חזרנו שלשום משבוע בצרמט, שוויץ

חזרנו שלשום משבוע בצרמט, שוויץ

טיסות איג'ט לז'נבה, מקומות שורה ראשונה בתוספת תשלום שהבטיחו מרחב נדיב לרגליים וירדנו ראשונים מהמטוס. למזלי עדיין מכירים אותי גם בנתב"ג וגם בקוונטרן כך שזכינו להסעות פרטיות למטוס ונחסך מאיתנו הקטע הפחות נעים בטיסות לואו קוסט, הנסיעה באוטובוס. סך הכל הטיסות היו בסדר גמור. לילה ראשון בז'נבה, ארוחה נהדרת במסעדת דגים על שפת האגם. לא זול אבל אותו סדר גודל של מחיר כמו ארוחה דומה במסעדה בישראל. למחרת לקחנו רכב ונסענו לטש איפה שחנינו. סך הכל נסיעה יפה ונינוחה של שעתיים ושלושת רבעים. עלינו לצרמט והתמקמנו במלון שוויצרהוף המרכזי והנעים. מלון 4 כוכבים עם שירות מעולה ועיצוב מודרני מאופק. סקיפס חיכה לנו במלון ותוך פחות משעה היינו מסודרים גם עם ציוד ברמה מאד גבוהה. בשתיים עמדה בפנינו ברירה ללכת לאכול או ללכת לגלוש. החלטנו ללכת לאכול אבל הרגליים לקחו אותנו לרכבל לרוטהורן ומשם ירדנו במסלול אדום יפה כמעט עד למטה. בהמשך השבוע גלשנו את כל המרחב, גם בצד השוויצרי וגם הצרפתי. השלג היה סביר אבל לא מדהים. לא נמס כמו בחלקים אחרים של האלפים אבל שלג ישן, שמפלסות עברו עליו עשרות פעמים והפך לנוקשה מה. הפעם לא לקחנו הדרכה, זאת הייתה חופשה שלישית שלנו השנה והחלטנו להתענג על הנוף היפה, לגלוש כפי שאנחנו יודעים.

בסיכום הכללי, מדובר באתר מהיפים שאני מכיר, אם לא היפה שבהם. שירותי האתר אינם יוצאי דופן בשום צורה, חלק מהמעליות אינן חדשות מאד ורמת אחזקת המסלולים טובה אבל לא יוצאת דופן. האתר מתאים בעיקר לגולשים בינוניים ולכן לנו התאים בול. הייחוד הוא בעיקר בנופים, באווירה הנינוחה ובמעליות הפנויות יחסית עם תורים מינימליים. מסעדות יקרות למדי, ארוחת ערב תעלה לפחות 50 פרנק ויכולה בכלות לעלות כפול עם מנות יותר מתוחכמות ויין. דווקא דיל של חצי פנסיון, תוספת של 39 פרנק ללילה לאדם במקרה של המלון שלנו היא עסקה טובה. שאר מרכיבי הטיול לא עולים יותר מבמקומות אחרים. בשורה התחתונה, העלויות עמדו על כ €1,800 לאדם בממוצע עבור 5 נוסעים, ארבעה בשני חדרים זוגיים ואחת בחדר סינגל. הטיסות כאמור באיזיג'ט אבל עם כל התוספות, מקומות, מזוודה, הגיע לכמעט €200 לאדם. הרכב היה מרצדס V קלאס בתצורה המפוארת שלו מאוויס, הגיע עם צמיגי חורף (מיותרים במקרה זה) ומדבקה.

מזג האוויר היה נעים רוב הזמן, אפילו חמים בחלק מהימים.

YoniS007

New member
נשמע נהדר, אפילו פחות יקר ממה שחשבתי שיעלה דבר כזה

marceloros

Member
מנהל
תודה על הדיווח משוויץ ו-**איטליה**

YoniS007

New member
בעייה בשרשור, התשובה שלך כנראה מיועדת לפותח השרשור

marceloros

Member
מנהל
צודק, תודה, ואני יכול לתקן אבל כבר מאוחר מדי

לא שווה את המאמץ.

lunatick

New member
צרמט

שבוע 1 בצרמט ו 5 פעמים בצרוויניה בהם לפחות פעם אחת בשבוע יכולנו לעבור לצרמט ורק פעם אחת היה השביל השחור מקצה המטרהורן אקספרס לפיורי פתוח, ואף פעם אחת לא זכיתי לגלוש מפיורי לצרמט 1600 מטר. בצרוויניה גולשים לוולטורנס 1200 מטר הרושם שלי שתמיד בצרוויניה יותר שלג.
מעליות ישנות ואחת סופר חדשה שמתחילה בסוף המטרהורן אקספרס ומעלה ל3800 והכי חשוב מקצרת בהרבה את ההליכה במנהרה. בבסיסה המסעדה הכי טובה שיצא לי לאכול באתר סקי כל שהוא.
וכמו שנאמר למעלה הדבר שבגללו ראוי לבקר במקום הנהדר הזה אלה הנופים, החורשות והנחלים שמסביב. שכרתי סקי ולוקר בבסיס המעלית בצרמט ובסוף היום כשהשתחררתי מנעלי הסקי לקחתי את המעלית לפיורי וחזרתי ברגל לצרמט 40 דקות עד שעה תלוי כמה תמונות צילמתי בדרך. ישנתי במלון כ15 דקות ברגל למעלית וזו היתה הפעם היחידה שהצטערתי שאין לי מצלמת ראש לתעד את השביל היפה הנחל ורעש המפלים.

לא חושב שצרוויניה מהווה תחליף

מרחב הגלישה בצד האיטלקי הרבה פחות מעניין ומגוון, המסלולים יותר קצרים ופחות מגוונים, מזג האוויר נוטה יותר לרוחות וסופות והעיירה עצמה בעיני חסרת חן. אפילו לא זולה במיוחד. אפילו הנוף פחות מיוחד. מונטרוסה הסמוכה זה אתר הרבה יותר מעניין לטעמי בכל הנוגע לסקי לפחות. אבל לא רק.

אבל מסייג שבאופן כללי אני לא מחסידי איטליה אז אולי אני לא אובייקטיבי.

lastnight

New member
צרמט - צרוויניה

באמת נחמד מאוד . אחד המרחבים המדהימים לגלישה באלפים . ב-2 צידיו - גם ב"צרפתי" ( LOL ).
יתרונות - מחובר כולו . מסלולים מהארוכים באלפים . דרופ ארוך מאוד ב-2 הצדדים, בגלל הגובה הרב בפלאטו רוזה - המקום הגבוה באירופה שאינו אופ-פיסט. ירידה מ-3700 עד 1300 לצרמאט , ומאותו גובה עד 1500 לואל טורננש ב"צרפת".
עוד ביתרונות - שלג מובטח גם בקצוות העונה , והרבה , ונופים מדהימים .

מי שרוצה חופשה במחיר סביר , יטוס למילאנו ויתאכסן בצרוויניה (רק שעתיים וחצי ממלפנזה ). הוא יחסוך כמה מאות יורו לעומת אופצית צרמט , שהיא כמובן יפה הרבה יותר .

חסרונות - כשמזג האויר מתקדר , קר מאוד בגבהים , ולא סימפטי לגלישה בעיקר בצד האיטלקי. המפנה לאיטליה דרומי וחשוף בגלל הגובה , ואיזור המטרהורן סופג הרבה סופות . יצא לי לגלוש בירידות לצרוויניה עם רוח פנים מטורפת וראות אפס , ונאלצתי להסתובב עם הגב לרוח ולהתכופף לתצורת פינגווין עד שאוכל להמשיך לגלוש . במשך שבוע גלישה המעבר באוכף לרגלי המטרהורן פתוח יומיים או שלושה בממוצע לפי תנאי מזג האויר.

נפתלי99

New member
לי היה שם ניסיון שונה

הייתי בצ'רווינה לפני כמה שנים לשבעה ימי גלישה, מתוכם רק ביום אחד ירד שלג כבד והמעבר היה סגור.
בשאר הימים היתה ראות מדהימה עם שמים כחולים, ותנאי גלישה מעולים, ויום יום עלינו למעלה לצד השוויצרי, והקפדנו לחזור עד 14:30 לצד האיטלקי.
&nbsp
כן... יש כאן כאלו בפורום שמכירים את הסיפור שכמה חברים שלנו השתהו מדי בצד השוויצרי, ונתקעו בו ביום שישי בערב, ובסוף ישנו באחסניה בשוויץ לילה אחד, וחזרו לשורותינו ביום שבת, אבל זה קרה רק כי לא התייחסו לשלטים האלקטרוניים הבולטים שמזהירים מה שעת החזרה האחרונה האפשרית במעליות משוויץ לאיטליה.

lastnight

New member
התמזל מזלך שהיה רק יום בעייתי אחד

לסגירת המעבר בפלאטו רוסה לא נחוץ שלג כבד. מספיק רוחות בעוצמה בינונית , ובגבהים של המעבר יש הרבה כאלה.
אין ספק שכשזורחת השמש , זה מרחב שאין עליו , בפרט הצד של צ'רוויניה שהוא כאמור במפנה דרומי. בצרמט זה פחות משנה , כי יש הגנה מ-3 צדדים על העמק , וגם מסתורי עצים מגובה 2000 ומטה בערך .

על טעם ועל ריח

אני מוצא דווקא את הצד השוויצרי יותר יפה, בטח בימים בהירים.

אבל מסכים לגמרי שזה אחד המרחבים הכי בעיתיים מבחינת מזג אוויר ורוחות. במיוחד הצד האיטלקי שיותר חשוף.

marceloros

Member
מנהל
כי הוא היה בצד הצרפתי זה למה קיבל שמש

וברצינות מלבד השעשוע, בטח זה סתם התפלק, הרוב שאני מכיר גולשים בצרפת והרבה פחות באיטליה.
אני עוד לא הייתי אצלם בכלל, מה אני אעשה.

אני חזרתי פעם ממריבל ושבוע כל פעם כשסיפרתי יצא לי מז'ב במקום

עייפות, בלגאן שאחרי החזרה...

natyh

New member
אני לא מצליח להבין

למה גוגל מפרסמת בפורום סקי מקררים ?
יש התחממות גלובלית בצד ה "צרפתי "?

בסדר, בסדר, איטליה

כתבתי מאוחר בלילה, לא מרוכז, יצא צרפת. שלושה שבועות לפני כן הייתי בגבול שוויץ - צרפת וחמישה שבועות לפני זה הייתי בצרפת עצמה. יצא לי בטעות צרפת. מתנצל בפני כל מי שנפגע קשות מטעות זו. בעתיד מבטיח לא להטריד אותכם יותר בסיכומי החופשות שלי.

natyh

New member
אבל

הדרך הגבוהה שאמוני צרמט היא דוקא משיאי השיאים אם לא השיא של הסקי טורינג העולמי
שאמוני צרפת אל צרמט שוויץ.
כך שמבחינת מטיילים וגולשים זו לא ממש טעות עקרונית.
מבחינת הצרפתים .זוהי גולת הכותרת שת תיירות הסקי אוף.פיסט סקי טרינג שלהם.
180 קמ של דרך העוברת בקרחונים , אותה עוברים בין 10 ימים עם מדריך סקי טורינג עד 18 שעות למתחרים צרפתיים , שכאמור זו אחת הפיסגות של הספורט קצה השפוי.
כמןבן שקיימת גם תיירות אוף פיסט הרבה פחות שפויה בשאמוני עצמה.
לא חושב שמענין בפורום הזה .
בסך הכל שאמוני צרמט יושבת על מספר גבולות ומבחינתינו מה זה משנה אם צרפת או מולדובה בכלל....
העיקר שיש שלג טוב ואפשר להנות .

למעלה