חזרה לארץ הקודש

אבי 2203

New member
חזרה לארץ הקודש

הבוקר חזרתי לארץ בהפלגה מסופ"ש בקפריסין, בניתי לוח זמנים לפלגה להגיע להרצליה בשבע בבוקר,בזמן היציאה הודעתי על זמן החזרה המשוער יום ג' שבע בבוקר....אבל כשסירת חיל הים בדקה אותי 35 מייל מהרצליה בשעה 22.30 הודיעו לי שביקורת הדרכונים בהרצליה נפתחת ב11....ושאני צריך להמתין 3 מייל מהחוף,שיניתי את הקורס לחיפה,ביזבזתי עוד כ35 ליטר סולר(היה שתיל) ועוד 5 שעות...כיף לחזור לארץ!!!

newsail

New member
נכון שהבלגן לא תקין אבל למה הפלגת לחיפה בכלל?

או. קי. יש בלגן אבל היית צריך להמתין בים רק 4 שעות ללא בזבוז דלק מיותר- אז מה היה השיקול להכנס לחיפה ולא להמתין ליד הרצליה- מה עוד שהיה כדבריך שטיל?

zina71955

New member
לא צריך היה להפליג לחיפה ולא להמתין בים

צריך היה להיכנס להרצליה מייד, להיקשר לרציף שעל יד בניין המנהלה ולהמתין שם על הסירה עד שכבוד תחנת משטרת הגבולות תיפתח. בפועל לא היה קורה דבר ממשי אם כך היה נוהג וכך היו נוהגים כולם.

אבי 2203

New member
מחייל הים הודיעו לי

לא להתקרב יותר משלשה מייל מהחוף עד השעה 11 כשביקורת הגבולות תיפתח..

zina71955

New member
הנושא הזה נדון כאן מספר פעמים עד דק

לחיל הים אין כל סמכות להודיע את ההודעה הזו ואין להם סמכות למנוע מאיתנו כניסה לנמל בארץ לאחר שעברנו את נוהל IMOT יתר על כן, גם בנוהל IMOT יש פגמים והוא למעשה לא מתאים ליכטות שיש להן מכשיר קשר אחד על פי החוק. עד שלא יעשו סדר בנושאים הללו ולא תהיה תקשורת סלולרית אמינה לאורך החוף, שני הנושאים הם בעייה (ועל זה - חלקית - הולכים עכשיו לבג"צ). אני עברתי את "כור ההיתוך" הזה ולא שעיתי להודעות חיל הים, בשני המקרים, ו"שרדתי" ללא פגע.

sailor1

New member
האם לפי ידיעתך

גם ספינה תחת דגל זר אבל עם היתר שיט ישראלי וכל צוותה ישראלים יכולה להתעלם מהנחיות חיל הים לגבי שעת כניסה לנמל? יוני

zina71955

New member
חיל הים אינו מוסמך לתת הנחיות כניסה לנמלים

באופן שיגרתי אלא אך ורק במקרים של סגירת אזורים במקרה של מצב מלחמה כפי שהיה במלחמת לבנון ב'. סמכותם, בימי שיגרה מתמצית בקיום הנוהל המכונה "נוהל IMOT " ולאחר שהליך זה הסתיים הכניסה לנמל מותרת, חוקית, במידה ולכלי השייט יש רציף ואין מפגע בטיחותי או בטחוני בנמל. מה שקורה היום, לעניות דעתינו אינו חוקי ועל זה הולכים לבג"ץ.

mensohn19

New member
ברוכים החוזרים לארץ הקודש

מבלי לכפור בעובדה כי היה יכול להיות הרבה יותר נוח להגיע להרצליה בכל שעה שהיא ולבצע שם את הכניסה לארץ! לעניות דעתי , אחד ממבחניו של סקיפר טוב זה בענין בחינת המצב ,שיקול דעת נכון,והחלטה נכונה מה לעשות, לא כד'אי לדפוק את הראש בקיר , הקיר לא ישבר ! אתה כותב שהיה שטיל והייתם במרחק של 35 מייל מחופי הארץ, בשעה 22.30 , לו אני במקומך הייתי מפחית סל"ד ועובר למהירות של 4 קשר, הייתם מגיעים להרצליה בערך ב0830 0930 מתקשר לרציף האורחים וממתין לבוא הבקרים, לא יורדים מהסירה! בשביל מה לרוץ לחיפה? עצתי : לאחר שעברת בים את ביקורת חיל הים , אל תדבר בקשר , "בלי שאלות קיט-בג" השאר את ערוץ 16 לחירום בלבד. מנסיוני , חיל הים משתדלים לעזור , יתכן וסגנונם נשמע צבאי , קבל את דבריהם כעידכון ו"עצה מיניסטריאלית". כפי שידידנו זינא כותב : אתם ישראלים החוזרים לארץ ונכנסים לנמל כניסה רשמי! אשר אמור לפעול בשעות סבירות (לפחות). בשיחה עם מספר סקיפרים אשר נוהגים לצאת לחו"ל מדי פעם אישרו כי בתכנונים שלהם הם תמיד לוקחים לפחות יום "ספאר" ,לאן מיהרתם, מה החיפזון?! כמובן שאני מקווה ומאחל לתביעת הבג"צ שתצליח ( אם כי מתוך בדיקת הדברים אני קצת בספק) (החכם יודע לא להיכנס לבעיות שהפיקח יודע איך לצאת מהן) בהצלחה

למעלה