לשזף בחוף הים את הצוואר המנותח לרוחבו.בדיקות הדם מראות שיפור מיידי ולמרות שבשתן עדיין הסידן חוגג. כעבור כשנה אני עושה בדיקת צפיפות עצם חדשה ועדיין אין רואים תוצאות טובות כלשהן..אני כמובן ממשיך במעקב וממתין..עד היום. השבוע אני מקבל את בדיקות הצפיפות המבשרות טובות. להלן צפיפות העצם למן התאריך שלפני הניתוח; 10.1.2002/ירך/4.60/0.821/0.8T/88% /שדרה/50.34/0.762/3.0T/70% 24.3.2003/ירך/4.97/0.840/0.7T/90% /שדרה/44.05/0.703/3.5T/64% 18.12.2003/ירך/4.70/0.848/0.6T/91% /שדרה/45.00/0.751/3.1T/69% ולמטה בטופס נרשם שאכן שיפור קל..שום כדורים,אני מקפיד פשוט יותר באכילת מאכלי חלב!
 
לא דלגתי אבל היה קשה להבין

שלום רב, לא דלגתי על הודעתך, אך תוצאות צפיפות העצם היו מאד קשות להבנה בצורה שבחרת להציגן. אולי תנסה להציג אותן שורה שורה. מה שאותי מעניין הם הצפיפות (BMD), וה-T score, כאשר יש לשים לב לסימן. תעשה עוד נסיון OK?
 
לא ממש שיפור

שלום רב, צר לי לאכזב אותך, אבל אני לא רואה כאן שיפור של ממש. אני חושבת שיש בעיה טכנית בבדיקה השניה שהראתה לכאורה החמרה בצפיפות העצם בעמוד השדרה לאחר הניתוח. אני זוכרת שאז באמת דווחת על הירידה שחלה למרות הניתוח. אין לי הסבר לתוצאה הזו, אבל כעת הבדיקה מראה תוצאה זהה למה שהיה לפני הניתוח. המשמעות היא שלמעשה הניתוח לא הביא לשיקום צפיפות העצם והדבר היה צפוי לאור העובדה כי ריפוי מהיפרפאראתירואידיזם בד"כ מלווה בשיפור די מרשים במדד זה. אי לכך, אני חושבת שיש מקום לבירור נוסף של סיבת האוסטאופורוזיס שלך. אולי בכל זאת כדאי שתחזור לאנדוקרינולוגית שלך ושהיא תשלים את הבירור הזה.
 

אורניהו

New member
הכל טוב ויפה אבל בכל זאת..הסידן בדם

מראה נמוך יותר מהגבוליות ההיא שלפני הניתוח..אז משהו טוב כן יצא מזה. ורציתי עוד לשאול לדעתך?בכל זאת במצבי הנוכחי ובמצב תוצאות הצפיפות כדאי להתחיל באותו כדור..פוסלן?
 
לדעתי כן

שוב שלום, הניתוח היה בהחלו במקום. חוץ מזה, אם אני זוכרת נכון, הפרשת גם כמויות גדולות של סידן בשתן. אני רק טוענת שכדאי לברר את נושא האוסטאופורוזיס יותר כי אם זה היה רק מההיפרפרא זה היה צריך להשתפר במשהו. פוסלן היא תרופה מאד טובה, אבל לא הייתי מדלגת על הבירור.
 
צרפת רק את ה-DPD

אני מאמינה שגם הויטמין D תקין. מה שה-DPD אומר הוא שכרגע אין פירוק אקטיבי של עצם. כפי שאמרתי כבר, אני הייתי עושה את כל הבירור עד הסוף. אני רואה שהבדיקות שלך מרמב"ם. פנה שם לד"ר איש שלום להשלמת הבירור.
 
לאורניהו ולד"ר

איחולים.. לאורניהו - מזל טוב על השיפור לטובה (הלוואי על כולנו) ולד"ר - ברוכה השבה אלינו
 
למעלה