חזרה לעבודה

roney30

New member
חזרה לעבודה

בתי אלה בת חצי שנה. חזרתי לפני כשבוע לעבודה. אלה עם מטפלת (קרובת משפחה) וקשה לה להסתגל. יש לה כמה שעות ביום שהיא צורחת. היינו כולנו יחד 3 ימים לפני חזרתי לעבודה ובד"כ אני חוזרת כבר בשעה 14:00. אני מעוניינת בכמה עצות על מנת להקל על התינוקת ולעבור את התהליך יותר בקלות? אני קצת נואשת מויכוחים עם בן זוגי מה עלינו לעשות. תודה אלינור

1טלטלים

New member
הסתגלות

אלינור היי, תהליך הסתגלות יכול להיות ארוך או קצר,הרבה תלוי בתינוק עצמו ונחוץ זמן כלשהו על מנת שתינוק יסתגל למצב החדש ,להיות בלי אמא כמה שעות (בעיניו את-מגינה,מזינה,מחממת,אוהבת...הכל ,תחשבי על הישרדות בטבע ותביני למה תינוק אנושי מתנהג כך...הרי בלעדייך יהיה לו קשה לשרוד.זה יקח זמן,לפי דעתי,זה נחוץ...תינוק גם יבין שאמא הולכת אבל היא גם חוזרת .שבוע זה מעט זמן וקטנטונת שלך רוצה אותך באותן שעות קשות (לגיטימי),רוצה שתחבקי,תניקי.היא תתרגל..לאט לאט. כמה עצות:לנחם את התינוקת כל דרך שיר,משחק,טיול בחוץ,חיבוק,ידיים,מנשא...לא עזר ,ממשיכה לבכות-אולי עדיף גם לתת לבכות,הרי היא בוכה בגלל תסכול שאת לא בסביבה,געגוע...לתת לזה לצאת החוצה.לנסות לראות האם תינוקת בוכה בגלל (סיבות נוספות)-קר,חם,כואב,רעב,שעמום,טיטול מלא... אני בטוחה שאפשר להפסיק וויכוחים עם בן הזוג ולהסביר לו שיצורים קטנים זקוקים לאמא שלהם ובכי זה כלי ביטוי היחיד שיש לה כרגע . תני זמן (אפילו לפעוטות שמתחילים ללכת לגן יש זמן הסתגלות לסביבה חדשה ואנשים חדשים,חוקים חדשים...וגם אנחנו בדיוק אותו הדבר (גם בוכים)). מקווה שעזרתי,הסתגלות מהירה ונעימה לאלה ולך, אמא של טל

למעלה