חזרתייייי (:)

•BluEyeS•

New member
חזרתייייי (:)

אני לא חושבת שעדיין עיכלתי את כל מה שראיתי, למרות שכן בכיתי וכן התרגשתי בגדול היה כיף!! הייתה לי אחלה מדריכה (שרה פאלח, מישו מכיר?) והייתי עם חברות טובות אז היה ממש סבבה אה, אני בחייםם לא אוכלת יותר עוף וצ'יפס!!! (טוב, לפחות לא בשבוע הקרוב
)

שסק לבן

New member
היא הייתה המדריכה שלי ../images/Emo12.gif

אני יצאתי למסע ב1.9.04 .. היא באמת מדריכה מצויינת.

שסק לבן

New member
אבל אני לא מבינה משהו בקשר למסע...

כולם כל הזמן אומרים כמה שזה מרגש, כמה שזה מבגר. אני ממש לא התרגשתי במהלך המסע. אני גם לא חושבת שזה שינה בי משהו. הרי אנחנו תמיד רואים בסרטים פרטים הרבה יותר מזוויעים. כל מה שראינו שם הם שרידים, ושמענו כל מיני פרטים על כל מקום, חלקם חידשו לי וחלקם לא. אבל למה שדווקא הדברים הללו יגרמו לי להתרגש יותר מצפייה בסרט על הנושא? ואיך זה בדיוק אמור לשנות אותי? לבגר אותי?

shklar1

New member
על כל אחד זה משפיע אחרת...

אני בהחלט הרגשתי שהמסע גרם לי להתבגר, נפשית כמובן. בזמן המסע ותקופה קצרה אחריו לא בדיוק הבנתי מה זה יתרום לי לחיים, והרגשתי פחות או יותר כמוך. אבל היום, חצי שנה אחרי המסע אני מבין את מה שעברתי ואת המשמעות של מה שהיה שם. נכון, התמונות המזעזעות של גופות זרוקות שרואים בסרטים משאירות רושם חזק מאוד, אבל את לא נוסעת לפולין לראות את מה שיש. את נוסעת לפולין לראות את מה שאין. מה שהיה, ולא יהיה עוד. מחנות ההשמדה נראים נקיים, בקיץ צומחים שם פרחים והדשא ירוק מתמיד, מראה פסטורלי. אבל כל המטרה של המסע היא להראות - הגענו לכאן, נכדים ובנים של הדור שעבר את השואה, ואנחנו ניצחנו. עצם זה שאת מגיעה מארץ ישראל לשם בתור תלמידה, ויוצאת ממחנה ההשמדה זה כבר נצחון. זו לפחות הדעה שלי. כשהלכנו בבבירקנאו עם דגל ישראל ביד לא הרגשתי יותר גאה בחיי. ההמנון אפילו מקבל משמעות אחרת ששרים אותו בטקסים... "להיות עם חופשי בארצנו...".. ארצנו, לא במזרח אירופה הספוגה בדם ובשנאה. אני חושב שאם זה לא הגיע עד עכשיו, זה יגיע. את עוד תביני את המשמעות של המסע הזה.

שסק לבן

New member
תגובה.

אני לא מצטערת שיצאתי למסע הזה, אם זה נבע ממה שאמרתי. אני רק לא מרגישה דברים מסויימים שאנשים אחרים מרגישים. גם אני חושבת שחשוב למסע הזה, לראות את מה שאין, לראות את השרידים (שהולכים ונעלמים), לתפוס טוב יותר את מה שהיה... אבל לא הייתה לי שם שום סערת רגשות... וגם לא הפכתי לציונית יותר. (ויש לי הרגשה שזה אחד הדברים המרכזיים שניסו לגרום לנו להיות במסע) אני מודעת לחשיבות שיש לנו ארץ משלנו, והייתי מודעת לה גם לפני המסע. זה לא שינה בי הרבה...

•BluEyeS•

New member
איזה נחמד :)

בסוף המסע נתתי לה חיבוק ולא רציתי לעזוב חחח והתחלתי לבכות קצת שהיא עזבה :] היית גם עם לשק?! (כפרה עליו!)

שסק לבן

New member
כן, גם לשק! ../images/Emo13.gif

הוא אדם די משעשע. בקרוב תהיה לנו פגישה של אחרי המסע עם שרה!

•BluEyeS•

New member
שקל!!! חחח

יו איזה חמוד הוא נקרענו מצחוק שהוא הכניס מילים בעברית לכל משפט חחח בסוף הוא אמר לנו בנות איי לאב יו!! חחח (היינו איזה 30 בנות ו-8 בנים
) גם לנו אמורה להיות פגישה איתה, אני פשוט לא דעת מתי... האישה עובדת נונסטופ! היא עזבה אותנו בצהריים וישר עלתה לאוטובוס של משלחת חדשה

שסק לבן

New member
אכן עובדת ללא הפסקה ../images/Emo12.gif

איתנו היא חזרה ארצה, אחרי שהיא הדריכה במשך שלושה שבועות שם. ח, לשק באמת הרבה להכניס מילים בעברית למשפטים שלו. יש לי תמונה של שניהם יחד, מותר לפרסם את זה כאן?

•BluEyeS•

New member
תפרסמי תפרסמי!!!

בטח שמותר (אני חושבת חחח) ולנו היא כבר חיכתה שם שבאנו וכבר המשיכה לקבוצה אחרת

ver ver

New member
לשק כפרה עליו

יוווווווווווווו איזה חמוד.... הוא עשה לכם השכמה?

•BluEyeS•

New member
הוא עשה לכם השכמות?

חחחח זה בטח היה כל כך מצחיק
טוב, אצלנו היו השכמות מהמורות בסגנון: "מדברים מהקבלה, אנא השתדלו לא לנחור אתן מפריעות לכל הקומה"

ver ver

New member
לא

מהמלון גם לנו צילצלו ותמיד ניתקתי להם לפני שהן התחליו לדבר או שהעשיתי כן כן וויקינג קאל.... אממ לשק עשה לנו השכמות באוטובוס וזה הייה אחד המצחיקים

שסק לבן

New member
חח, גם לנו הוא עשה באוטובוס!

זה היה משעשע... משהו כמו "השכמהה.... קומווו... " וכאלה

ורד סיבוני,תכירי זו שני שחר, ולהיפך

אתן 2 מפגרות תאמינו לי. "לשק כפרה עליך!!" (ציטוט של עינת)

למעלה