חזרה לגן הנעלם

melancholy man

New member
חזרה לגן הנעלם

אם מישהו ינסה לכתוב על האנשים החשובים ברוק הבריטי בארבעים השנים האחרונות, לצד ג'ון פול ג'ורג' ורינגו, ג'אגר וריצ'רדס, האחים דיוויס, בק וקלפטון, ימצא, כך אני מאמין, מקום של כבוד לשדרן האגדי ג'ון פיל, פיל ליווה את הרוק הבריטי משנות הפריצה שלו באמצע שנות השישים ועד מותו ב 25 באוקטובר 2004. את דרכו ברדיו, התחיל פייל, שנולד בליברפול, במהלך טיול לארה"ב שעשה ב 1960, הוא עבד בתחנות שונות ברחבי הקולוניה, עד שב 1967, הוא חזר לאנגליה לעבודה כשדר ברדיו לונדון הפירטי, שם הוא הגיש את התוכנית The Perfumed Garden במסגרתה הביא לאנגליה את השירים ותפיסת העולם הפסיכדלית שהתחבר אליה באנגליה. באוגוסט 67, החליטה בריטניה לסגור את התחנות הפריטיות, ובאמצעות חקיקה ואכיפה פשוט סגרה את כולן, פייל, עבר בסופו ל BBC והיה אחד השדרים הראשונים ב Radio 1 של ה BBC שם המשיך להפתיע ולשתף את המאזינים באהבות המוסיקליות שלו. ה Perfumed Garden נשאר כמונמנט רדיופוני שלא ישכח על ידי מי שהאזינו לו, עם מותו של פייל, התחילו מספר מאזיניו לשעבר של פייל לשחזר את ההקלטות המופלאות מהלילה האחרון של פייל בתוכנית (והלילה האחרון של התחנה בעצם), ה BBב שהיה ביתו של פייל ב 34 השנים מאז, העלה את ההקלטה המשוחזרת הזאת לאתר התחנה (ולאוויר), התוצאה, לא פחות ממדהימה והיא מסע מענג בזמן, לי יש את ההקלטות האלה כבר כמעט שנה, אבל האיכות כאן היא משהו יוצא דופן, מאוד כדאי לשמוע ולחזור ללילה אחד חזרה בזמן לתמימות וליופי של הקיץ של האהבה ולאיש הענק הזה, שהעניק תוכן חדש לתפקיד שדר הרדיו. בקישור שהשארתי, אפשר לשמוע את התוכנית (3 חלקים, הלינק להאזנה נמצא בצד ימין בתחתית הדף תחת הכותרת listen again) ולקרוא על התוכנית, התחנה והאיש עצמו באותם שנים. תבלו.

LadyG

New member
חשוב חשוב

הפסיק הקטן היה עושה פה את ההבדל אבל ...אתה חשוב

LadyG

New member
לכל מי שלא מכיר

לכל מי שלא יודע מי זה ג'ון פיל ומה זאת תכניתו ה- Perfumed Garden.אל תחמיצו. ובקו התחתון הדבר הכי בולט אצל ג'ון פיל הוא טעמו המוסיקלי המגוון והמעולה. ולפני יומיים ב- 25 באוקטובר צויין יום השנה השני למותו.

melancholy man

New member
ראיתי עכשיו סרט ב yes דוקו

על אומנות עתיקה וסיפרו שם על האריכאולוגים היוונים שגילו ב 1978 את הקבר של פיליפ ממקדוניה (אבא של אלכסנדר בשבילכם) ועל התגליות המדהימות בקבר הזה. בעיקר הם דיברו על התדהמה של לפתוח דלת שהייתה סגורה אלפי שנים, איכשהו זו התחושה שלי כשאני מקשיב ל Perfumed Garden מין דלת כניסה סודית לגן קסום שהיה חתום במשך עשרות שנים ועכשיו נגלה לנו במלוא תפארתו. וכן, כבר שמעתי את זה קודם, אבל עדיין...

LadyG

New member
כששמעתי בפעם הראשונה

את התכנית הרגשתי ממש כך. הרגשתי, שפתחו עבורי דלת, שהיתה נעולה המון שנים והכניסו אותי לגן מכושף. ואני לא מפסיקה להתענג על התכניות שלו. הקסם הצליח לשרוד.

melancholy man

New member
תמיד עניין אותי

מה חשב ג'ון פייל, האיש המשועשע והציני אפילו, שלא מזמן ראיתי בתוכנית המצוינת של ה BBC מקטרים בעמידה, על הבחור הצעיר שדיבר עם המון אופטימיות על שלום ואהבה ב 1967, ברור לי שהוא נשאר איש עם טעם מוסיקאלי מדהים ובעל מקצוע נפלא ברדיו ומבין גדול במוסיקה, אבל כששומעים את המוסיקה ושומעים מה שהוא אומר, מה שהכי הדהים אותי, זה התמימות והאופטימיות. הוא ממש האמין במילים של השירים. אולי בעצם מעל הכל, התמימות הסיקסטיסית הזאת היא סוד הקסם.

וצריך להוסיף מסקנה:

צריך לתת מקום של כבוד לשדרני הרדיו, במיוחד כשמדובר בעשורים הקודמים [ותסכימו איתי שהיום רדיו כבר איבד מערכו ומתוכנו]. ואם כבר מדברים על נציגי הבידור בתקשורת, אין ספק שגם אד סוליבן ותכניתו השפיעו על ביטוי המוזיקה בתקשורת, בטלויזיה הפעם, בשנות ה-60.

melancholy man

New member
וצריך להוסיף המלצה

יש לי המון ביקורת על מה שיש היום ברדיו, אפילו בתחנת האלטרנטיבה היחידה שלי 88FM (עליה יש לי גם הרבה מחמאות), אבל אני רוצה לצרף המלצה, יום שלישי בין 23:00 לאחת, יש תוכנית של יקיר המחלקה אורי ב"ש, אם מישהו רוצה לשחזר קצת את הקסם של ג'ון פייל, שיעשה לעצמו טובה ויקשיב לשעתיים של המוסיקה, באמת הכי טובה ברדיו.

88FM זאת התחנה היחידה...

אבל זה רק בגלל שרוב המוזיקה היא לא מהשנים האחרונות
אני יודעת שפעם הייתה תכנית נוסטלגיה נחמדה ב-100FM...אני לא יודעת מה לגבי היום.

LadyG

New member
תבורך

מגיע לתכנית הנפלאה הזו (היו עד עכשיו שתיים), שכמה שיותר אנשים חובבי מוסיקה טובה עם ניחוח פסיכדלי ימצאו את הדרך אליה.

melancholy man

New member
בהחלט אבורך../images/Emo13.gif

אגב אנשים גם עכשיו יש שעה לא רעה בכלל, היו חייבים להרוס הכל עם האנרוקטית ממשפחת הנגרים, אבל בסה"כ אחלה מוסיקה.

melancholy man

New member
ב 88FM כמובן

שהיו חייבים להרוס עוד פעם... טוב לא משנה, יש גם שירים טובים

למעלה