חזרה לקבע - גמו"ש

• פותח הנושא MK4
  • פורסם בתאריך

MK4

New member
חזרה לקבע - גמו"ש

אהלן

קרה מה שקרה ואני חוזר לצבא אחרי 7 שנות העדרות.. בעקבות סימולצית השכר שלי ירד לי האסימון (באיחור... אני יודע) לגבי החשיבות של הגמו"ש

יש לי תואר שני (שאני לא מזין לגמו"ש) ולא עשיתי קק"צ כך שאני מתגייס בדרגת ייצוג סרן ואמור לצאת לקק"צ תוך 18 חודשים לכל היותר

יש לי 16 נקודות זכות עודפות מהתואר הראשון ששוות 224 שעות, כלומר חסרות לי 176 שעות כדי להגיע לגמול א'.

ועכשיו לשאלות:
א. אני אמור להתגייס תוך חודש-חודשיים - מישהו מכיר קורס כזה או אחר שיכול להשלים לי במרוכז את השעות?
ב. אני אמור, בשלב מסויים ,לעבור קורס שיפוט צבאי. כמה שעות הוא שווה (אני מניח שלא יותר מידי)?
ג. כמה שעות שווה קק"צ + השלמה? יספיק לגמו"ש ב' (בהנחה שתוך שנה אני אצליח להגיע לגמו"ש א')?

תודה מראש!

אני במצב דומה

רק שאני סגן ייצוגי כי עכשיו מסיימת את התואר השני- ואחרי הקקצ אבל סרן.
עד כמה שהבנתי קקצ מקנה גמוש א
בנוגע לשעות עודפות- מניסיון של חברה שלי- זה לא הוכר לה לשעות גמוש- אבל תבדוק מול איש הקשר (ושהוא יבדוק מול שלישות/משרד סגל).
בנוגע ליציאה לקורסים שמקנים נקודות לגמוש- לי נאמר איפשהו (לא ע"י גורם רשמי) שרק אחרי שנה אפשר לצאת לקורסים שכאלו (אלא אם כן כמובן אתה משלים לפני הגיוס)- אבל אני לא סגורה על זה, והכי כדאי שתבקש מאיש הקשר שלך שיבדוק לך את כל זה מול השלישות/משרד סגל.

קק"צ + השלמה יתן לך גמו"ש א'

ואם עבר מספיק זמן מאז התואר הראשון (אאל"ט מעל 5 שנים) גם הנקודות העודפות שלו ילכו לאיבוד.

להשתלמות הדמ"ש אין משמעות מבחינת גמו"ש. כנ"ל לא לכמה וכמה השתלמויות קצינים מתקדמות (לפחות לא לזו שאני עשיתי).

למעלה