חזרה מבולוניה

severino

New member
חזרה מבולוניה

שירשרתי בפוסט המקורי שפירסמתי לפני מספר שבועות אבל ההודעה לא הקפיצה אותו לעמוד הראשי כפי שציפיתי.

אז חזרתי מבולוניה והיה פשוט אדיר,
סיכום קצר והערות:
- הטיסה הישירה (ארקיע) הייתה מעולה, התכנון המקורי שהתגבש בתחילת השנה היה לנחות במילנו ומשם ברכבת לבולוניה אבל למזלי נפתח קו ישיר,הופתעתי לראות שהטיסה היתה רק 2/3 מלאה, חשבתי שבתאריכים של אחרי החופש הגדול ומחיר יחסית זול(290) המקומות ייחטפו. טיסת הלוך יצאה בזמן וטיסת החזור יצאה באיחור קל וזניח.
- הגעה לבולוניה - אוטובוס משדה התעופה כל ~15 דקות בעלות של 6 אירו, תחנה ליד המרכז ומשם בהליכה קצרה למלון.
- בולוניה עיר יפהפייה,היה פשוט כיף לשבת בכל מיני נקודות בעיר ופשוט לחיות אותה, לדעתי הקשתות בכל דרך משרות על האדם אווירה רגועה, א"ב של כללי עיצוב, שווה מחקר של אנשי הפאנג שווי למינהם
.
- ביקורים מחוץ לבולוניה: פראררה, מודנה ופארמה - יפות כולן, הציורים בקתדרלה בפארמה ובמיוחד בכיפה מרהיבים ביופיים, במציאות של ימינו אני לא רוצה לחשוב על האפשרות שדבר כזה אי פעם יושמד.
- קולינרית היה מעולה !!, הפסטה הטובה ביותר שאכלתי בבולוניה היתה אצל נאלדי (pasta fresca naldi), גם הפסטות והטורטליני שמכינים בשוק המקורה במרכז היו טובים לטעמי, המנה הטובה ביותר היתה בשר בחומץ בלסמי שאכלתי במודנה (da enzo).
- גלידות - ניסיתי כ-3 גלידריות ביום, לדעתי הטובה מכולן היתה הcremeria funivia למרות שבג'אני (עפ"י המלצת אורלנדה) ביקרתי מספר פעמים. יש גם אחת לא רעה שנמצאת מחוץ למרכז בדרך לסן-לוקה.
- הרכבת היתה סה"כ נוחה לשימוש.
זו פעם שישית שלי באיטליה (אני נוסע כל פעם למחוז אחר) ובולוניה היא אחת הערים היפות שראיתי....אני עוד אחזור אליה.
יאיר ואורלדנה, שוב תודה רבה על ההמלצות, שתהיה לכם שנה טובה.

חבל אמיליה רומניה

בוקר טוב סברינו,

שמח מאד שנהנית.

שמח עוד יותר שהעצות של אורלנדה ושלי עזרו לך.

שנה טובה

הו...כמה טוב לקרוא. אמנם מאחרת בנשף כי בדיוק חזרתי מאיטליה

לאחר שבועיים מפרכים של טיולים (הו כמה אני מסכנה
) ואני שמחה לגלות שנהנית. בולוניה באמת נהדרת, כמה מוזר וחבל שיש כזו הזנחה של אמיליה-רומניה מצד מטיילים ומצד שני...טוב שהן נשארות ערים אמיתיות ולא מתויירות מדי.

למעלה