חזרנו מקפריסין

חזרנו מקפריסין

הפלגנו מלרנקה לחיפה במהירות של 25 קשר, בסירה פתוחה 2 מנועים חיצוניים 250 כ"ס כל אחד ב"בוסטן וילר" 32 רגל. מיכל דלק של 1100 ליטר. דגם הספינה הזאת והמנועים הם חדשניים וזאת סירת ההדגמה של בוסטון 320 באירופה לאחר שהוצגה בקפריסין לעיני העיתונאים של כתבי העת האירופאים. בספינה 6 מפליגים. הספינה מפליגה במהירות של 35 קשר, בהפלגות ניסיון שהייתה יומיים לפני ההפלגה בחוף מקסים ליד כף גרקו בקפריסין. כל שעה עצרנו למנוחה של 5 דקות על מנת לתת לצוות זמן התאוששות. לא היו תקלות אף על פי שהמנועים האלה חדשניים. המנועים ממוחשבים לצג מחשב על לוח המכוונים וכל האינפורמציה הנדרשת מופעיה על הצג כמו תצרוכת דלק לשעה, הספק כל מנוע בנפרד חום מנוע ועוד. מעכו להרצליה הפלגנו בשעתיים. הפלגה לא גדולה אבל אתגר. את ההפלגה צילמו לערוץ טבע הדברים שיוקרן בקרוב.

בת ים

New member
כי אסור לפרסם מעל גבי הפורום

ואני חושבת שכבר העברתי למסרים בעניין.

eduda

New member
מהירות הפלגה במים ריבוניים../images/Emo88.gif

בהזדמנות זו ראוי להדגיש כי עפ"י התקנות מהירות ההפלגה המותרת במיים ריבוניים לא תעלה על 15.

עקרבנון

New member
מאיפה התקנה הזו?

אני מכיר כזה דבר רק בנוהל "אימות" (IMOT) לגבי כ"ש שמגיע מחו"ל לארץ וזאת בטווח שמ25 מייל ועד הגעתו לנמל/מרינה בה נרשם כנכנס, אח"כ אני לא מכיר הגבלת מהירות,והיא אינה קשורה למים ריבוניים אלא מסיבה אחרת לחלוטין וניתן לתאם ולקבל אישור להמנע מנוהל זה ואני מעריך שכך נעשה במקרה זה. במידה ואני טועה אנא האר את עיני לתקנה.

eduda

New member
הכן מדובר בנוהל זיהוי IMOT

התקנה פורסמה בהודעה למשיטים באוקטובר 2001(מצ"ב למעלה). אם זה בוצע במקרה שלך תגיד לנו אתה.

S K I P E R 2

New member
../images/Emo128.gifבפעם הבאה שאתה מנסה לצטט

תקנות. כדאי שתקרא ותבין אותם היטב לפני כן.

חץ הכסף

New member
כל הכבוד אבל, שברתם שיא או לא?

ב- 25-4-04 כתבת שאתם מתכוונים לקבוע זמן מהיר במיוחד להפלגה בין קפריסין לישראל, לא כתבת שהנכם מתכוונים לקחת זמן הפלגה לקטע שבין עכו להרצליה! ובכן, איך נוכל להחליט בקשר לקניית סירה משוכללת זו מבלי שנדע אם קבעתם זמן טוב למרחק שבין קפריסין לישראל? (אם נדע כמה הפסקות של חמש דקות עשיתם בדרך נוכל לחשב את הזמן בעצמנו.) מפליא איך ששני מנועים חדשניים וממוחשבים אלו עברו את המרחק באפס תקלות, האם הדממתם אותם בכל אחת מהפסקות החמש דקות של מנוחת צוות? האם שטתם במהיריות המתאימות להרצת מנועים חדשים? איכן ניתן לראות את הכלה?

לחץ וקשת

בהפלגה עצרנו כל שעה ל 5 דקות לשתות, להשתין ולנוח. לא הדממנו את המנועים.מנסיון לא מדמימים מנוע לבטחון. הפלגנו במהירות מקסימלית שהצוות יכל לסבול. את הסירה אפשר לראות במרינה ת"א. זמן ההפלגה היה טוב מאוד ומהיר.

למעלה