חזרה לעבודה

bulbil

New member
החשש שלי הוא שהוא יתרגל

לבקבוק או לתחליף, ועוד דבר החשש הוא מ"דליפות" של חלב על החולצה שלי בזמן העבודה ותחושות כובד של החזה? האם יש בסיס לחששות?

hphp40

New member
ואוו טפו טפו

מה את אומרת, הארת את עיני. אצלי באמת הקטנה יונקת מהר יותר אבל בלילה קמה כל שעתיים שלוש, לפעמים כל שעה כדי לינוק. זו המכה שלי. לינוק תחליף היא לא מוכנה, מה גם שהיא אלרגית לתמ"ל חלבי ולעוד הרבה דברים שאף אני אוכלת (דברי חלב, תותים, חומוס...שאסור לי לאכול כל עוד אני מניקה).

batLaLeche

New member
שאיבה במקום הנקה ../images/Emo77.gif

אני מאוד שמחה בשביל מירי של מעיין שהולך לה יופי עם שאיבה ומתן החלב שלה בבקבוק. טפו טפו טפו וחמסה חמסה וכל יתר ההגנות
אבל מלה של אזהרה לאמהות אחרות: מתן חלב אם בשאיבה בלבד במקום הנקה היא אכן שיטה של "אין ברירה", כלומר, זה עדיף בהרבה על פני מתן בקבוק עם תמ"ל (תרכובת מלאכותית לתינוקות), אבל פחות טוב מהנקה. (אגב, לדעתי גם קשה קשה קשה וכל הכבוד למירי של מעיין על המאמצים וההתמדה!) ראשית, למרבה הצער אין משאבה שטובה כמו הנקה. רק התינוק (תינוק שיונק בצורה יעילה, כמובן) מסוגל באמת להוציא את החלב מהשד. לכן, אצל רוב האמהות השאיבה גורמת בהדרגה לירידה בייצור החלב. מי שמיניקה וגם שואבת - ההנקה עוזרת להעלות מחדש את הייצור, שהשאיבה הורידה. מי שרק שואבת ולא מיניקה נתקלת תוך כמה שבועות או חודשים במצב שהיא לא מצליחה לייצר מספיק חלה עבור צרכי התינוק שלה. אם יש מזל, זה קורה אחרי גיל חצי שנה, והמזון המוצק ממלא את החסר. בעיה שניה היא שעם בקבוק יש סיכון לזיהומים, יש סיכון לאכילת יתר, יש סיכון להתפתחות לא אופטימלית של הפה והלסת (היניקה מהשד בונה את הפה והלסת, בעצם הפעולה הפיזית של היניקה), וכדומה. לכן, מי שמיניקה בהצלחה - לא מומלץ לה להחליף את ההנקה בשאיבה. ומי שנותנת בקבוק ונתקלת בבעיות כמו "שביתת יניקה" ובלבול פטמות - כדאי שתיעזר בייעוץ מקצועי כדי לפתור את הבעיות. ו-hphp40, קבלי את הזדהותי המלאה (אני כבר שש וחצי שנים לא אוכלת דברים בגלל התינוקות האלרגיים שלי). (())

batLaLeche

New member
חזרה לעבודה ובקבוק ../images/Emo77.gif

הי "בולביל" (זה מ"מקהלה עליזה"?
) באמת יש בסיס לחששות שלך, אבל אפשר לפתור אותם בכמה פטנטים: ראשית, לחשש שיתרגל לבקבוק - שגית כתבה פה פעם הסבר מצויין איך לתת בקבוק לתינוק יונק כך שלא תתקלקל ההנקה, אני לא יודעת לאתר את ההודעה (שגית? מישהי?). הפטנטים כוללים מתן בקבוק עם הפטמה הכי קטנה - בקבוק אוונט עם פטמה שלב 0, למשל, הכי פצפונה. מתם הבקבוק בצורה כזאת שהפטמה אף פעם לא מלאה בחלב, כך שהוא צריך לעבוד בשביל החלב. הפסקות רבות כדי שלא יבלע את כל הבקבוק בבת אחת פשוט מפני שזה נשפך לו לפה (ועוקף את מנגנון ההתרעה על שובע אצל התינוק) ועוד. עוד טיפ: שהוא יקבל בקבוק אך ורק כשאת אינך. כשאת איתו - רק הנקה. את מתנהגת כאילו לא המציאו את הבקבוק מעולם. ככה, אם קורה שהוא מסרב לינוק אחרי בקבוק (כועס עלייך, התבלבל, לא חשוב למה) את מחבקת, רוקדת, מרגיעה, מטיילת, משחקת איתו באמבטיה (הרבה מגע גופני, במיוחד עם חלק גוף עליון עירום) - ומציעה רק הנקה. המרד ייעלם, והוא יבין שמאמא רק יונקים וזהו. טיפ נוסף - להקפיד על תפיסה נכונה כמו בימים הראשונים, כדי שלא יעביר את האכילה מבקבוק ליניקה (פעולה אחרת של הפה). עכשיו לגבי דליפות: מומלץ בהתחלה להוציא קצת חלב בשירותים כל פעם שאת מרגישה קצת מלאות, שזה בערך כל פעם שהיית מיניקה. פשוט להתכופף מעל לכיור ולסחוט בעדינות מה שיוצא, רק טיפה עד להקלה. ככה לא תהפוך המלאות לגודש ותימנעי מצרות. בימים הראשונים זה יהיה באמת כל פעם שהיית מיניקה, ולאט לאט תרד המלאות, כי הגוף שלך ילמד שאין עכשיו צורך בכמות הזאת - עד סוף השבוע, שאז שוב תניקי כל הזמן, וחוזר חלילה ביום ראשון. בהצלחה! ונשמח לעידכונים!

bulbil

New member
חזרה לעבודה

רציתי לשאול האם זה אפשרי (עקב חזרה לעבודה) להתחיל להשתמש בתחליף חלב רק בשעות העבודה, להכין 2 בקבוקים בבוקר, ושאני אחזור הביתה (בסביבות השעה 13:00) להמשיך בהנקה רגילה?

אל חשש ! ../images/Emo45.gif

בקשר לחזרה לעבודה ושמירה על ההנקה: ראשית, אני לא יודעת את בן כמה התינוק שלך, אבל אני מניחה שלפחות 3 חודשים אם לא יותר. אז בגיל הזה, (אם עד עכשיו את מניקה הנקה בלעדית) ההנקה התבססה כבר. לציצי שלך יש כבר את המקום שלו ב"היכל התהילה".
את חוזרת מהעבודה ב-13:00 (מוקדם יחסית) ויש לכם את כל היום להמשך הנקות. אין כל סיבה שהוא יפתח עדיפות לתמ"ל. בייחוד שבסביבות גיל 6 חודשים מתחילים עם פירות ומרק אז אולי תצליחו להגיע למצב של ארוחה 1 בלבד של תמ"ל עד שובך. זה מה שאני עשיתי. ואנחנו עוד מעט שנה וארבעה חודשים נהנות מההנקה.
בקשר להרגשה שלך: בשבוע הראשון תרגישי מלאות וכדאי לך ללכת עם רפידות הנקה. אבל מהר מאד הגוף יתרגל לוותר על הארוחות הללו, ותרגישי נפלא ! (מניסיון).

hphp40

New member
שאלה לי למירי של מעין

איך שאיבה חוסכת לך זמן? זה מסקרן אותי כי אני רק מניקה ועם השאיבה לא כ"כ הסתדרתי למרות שהיתי רוצה. הרי בשאיבה צריך זמן לשאוב, ובאותו זמן התינוק צריך לישון/לשחק/להעסיק את עצמו, ועם הזמן התינוקות נורא פעילים... ופשוט אין זמן. ואז גם צריך להאכיל את התינוק, שלא לדבר על הכנת הבקבוקים. אז איך יש לך יותר פנאי עם השאיבה?

למעלה