חזרתי בתשובה

estersh

New member
סמנטיקה

סתם חשבתי פתאום, כשהאיש ההוא שחזר בתשובה אמר שההורים שלו מרגישים *עלבון* על שהוא בחר בדרך אחרת, משו כזה, ורוב היוצאים שדיברו על ההורים הוציאו בדרך כלל משפטים כמו- ההורים שלי מאוכזבים ממני. כאילו כולם סוחבים איתם את משלי העגלה הריקה והמלאה. החוזרים שיודעים שהם נכנסים לעולם מלא, ובטוחים שההורים מבינים את זה. והיוצאים אל הכלום, שאינלהם איזושהיא תורה חדשה או אחרת להרביץ לאחרים, או לפחות סוג של הסבר לא רק קיומי. לא נירה לי שאצליח להיות מובנת טוב, ואפי החוזר בתשובה שאומר ש-פה אין (בעולם החרדי) את יכולת המחשבה להבין, שלא באמת בוחרים. קורה לכם שאתם תוהים איך פתאום תפסתם? או למה זה קרה דווקא לכם?

אני דפקא כן מסוגלת להבין

אני לא חשה נחיתות אלא עליונות שמתוך השטיפת מוח על העגלה הריקה ועל הריקנות החילונית בכלל, הצלחתי איכשהו להתנווט החוצה. וכן, הרבה פעמים שאלתי את עצמי ``אז מה האופציה? להיות חילוניה?``. אני לא חילוניה, לא רוצה להיות. אני רוצה לקבע את החשיבה או את אורח החיים. והפלוס הגדול של החיים מחוץ לקהילה החרדית לדעתי היא. שיש מטריה מאוד רחבה ומקבלת. ולשאלת ``איך זה שדווקא אני הבנתי`` אני לא יודעת אם זה בגלל אופי או אינטלגנציה או שניהם. אבל עובדה שמספר היוצאים עולה בהתמדה.

סלסרו

New member
המסקנה העולה מדבריך היא,

שבציבור החרדי האופי או האינטינגלנציה או שניהם נמצאים בעליה. משום מה קשה לי להאמין שזה נכון..

מתלבט13

New member
מספר היוצאים עולה בהתמדה?

זכורני שהל"ל דיברו על עליה במספר הפונים אליהם. יש עוד נתונים ברורים וכאלה?

whitewidow

New member
שאלה טובה

האם יש קשר בין מספר פניות להלל למצב בשטח. אין לי מושג. אבל יכול להיות מצב שיש אותו מספר של יוצאים ורק מודעות גדולה יותר לפעילות ולעזרה שנותנים בהלל.

estersh

New member
אני איתך

ודווקא משם תהיתי על התחושה הרווחת אצל הרבה אחרים. ואם אנטלגנציה או אופי, הייתי הולכת על אינטלגנציה רגשית. וישנה התפתחות כזו.

לאף אחד אין מושג כמה יוצאים יש בכלל

אנינו בהל"ל מניחים שעל כל יוצא שמגיע אלינו יש 5 עד 10 נוספים שיוצאים בכוחות עצמם ומכל מיני סיבות לא מגיעים אלינו. הנתון הבדוק היחיד שאני יודע מדבר על עליה של 50% במספר היוצאים המגיעים להלל בשנת 2005 וכנראה שהשנה תהיה עליה נוספת. אגב, ההתייחסות היא רק למי שמגיע לפעילויות של הלל ולא לאלפי המתקשרים לקו, שרובם הגדול נמצאים בשלב ההתלבטות ומצפים שאנו נשכנע אותם לצאת. אנחנו כמובן מקפידים לא לעשות זאת.

למעלה