חזרה ללימודים

michalmozer

New member
חזרה ללימודים

שלום !!! קודם כל המון תודה לכל מתנדבות לה - לצ'ה, אתן עושות עבודה מדהימה והאתר שלכן מצויין. נועם ביתי בת 11 שבועות, ניזונה מהנקה מלאה (בשבועות הראשונים פעם בלילה מטרנה מאבא כדי שאמא תוכל לישון). חזרתי ללימודים מלאים (מ- 08:00 עד 16:00)ביום ראשון שעבר, ונועם אצל מטפלת מקסימה. כשאני לא בבית יש לי אפשרות לשאוב רק פעם ביום, ב- 12:00 או ב- 13:00. בנוסף, אני שואבת בבוקר ואחרי הצהריים אחרי ההנקות, ובלילה לפני שאני הולכת לישון. לדעתי אין לי מספיק חלב, והמטפלת תצטרך להוסיף מטרנה לפחות בארוחה אחת. בבוקר אני מצליחה לשאוב משני השדיים סה"כ כ- 160 סמ"ק, בצהריים כ- 170 סמ"ק, אחרי הצהריים כ-100 סמ"ק ובלילה פחות. נועם התחילה לאכול ארוחות של 140-160 סמ"ק, כך שיוצא שאין לי מספיק חלב בשביל המטפלת. אם אני שואבת לפני ההנקה אני מרגישה שאין לי מספיק חלב בשבילה, והיא לא שבעה. האם יש דרך להגדיל את כמות החלב בתנאים הקיימים, או שפשוט אשלים עם העובדה שפעם ביום היא אוכלת מטרנה? אני חוששת שהדרישות שלה ילכו ויגדלו ואז החלב שלי לא יספיק... מה לעשות?

../images/Emo23.gif הגברת החלב עם החזרה ללימודים

שלום מיכל! שלום מיכל ותודה על המחמאות! איזה יופי שאת משתדלת להמשיך ולתת לבתך את החלב שלך גם בשעות שאת לא איתה! נשמע שאת שואבת המון, בנוסף להנקות, וללימודים... כל הכבוד! כמה חלב נועם שותה אצל המטפלת ביום? נשמע שאת שואבת כמויות מרשימות - למעלה מ-400 סמ"ק אם חישבתי נכון. האם היא יונקת מעט בשעות שאת איתה? נשמע שקשה לך עם מתן מטרנה, לכן בואי בשלב ראשון ננסה לראות אם אפשר יהיה להגביר כמויות, וכך השאלה תהפוך ללא רלוונטית. ראשית, את יכולה לנסות לצמצם למינימום את כמות החלב שהיא זקוקה לה. האם יש לך אפשרות להניק אותה ממש לפני הפרידה, בבית או אפילו אצל המטפלת? כמו כן, את יכולה לתכנן להניק אותה מיד כשאת מגיעה לאסוף אותה, בבית המטפלת, במכונית או בבית, ולבקש מהמטפלת לתת לה את החלב בהתאם: אם את צפויה להגיע תוך זמן קצר, לתת לה כמות קטנה ולא בקבוק שלם. האם ניסית לשאוב תוך כדי שאת מניקה מהצד השני? יש תינוקות שרעש המשאבה מפריע להם, ואחרים שיתרגלו ויאפשרו לך לעשות זאת. שאיבה במקביל להנקה יכולה לשחרר את החלב בקלות רבה יותר. איזו משאבה יש לך? לשאיבות מאסיביות כמו שלך כדאי שתהיה משאבה טובה. הרבה נשים מדווחות על עלייה בכמויות עם מעבר למשאבה חשמלית כפולה (שאיבה בו בזמן משני הצדדים). יש נשים שנעזרות בכמוסות חילבה לצורך הגברת החלב. אם יש לך לחץ דם או רמות סוכר לא מאוזנים, או שאת לוקחת תרופות לטיפול בתופעות אלה, יש להתייעץ עם הרופא המטפל שכן חילבה יכולה להוריד את רמתם. אפשר לנסות לחשוב על הצעות נוספות, אך את מוזמנת לנסות ראשית את אלה,ולעדכן אותנו. אני מציעה לך גם לבדוק אם יש מפגשים של ליגת לה לצ'ה באזורך, לצורך קבלת מידע נוסף, ובעיקר - תמיכה ומפגש עם אמהות אחרות שמתמודדות עם אתגרים דומים (ונהנות מההנקה באופן דומה
) בהצלחה, עדי יותם מדריכה ליגת לה לצ'ה ישראל

למעלה