חזרה לספורט

שירהכ2

New member
חזרה לספורט

הייתה לי הפסקה קלה של חודש משיעורי הספורט ועכשיו אני אחזור להתאמן שאלתי האם אחרי הפסקה של חודש יכול להיות כאבי שרירים כמו כל הפסקה או שבכלל הגוף לא ירגיש .

ועוד איך יכולים....

לא כתבת מה את עושה, כמה וכמה זמן אבל ידוע שכשחוזרים לספורט, חשוב לעשות זאת בהדרגה וגם אם עושים בהדרגה, השרירים יכולים לכאוב בהתחלה. יכולים גם לא. תלוי מה את עושה ובאיזו עצימות....

החדשות הטובות הן שהגוף זוכר. לרוב לוקח פחות זמן לשוב לכושר מלהכנס לכושר.

שירהכ2

New member
תודה

אני עושה אימון אישי. ולמרות שזה זמן מועט רק חודש עדיין באמת יכולים להיות כאבי שרירים?

susieada

New member
ברוכה הבאה שירה!

כייף שאת כותבת כאן, שואלת, עונה, משתפת!

אני מצטרפת לתשובתה של נועה.. כן, אפילו אחרי הפסקה של שבועיים, מאמץ באותה המידה יכול לגרום לכאבי שרירים.
אך, שוב, כמו שנועה אמרה, הגוף זוכר ומתחזק יותר מהר.

גם, אם היית חולה בחודש הזה, הגוף חלש יותר ויקח זמן להתחזק.

הסוד: סבלנות, ולחזור לעומס בהדרגה.

שירהכ2

New member
תודה לשתיכן

ובאמת כמו שאמרתם אעשה את זה לאט לאט חזרה לפעילות.

בודאי שיש קשר
מה בדיוק את שואלת

הרי כשעייפים, לא ממש מתחשק להזיז את הגוף בדרך כלל ולרוב זה מסיבה טובה - לא מומלץ להתעמל אם לא ישנת מספיק ויש מחקרים שמראים שזה גם יכול לגרום ליותר נטיה לפציעות.

לא יודעת אם עניתי בכיוון שרצית.

שירהכ2

New member
לא לזה התכוונתי

התכוונתיהתכוונתי כוונתי אם חוסר פעילות יכול להיות לך הרגשה כללית של עייפות כללית אחרי שהתרגלת לפעילות וברגע שהפסקת קצת הגוף שלך מרגיש עייף כלומר הפסקה לא של יום יומיים אלא יותר מכך שאין לך אנרגיות.

גם זה נכון

בהרבה מקרים כשמתחילים לעשות פעילות ספורטיבית, מרגישים עייפים יותר. אחר כך הגוף מתרגל ומתישהו, כשלא עושים, יש תחושה של עייפות רבה יותר וחוסר אנרגיה. זה בהרבה מקרים מלכוד 22 כי כשאת עייפה וחסרת אנרגיות, קשה לשוב לספורט.

היופי בלשוב לספורט אחרי שכבר חווית ועשית הוא שאם את מצליחה לדמיין את האנרגיות שזה נתן לך בעבר, יכול להיות יותר קל לשבור את מעגל העייפות וחוסר האנרגיה בשביל להתחיל.

susieada

New member
תפקיד אנדורפינים.....

(התשובה שלי לא מדעית.... אך כוללת בערך מידע נכון...)
באיזשהו שלב בפעילות אינטנסיבית, משתחררים אנדורפינים בגוף שנותנים תחושה של המון אנרגיה. ה"היי" הזה של אנרגיה ותחושת well being נשארת אחרי סיום הפעילות. כשאת לא מתאמנת, או מתאמנת ברמה "שקטה, קצרה יותר", לא משוחררים בגוף האנדורפינים ולכן יתכן התחושה של עייפות יחסית.

למעלה