חזרה לקבע

• פותח הנושא keva
  • פורסם בתאריך

keva

New member
חזרה לקבע

אני אנסה לקצר אז הנה הסיפור בנקודות, בתוספת שאלות. תודה מראש על התשובות

- התגייסתי כמתנדבת (הפטור ניתן על בעיה גופנית, לא נפשית) לפני שנתיים והשתחררתי השבוע.
- רצו להשאיר אותי בקבע אבל ביטלו במפתיע את התקן שייעדו אותי אליו ולא הייתה אפשרות של שס"ן או מת"ק.
- התקן ככל הנראה יחזור בינואר 2014 ורוצים שאני אחזור, גם אני רוצה.
- אני אצטרך לעבור תחקיר בטחוני וועדה רפואית שוב? אפילו שעבר זמן כזה קצר מאז השחרור? כאילו עד ינואר אין הרבה זמן
- האם לזה שהבעיה שבגללה קיבלתי פרופיל 21 בצו הראשון לפני כמעט 4 שנים, ולא השתנתה, תשפיע? כאילו, אם אני כן אצטרך לעבור שוב ועדה רפואית אז שוב יראו את הבעיה ואני אקבל 21. לא אצטרך לעבור "תהליך התנדבות" כמו זה שעברתי כדי להתקבל לקבע, נכון? פשוט יגיסו אותי לקבע בפרופיל 25?
- מה התהליך בגדול וכמה זמן הוא לוקח? האם לזה שהייתי מתנדבת יש השפעה והתהליך יתארך? מצד שני, האם זה שיש לי כבר תפקיד ויחידה שרוצה אותי יקצרו את התהליך?
- הכי חשוב - האם אפשר להתחיל בתהליך החזרה לקבע עוד לפני ינואר 2014 בו יחזור התקן? כדי לחסוך זמן...
- למי לפנות כדי להתחיל? ראיתי את המספר של תא חזרה לקבע אבל לא ידעתי אם לפנות אליהם ומה להגיד להם, יש כבר יחידה שרוצה אותי ולכן אני חושבת שהסיפור שלי קצת שונה מכאלה שרואים מודעות דרושים באתר של צה"ל ואז מגישים קו"ח ומועמדות לתפקיד.

,תשובות, בערך

(עד כמה שאני יודע ומכיר, אולי אני טועה בחלק או שדברים השתנו קצת):

1) ועדה רפואית כן, תחקיר בטחוני לא אם יש אחד מהשנתיים-שלוש האחרונות. מיונים בקינן שפי - אולי, בדרך כלל חוזרי שירות עושים אותם, אבל כאלה שהיו חצי שנה-שנה בבית אני מכיר שלא נדרשו לכך.
2) פרופיל 21 פוטר מסדיר, לא מקבע. בזמנו פורסם כי בערך 1000 אנשי קבע עם פרופיל 21 משרתים בצה"ל.
3) התהליך לוקח לחוזר השירות הממוצע חצי שנה עד שנה, אבל את חוזרת אחרי שיחרור קצר אז אולי זה שונה.
4) על התהליך יצמו - דברי עם קצינת הסגל ביחידה שלך, היא זו שגם מטפלת בזה מול תא חזרה לקבע - את לא מדברת איתם בכלל, מלבד יום הגיוס שאת באה לתחום על החוזה ולהחליף תעודה.

חצי שנה עד שנה???

תלוי עד כמה אימפוטנטים מדור הסגל החילי שלך. התהליך אמור לקחת עד חודשיים-שלושה. בטח שלא חצי שנה ובטח ובטח שלא שנה

keva

New member
שימחת אותי מאוד
מקווה שזה באמת ככה

keva

New member
תודה! עוד קצת שאלות

1. את התחקיר הבטחוני עברתי באוגוסט 2011, עד ינואר 2014 נגיד זה בסדר? או שצריך שוב?
2. מישהו יודע בוודאות אם אצטרך לעבור מיונים בקינן שפי?
3. חצי שנה-שנה?! וואי :( אני כבר חשבתי שבינואר-פברואר אני מתגייסת שוב...
4. השאלה הכי חשובה - אני יכולה להתחיל את כל התהליך עוד לפני ינואר, כלומר לפני שהתקן חוזר ליחידה?

סגרתי שבת ויצאתי לאפטר רק עכשיו..

(ההנאות הקטנות של רמ"פ א)

1) אני לא יודע מה תאריך התפוגה של תחקיר בטחוני, אבל אני לא הייתי צריך לעשות אחד מחדש והיה לי אחד שנתיים מלפני החזרה לקבע.
2) אני יודע שכל מי שחוזר מהאזרחות ואמור לעשות קצונה כשהוא בקבע עושה את הקינן-שפי כי הוא גם תחליף למבד"קים ולמבחני כניסה לכמה יחידות אובסקיוריות.
3) כמו שציינו, התהליך יכול להיות קצר יותר. המקרים שאני מכיר היו מאוד גבוליים מבחינת הפקודות ודרשו הרבה עבודת ניירת (כל מיני אנשים שהתגייסו בגיל מאוחר יחסית לתפקידי קצונה ביחידות שדה בלי לעשות קורס קצינים)
4) חשוב להיות בקשר שוטף עם קצינת הסגל. במקרה שלי קצינת הסגל התחלפה באמצע מה שתרם לסחבת...

keva

New member
תודה אני מצטערת אם הצפתי יותר מדי או משהו

רק חשוב לי להבהיר, אם זה משנה משהו מהתמונה, אני חוזרת בתור נגדת, לא קצינה.

למעלה