חזרה לשגרה(?)

Dror Bar

New member
חזרה לשגרה(?)

אז אחרי שלוש שנים שלא נגעתי במשחקי תפקידים בכלל, אני ככל הנראה ( בתקווה רבה) חוזר להדריך קבוצה של חברים ובתקווה זה גם יוביל לכך שאני אחזור לפורום...

אם לא יהיה שינוי של הרגע האחרון אנחנו נשחק ככה"נ בגרסה 3.5 של מו"ד אם מספר שינויים קלים שלי ורציתי להתייעץ אתכם בנוגע להתלבטות שיש לי לפני תחילת המשחק:
הקבוצות המעטות שהדרכתי היו כבר בקיאות במשחקי תפקידים ובחוקים של מו"ד ולכן לא נדרש הרבה זמן להכין את הדמויות ולהסביר את חוקי המשחק, הקבוצה הנוכחית לא שיחקה מעולם משחקי תפקידים.

הדבר הכי גרוע מבחינתי הוא שהזיכרונות שלהם מהמפגשים הראשוניים שלנו יהיו של הרבה טבלאות/חוקים וזמן רב שמתבזבז על יצירת דמויות ולא על המשחק עצמו, ולכן השאלה/תהייה שלי היא:
מהניסיון שלכם, מה השילוב הנכון בין זמן משחק לבין יצירת דמויות במפגשים הראשוניים?
חוקי הקרבות/קסם וכו' פשוט יטפטפו לאט לאט במהלך המשחק ובכל מקרה עברו קצת שינוי אצלי אז זה פחות קריטי מבחינתי.

בנוסף, אני אשמח אם יש לכם עצות בנוגע לסוגי ההרפתקאות עבור הצגת המשחק בפעם הראשונה. האם עדיף מקום יחסית סגור כדי שלא ילכו "לאיבוד" בעולם או דווקא לתת להם מהרגע הראשון להרגיש את החופש הגדול שיש להם בעולם?
האם עדיף מצבים שדורשים משחק תפקידים אמין של הדמות או דווקא בגלל שמדובר על שחקנים חדשים שייקח להם זמן להתחבר לדמות עדיף להתחיל עם קונפליקטים מסוג קרבות מלהיבים ולאט לאט להתפתח בציר של משחק התפקידים?

תודה רבה
ומקווה להמשיך לכתוב פה בהמשך ולעדכן אתכם איך היה המפגש...

דמויות מוכנות מראש?

תכין כמה דמויות מראש, ותיתן להן כותרת שמסכמת אותן למילה אחת: "האביר", "הצלף", "הנווד", "המבריח" וכאלה. ואז תתן לאנשים לבחור.
או שתשחק אותה מתוחכם - תביא חפיסת קלפי טארוט, ותגיד לכל שחקן לבחור שני קלפים שלדעתו מייצגים הכי טוב את הדמות שלו. ואז תעשה את עצמך חושב, ותיתן לו את הדמות שממילא התכוונת לתת לו.
תעבור איתם על הצד הטכני של דף הדמות, ותעזור לכל אחד להמציא סיפור רקע קצר.

ואז, תתחיל ישר מסיטואציה שדוחסת את כל האנשים האלה ביחד, ורצוי כזו שיש בה אקשן - לא דווקא קרב, אבל משהו לעשות. למשל - הם על אוניה ויש סופה והאוניה תכף תטבע, הם בכלא ועומדים להוציא אותם להורג (כמו הפתיחה בסרט "רובין הוד נסיך הגנבים"), הם במסיבה והשוטרים פתאום באים לעצור את כולם, הם בחגיגות השנה החדשה בכיכר העיר ופתאום מישהו רצח את המלך והכל נהיה בלגן, ומפה תמשיך להרפתקה עצמה.

DDN

New member
ברוך שובך!

אם אתה בקטע של מו"ד 3.5, הייתי ממליץ לכם לנסות את PATHFINDER, שהיא כמו השיפור מ3 ל3.5, משפרת את המשחק עוד קצת.

Dror Bar

New member
מבחינת חוקיות/הרחבות

כמה זה שונה מגרסה 3.5? והאם אפשר לקחת דברים מספרי ההרחבות ולהשתמש בהם בPathfinder?

Dror Bar

New member
שאלה על PF

לפי מה שהסתכלתי רוב הדברים נראים לי אותו הדבר ברמה הבסיסית ( מלבד עוד פלוסים לתכונות), יש משהו מסוים שמאפיין את PF ?

DDN

New member
יש הרבה דברים שהיא עושה פשוט יותר מ3.5

כמו לדוגמא, פעילות קרב שהיא "לא רגילה" וב3.5 לא ממש היו חוקים, נכנסת בPF תחת COMBAT MANUVERS ויש לך דירוג התקפתי והגנתי לזה שגזור מהתה"ב שלך ועוד תכונות

Blue Beetle

New member
כמה דברים ש- PF עושה טוב יותר לדעתי

א. כמו ש- DDN אמר: החוקים פשוטים וזורמים יותר. הדוגמה הבולטת היא חוקי ה- CMB/ CMD שפחות או יותר מקיפים את כל החוקים למצבים מיוחדים בקרב.
ב. המקצועות צבעוניים ומגוונים יותר. למעשה מקצועות בסיס ב- PF מרגישים מעט כמו מקצועות יוקרה ב-3.5.
ג. דמויות ב-PF מתפתחות לא רק לגובה (עוצמה) אלא גם לרוחב (גיוון) ככל שהן עולות בדרגות. הרבה יותר משתלם ב- PF לקחת מיומנויות cross-class למשל. הרבה יותר לפתח לדמויות יכולות משלימות שאינן חלק מהתמה העיקרית של המקצוע במו"ד. קל מאד לבנות דמות צבעונית ומגוונת מכנית. זה מייתר למעשה את הצורך במקצועות יוקרה (שלמעשה לא משתלם לקחת אותם ב-PF).
ד. לדמויות ב-PF כמעט תמיד יהיה מה לעשות בכל מצב. לקוסם למשל, תמיד יהיה מה לעשות גם אם נגמרים לו הלחשים.
ה. חפצי הקסם והמפלצות מפורטים טוב יותר. במקום ש-3.5 נתנה תיאור יבשושי מעט, PF נותנת תיאורים חיים ומלאי השראה.

מה עושה קוסם שכלו לחשיו?

סתם מסקרנות - כי במו"ד זה היה בדרך כלל להתחיל לזרוק פגיונות (בדרגות נמוכות) או לשלוף את השרביט שלו (בדרגות יותר גבוהות). ולמצער - להיעזר במגילות.

Blue Beetle

New member
דבר ראשון

מלכתחילה יש להם טיפה יותר לחשים.

לחשים מעוצמה 0 לא נגמרים לעולם.

כל מיני כשרונות מאפשרים להם להמיר לחשים מוכנים באפקטים אחרים. (כך שאם מוכן לך לחש שלא רלוונטי לסיטואציה, תוכל להשתמש בו למשהו אחר)

יש להם כל יכולות מיוחדות (בהתאם לבנייה הספציפית).

במצבים לא קרביים, יש להם מגוון רחב יותר של כישרונות ומיומנויות לעבוד אתם.

למעלה