חזרה מאוסטרליה

Eyal Sion

New member
חזרה מאוסטרליה

שלום לכולם, אתמול חזרתי מאוסטרליה (לצערי הרב) עם תעודת advanced diver של PADI שקיבלתי שם. (אחרי קורס כמובן). שאלתוי לחברי הפורום הן: א. אני יודע שאם הייתי תייר התעודה הייתה מוכרת בארץ אבל רציתי לדעת אם הרשויות בארץ דורשות עוד משהו חוץ מהתעדוה הנ"ל כדי לצלול בארץ (חובת ביטוח / הסבה ישראלית כלשהיא או משהו אחר. ב. מי בא לצלול?

היי אייל, שאלה מתוך סקרנות

כמה צלילות ים כללה ההסמכה שלך ? אשמח מאוד אם תספר על הקורס שעברת באוסטרליה (מספר צלילות, סוגי צלילות, אילו דברים תירגלתם) הנושא חשוב לאנשים פה בפורום עכב ויכוח שמתנהל על סוגי הסמכות. ברוך בואך לעולם הצלילה!

חזרתי לפני שלושה חודשים

בזמן הטיול הייתי נוכחת בכמה שיעורים של פאדי. בכמה מועדונים. אומנם השיעורים בין מועדון למועדון שונים - כמובן. אבל הרעיונות ודרך הלימוד שנתקלתי בה היו מאוד מקצועיים ומעניינים. השימוש באויזרים כמו חישוק ותירגול של דברים פשוטים כמו עמידה על הראש וצלילה על הגב, נראו לי בזמנו מאוד חשובים והרגשתי שאם אני הייתי מתרגלת (לפני 6 שנים) דברים מסוג זה הייתי נתקלת בהרבה פחות נקודות "לחוצות" בצלילות הראשונות שלי. לגבי העובדה שהכשרה ל open water היא רק 6 צלילות לא הרגשתי נוח. כמו כן, צוללנים שסיימו את ההכשרה והמשיכו לצלול מאותה הסירה לא קיבלו הנחיות מדוייקות לגבי עומק מותר, והדבר החמור ביותר שראיתי (לדעתי) היתה העובדה שצוללי open water יכולים לצלול עם צוללן open water ולא חייבים לצלול עם מישהו עם advensed (**). מעבר לכך שיעורי ה Rescue כללו את אותה ההדרכה שעברתי אני בקורס שני כוכבים של Naui.

עוד מס´ שאלות עם אפשר ../images/Emo9.gif

6 צלילות open water כולם ב open water או שחלקם בבריכה ? כשהתייחסת ל rescue - במסגרת open water ? או קורס נפרד ?

בבקשה

open water: 6 צלילות בים + 4 בבריכה. בבריכה הן במקביל ללימוד תיאוריה. ועוד 6 בים - אבל זה עדיין מעט מאוד. וה- rescue קורס נפרד לפני ה- DM.

דומה ולא דומה

הקורסים שהועברו ב- GBR היו ענקיים! אני נכחתי בזמן קורס כזה (שהתבצע בלב ים) במשך שלושה ימים. אחרי הפרק של הבריכה. הקורס היה של יותר מ- 20 תלמידים עם מדריך אחד ו-DM אחד. לדוגמא לא הזכירו בכלל את כל נושא הכניסה למיים מהחוף. אבל כמו שאמרתי היו גם דברים טובים. בכל מקרה שמחתי לחלוק.

פליפר.

New member
זה פשוט חוסר אחריות מוחלט לקחת

20 צוללים בקורס ראשון עם מדריך אחד וdm אחד הפתח לתקלות פה הוא אדיר - אין יכולת להשגיח כל הזמן צמוד על כ"כ הרבה חניכים ועוד עם מדריך אחד!!! נ.ב - האם את הג´ינג´ית מהפורום של ההתאחדות?

למעלה