חזרה מהשורשים :))))))

זיסער

New member
חזרה מהשורשים :))))))

ב"ה סוף סוף חזרתי לארץ הקודש... (הנחיתה הייתה בשעה 02:45) ואני כבר כאן בודק אימיילים והודעות בטירוף :))))) ראשית כל אני מתנצל מכל מי שבנה עלי, כי הייתי עמוס בעבודה ובקושי הסתובבתי באוקראינה :))) אבל פטרו בלי כלום אי אפשר... ר´ א77: הייתי בשפיקוב וצילמתי (אחרי שבת אעלה את התמונות לפורום) כמו"כ הייתי בצֶ´צֶ´לניק (טשעטשעלניק) אצל ר´ משה סאוורנער (בנו שם אוהל יפה), וגם הייתי שם בביהכנ"ס החרוב משנות טיטוס :)))). (הייתי גם באלעבסק ועוד כמה מקומות). וחוץ מיזה מצאתי באיזה גניזה "תיקון ליל שבועות - זיטאמיר תרט"ז" (מצב מצויין) יש לך שמץ, כמה זה שווה? וגם מצאתי סידור שחלקו הראשון מורכב מכתב יד וחלקים מעשרות סידורים, מאוד מעניין... קריז´ופול: בדרך מצֶ´צֶ´לניק לשפיקוב ראיתי שלט "קריז´ופול - 10 ק"מ" אז נכנסתי וחוץ מבית הקברות שבמקום שאגב במצב מצויין ושמור לא מצאתי כלום (אני יעלה תמונות אחרי שבת)... אני מבקש סליחה מר´ ארנון ור´ יואב, אבל לא יצא לי לעבור באיזורים שביקשתם... אולי בפעם הבאה :)))) שבת שלום זיסער

ספרן

New member
ספר ישן - כמה זה שווה

בתור סוחר זעיר, וחובב ספרי קודש עתיקים וישנים, אנסה לענות לך. תיקון ליל שבועות תרט"ז (1856) ממזרח אירופה - עקרונית, לא שווה (כמעט) כלום. 1856 לא נחשב ישן מספיק למזרח אירופה (רק לארצות המזרח). ז´יטאמיר - זה סיפור אחר. דפוס ז´יטומיר נחשב קדוש אצל החסידים. אם זה נדפס אצל המדפיס שפירא - אני מעריך ב - $80, אחרת $20.

זיסער

New member
זיטאמיר ונדפס אצל שפירא...

כבר בשדה תעופה קיבלתי הצעה של $150 אבל הוא אמר שהוא רוצה לבדוק... פעם מצאתי תהילים מאותו דפוס שנת תר"ח וקיבלתי על זה $1500, תיקון ליל שבועות שווה פחות? :)))) שבת שלום זיסער

ספרן

New member
נשמע יקר

תהילים תר"ח ? - לא ברור לי למה יקר כל כך. ספרים מהמאה ה-19 ששווים מעל $1000, ללא חתימה של מישהו מאוד ידוע - קשה למצוא אם בכלל. אולי רק דפוסים ראשונים של ספרי חסידות, יגיעו לסכומים כאלה (ואף ל 5 ספרות). תיקון ליל שבועות - כמו מחזורים (ולא כמו סידורים) , נחשב לנפוץ, כיוון שהשתמשו בו פעם בשנה, וספרים רבים שרדו. אולי תהילים נפוץ פחות בהרבה. גמרות גדולות מש"ס זיטומיר מסתובבות סביב ה-100$. זוהר ותיקוני זוהר סביב ה - 300$.

א77

New member
זיסער. אל תמכור לפני שתציע לי בבקשה

נכון שתיקון ליל שבועות דיי נפוץ, ובליל שבועות האחרון מיששתי בשלושה תיקונים זיטאמרים משל האחים שפירא (בני הרב הקדוש רבי פינחס מקוריץ) בכל אופן לפני ש... אז אשמח לבדוק את התיקון. תהלים קטן?! זה משהו שונה. גם אם זה לא זיטאמיר. קבלתי על כזה פעם מסוחר 850 $. תיקון זה משהו אחר. זה שאלה של שלמות ומצב גם.

זיסער

New member
ר´ א77 :)))))))

ב"ה מצב הספר "מצויין" כרכה אורגינלית במצב טוב מאוד וכל הדפים שלמים וברורים... אגב, למי אתה מראה ת´תמונות משפיקוב? :)))))))) שבת שלום זיסער

א77

New member
אז ככה

אם האחים שפירא הדפיסו נאמר 20000 ספרי תהלים. ובמקביל, גם 20000 תקוני ליל שבועות. הרי שלכל תהלים אחד שנותר לפלטה עד היום, נותרו לפחות מאתיים תיקוני ליל שבועות, כי התקונים בד"כ מונחים בארון. פרט ליום (יומיים בחו"ל) בשנה. התהלים נקרא ונקרע בכל הזדמנות ובכל עת מצוא. אז תבין שהנדירות קובעת הכי הכי. בקשר לתמונות משפיקוב. אז א 77 נקשר אישית לשפיקוב כמו לעוד מספר מקומות. ואם כך הרי שאלו הקשורים לשם אף הם יזכו לראותם, ותעשה לי טוב אל תדגדג מדיי הרבה, אין עניין להיחשף כאן. עד למוצאי שבת אסתפק בתמונות שצילמתי אני בשפיקוב. שהנה (ללא חשיפת יתר) אחת מהם. שבת שלום

ספרן

New member
תהילים ?

לא חשבתי שתהילים יקרים כל כך. יש לי תהילים מבאברויסק תרס"ז (1907). בבאברויסק נדפסו הרבה פחות ספרים מאשר בז´יטאמיר. מצב לא טוב - אך שלם. מעוניין ? בכלל - נראה לי שזה לא הפורום המתאים לביזנס...

א77

New member
לא כל תהלים

בעיקרון, דפוסי סלאויטא וזיטאמיר הם בעלי הערך הרב ביותר. יש מרכיבים שונים למחיר. יש ספר שיש לו הסכמה מאחד מגדולי הצדיקים. ומיכיון שבהסכמתו הוא כתב "והמביא זה הספר לתוך ביתו, מביא ברכה וכו´" הרי כי המאמינים בעלי האמצעים ישקיעו בזה הרבה כסף כדי לרכוש את הספר מאותה מהדורה. ההיצע והביקוש שזה הכלל הקובע בכל דבר קובע גם כאן. לדפוס ז´יטאמיר יש חשיבות מיוחדת במינה, ואין כאן המקום להאריך ולהסביר. בעיקרון, אני אישית איני סוחר, לא קונה ולא מוכר. למרות זאת יש לי המון. אני נקשר לדברים, כשהם מגיעים אליי במאמץ נפשי ורגשי. הא לך דוגמא: הקדשה בספר לחתן תלמיד ישיבת חכמי לובלין בפולין. מבני החבורה של חסידי צ´ורטקוב שם ביח"ל. זה דבר שמאד מדבר אליי.

ספרן

New member
גם לי יש משהו מיח"ל

פירוש אלשיך על ויקרא, פרנקפורט 1764. הספר שכן פעם בישיבת יח"ל בלובלין.

א77

New member
מכיר כאלו ספרים עם המדבקה

חלקן הגיעו לבית עקד ספרים דיח"ל ה"ממשיך" בזכרון מאיר. יש להם כבר שנים אוצר ענקי ועשיר. אבל עצם הדבר שראיתי כמה וכמה ספרים עם מדבקות אלו, מוכיח שהספריה ביחל של המהר"ם שפירא היתה ספריה עשירה ביותר. כי לשרוד את כל השואה במספר גדול של ספרים מוכיח משהו. יישר כח על התמונה

ר´ זיסער - ברוך הבא../images/Emo70.gif

ברוך שובך לארצנו. אנא, התעדכן בענייני המפגש - יש קישור בשורה הכתומה למעלה. ארנון

א77

New member
שלום אח-שב. זיסער שכעת גם טייערער

ברוך הבא. ברוך השב. כמה מרגש אותי שפיקוב בכלל. האמן לי שאני מתאפק לומר לך מה ולמי אראה את התמונות משפיקוב בפרט. הרב הקדוש מסאווראן?! בלי נדר בהזדמנות אספר לכם סיפור מדהים אודותיו ואודות הרוז´ינער. תיקון ליל שבועות?! זיטאמיר?! שווה משהו. ורק אל תתאפק. ואשמח לכל התמונות שתשלח. כולם יתקבלו על שטיח אדום ובברכת תודה ויישר כח לזיסער.

שרי סילבר

Active member
תמיד מרתק... גם בלי להיות מקושרת למקומות שאתם משכירים (לפחות נכון לעת עתה...) תמיד נפלא לראות תמונות, ונחכה למוצאי שבת לראות את תמונותיך. שבת שלום!

למעלה