חזרה על שאלות

הילהל

New member
חזרה על שאלות

הבן שלי (שנה ושבע) חוזר וחוזר וחוזר על כל שאלה המון פעמים. שאלות כמו מה זה, או איפה חבר/ה שהוא מאוד אוהב. הוא לא מתעייף מלשאול ולא משתעמם למרות שהתשובה חוזרת על עצמה. אני מבינה שזה שלב רגיל - אבל מישהי יודעת אולי מה עומד מאחורי זה? מה ההתנהגות הזו משרתת? איזה צורך?לפעמים אני תוהה האם הוא חושב שבפעם ה15 התשובה תהיה אחרת (וכן נפגוש את הודיה במקום להססביר שהיא הלכה הביתה? או שהירח יהפוך לשמש פתאום)? ודבר נוסף - האם זה בסדר לענות לו די במונוטוניות את אותה תשובה או שצריך לנסות להרחיב ולגוון את התשובות?

לאה_מ

New member
אני משתעממת מלענות בצורה מונוטונית

אז אני כן מנסה לגוון את התשובות (לפחות להרחיב או לשנות כל פעם - למשל: נפגוש היום את הודיה? כבר פגשנו אותה היום. נפגוש היום את הודיה? היא הלכה הביתה. נפגוש היום את הודיה? מחר נוכל לפגוש אותה שוב. נפגוש היום את הודיה? אולי כשנגיע הביתה נתקשר אליה ונשאל אם היא רוצה להפגש איתנו גם מחר... הבנת את הרעיון, נכון?). לפעמים מה שעומד מאחורי השאלות הוא רצון לפתח שיחה או לשאול משהו אחר בלי לדעת איך לעשות את זה. למשל - לאן אנחנו הולכים? לסופרמרקט. לאן אנחנו הולכים? לסופר בשכונה שלנו. לאן אנחנו הולכים? אתה רוצה לדעת מה נקנה שם? ולפעמים עוזר להחזיר אליהם את השאלה: נפגוש היום את הודיה (בפעם החמישית)? מה דעתך - אתה חושב שנפגוש אותה היום? או להתייחס לזה בהומור - הלוואי שהיינו יכולים להפגש שוב היום עם הודיה, הלוואי שהשמש לא היתה שוקעת והיום היה ממשיך עוד ועוד והיינו יכולים להפגש איתה כל הזמן... הלוואי שהיינו יכולים להפגש איתה באמצע הלילה... בסופו של דבר זה עובר להם

הילהל

New member
הלוואי שנפגוש היום את הודיה ../images/Emo6.gif

אהבת חייו של יונתן, מלכת המעון הבלתי מעורערת. זה לגמרי לא מפריע לי שהוא שואל - אני פשוט מנסה להבין מה זה נותן לו כדי לענות בצורה טובה. ואני בהחלט משתשמת בשאלות שלו כדי לקשקש איתו ולצחוק קצת, וגם כדי לגרות אותו לנסות להגיד מילים חדשות.

Shellylove

New member
אני חושבת

שלפעמים זה מעין משחק פינג-פונג מילולי כזה. כשזה מתחיל לעצבן - אני מחזירה את השאלה אליה: "נו, שלי, תגידי את מה זה?" בדרך כלל היא עונה וזה מפסיק, אבל לא תמיד. אני מצרפת לך קישור לדיון דומה.

הילהל

New member
../images/Emo51.gif נראה מעניין ונכון

יונתן אכן מתנהג כמו במשחק ומאוד צוחק ונהנה מהקטע.

למעלה