חזרה לעבודה

חזרה לעבודה

שלום לכולכן אני חוזרת מחר לעבודה, ובני המקסים בן 4 חודשים, יונק מלא. מזה חודש אני שואבת, הכנתי כמה מנות במקפיא, ובשבועיים האחרונים המטפלת האכילה אותו מבקבוק פעם- פעמיים ביום. כך גילינו שהוא מסוגל לאכול כמות של 150 בארוחה (ארחת בוקר לפחות). בכוונתי לשאוב בעבודה, ולקוות שייצאו כמויות מספיקות, למרות ששמעתי רבות שהסיכוי הוא דיי קלוש. יש לי 3 שאלות: 1. אם בכל זאת אצליח לשאוב כמויות יפות ומספיקות, כיצד אדע שהחלב עדיין מכיל את כל הדרוש לתנוקי או שחלילה הפך לדליל או לא מזין מספיק? האם רעב או אי עליה במשקל יירמזו לי על כך? פתאום אני מפחדת שעלול להיגרם לו נזק אם לא אזין אותו מספיק וטוב. 2. בטיפת חלב אמרו להתחיל לתת ברזל. האם מומלץ גםעל ידכן? איזה סוג וכמה? האם יעשה לו עצירות? 3. מה לגבי שתיית מים? האם כדי להעזר במים ע"מ "למשוך" אותו טיפה, במידת הצורך, עד שאגיע הביתה? אודה על תשובותכן

אלונה ע

New member
תשובתי הלא מקצועית (והארוכה)

לפני הכל, בהצלחה עם החזרה לעבודה והשאיבות והכל. מי הנשמה הטובה שאמרה לך שהסיכוי קלוש שתוכלי לספק לו את כמות החלב הדרושה? תתעודדי, אני מכירה הרבה אמהות שעשו זאת ועושות זאת חודשים ארוכים. (שילוב של עבודה ושאיבות) נכון שהמצב האופטימלי הוא להניק ישירות אבל גם חלב שאוב שנשמר במקרר הוא מצוין ואפילו חלב קפוא שמאבד רק מעט מהערכים התזונתיים שלו בהקפאה, עדיין טוב יותר לתינוקך מכל תחליף אחר. יש כמה דברים שחשוב שתקפידי עליהם בכל התהליך הזה: 1. איזה משאבה יש לך? חשוב להצטייד במשאבה טובה 2. הקפידי לשאוב בכל פעם שתינוקך אוכל, כך תשמרי על סינכרון בין הצורך של תינוקך לבין כמות החלב שתייצרי. 3. הניקי אותו בבוקר מה שיותר סמוך למועד יציאתך והניקי אותו שוב מיד כשאת שבה, הנחי את המטפלת לא להאכיל אותו לפני בואך בערך כשעתיים (פלוס מינוס, תלוי כל כמה זמן הוא נוהג לאכול). לא ברור לי מאיפה כל החששות שלך לגבי זה שהחלב יהפוך לדליל או ללא מספיק, החלב שלך הוא הדבר המושלם עבור תינוקך, את יודעת שאחוזי השומן בחלב עולים ככל שתינוקך גדל? הרכב החלב משתנה כל הזמן ומתאים עצמו לצרכים ההפתחותיים של תינוקך, זאת בדיוק הסיבה שאין לו תחליף, אז בבקשה יקירה, הסירי דאגה מליבך. לא מומלץ לתת מים לפני גיל 6 חודשים ולתינוק יונק מומלץ אף לחכות מעבר לזה (בני בן 9 חודשים ועדיין לא קיבל מים), דווקא מים זה משהו שעלול להוביל לאי-עליה מספקת במשקל משום שזה ריק מקלוריות ומערכים תזונתיים וממלא את קיבתו של התינוק על חשבון החלב (חבל, נכון?). לגבי הברזל, כל תינוק מגיב אחרת ולכן מה שאני ממליצה לעשות זה להתחיל עם טיפה אחת ביום בלבד במשך כמה ימים, אם את רואה שהכל בסדר עלי ל-2 טיפות למשך כמה ימים וכן הלאה ואז לראות מה קורה.

תודה

תודה רבה על תגובתך המהירה ועל העידוד הרב. אני משתמשת במשאבה הידנית של אוונט - ניסיתי את המיני- אלקטריק של מדלה והיה על הפנים). שאיבה של לילה לפני השינה ועוד פעם אחת לפנות בוקר מניבה תוצרת של 150. וזה מספיק לארוחת בוקר יפה. אני עדיין לא יודעת כמה ייצא לי במשך היום - אני חוזרת לעבודה של 7-8 שעות. לפי ה"חישובים" שלי אני צריכה לחזור מהעבודה עם תוצרת של 200. וזה נראה לי הרבה. בכל אופן, בכוונתי לנסות ומקווה לא להתייאש. תודה.

אלונה ע

New member
לשואבות המקצועיות שאלה

בשמחה תראי, אני לא מהשואבות המקצועיות ולכן אני מפנה את השאלה לאלו שכן, נדמה לי שהידנית לא ממש מספיקה, אבל שוב, אני לא בקיאה בזה, נחכה לתשובות של המנוסות וגם של נשות המקצוע פה בפורום. מה שכן, חשוב שתדעי, שהכמויות של החלב שיוצא בשאיבות הולכות וגדלות וזאת משום שלוקח זמן עד שהגוף מתרגל לפעולת השאיבה ומתייעל, אז ככה שאת לא צריכה להילחץ, הכמויות שיוצאות עכשיו עוד יגדלו. אם תקפידי לשאוב בכל פעם שהוא מקבל ארוחה מבקבוק אז לא אמורה להיות לך שום בעיה. מחזיקה לך אצבעות

לא מרוצה מהמיני אלקטריק

פשוט כי לא יצא הרבה. רק הרעש שהיא עושה הוציא אותי מהריכוז.... מעבר לזה פעולת היניקה המונוטונית, לדעתי, פחות טובה מקצב היניקה שאת בעצמך מכוונת לפי מה שמתאים בכל שניה. דרך אגב - נראה לי שהמיני אלקטריק טובה לבעלות ציצי קטן (ללא קשר לכמויות החלב). האם צדקתי במקרה שלך??

1טלטלים

New member
מיני אלקטריק

מתאימה לכל ציצי
מה שכן דורש התאמה טובה זהו הגביע (CUP) שמתלבש לשד בשאיבה...לחצי כאן !

אני קניתי את המיני אלקטריק של מדלה

ואני כמעט ולא משתמשת בה. אני פשוט יושבת לי בפינה בעבודה (ליד המכונת צילום, כי אין לנו חדר נוסף במשרד, פרט לשירותים) ושואבת ביד, היד קצת מתעייפת אבל יוצא סבבה....

למעלה