חזרה לאנגליה

de107

New member
חזרה לאנגליה

בת זוג לבן זוג עם דרכון אירופאי, לפני כמה שנים שנינו קיבלו את מספר הnational insurance וחזרנו לישראל, אשמח לקבל תשובה לכמה שאלות:
1. במידה ואנו מעוניינים לחזור, האם צריך לעבור את כל התהליך מחדש בשביל לקבל את האשרת שהייה הזמנית של חצי שנה או איך זה הולך? או שפשוט להגיע לאנגליה כי יש כבר את הNIN והוכחנו זוגיות כבר בפעם קודמת(לא נשואים).
2. כנראה שאחד מאיתנו יגיע ראשון בגלל העבודה והשני יצטרף רק אחרי חודשיים, האם זה משנה משהו בתהליך?
3. יש אפשרות כלשהי לקבל ישר את האשרה הקבועה? כי פעם קודמת קיבלנו רק לחצי שנה ואז היה צריך להראות(בשביל הבן זוג הלא אירופאי) תלושי משכורת, תשלומי חשבונות וכ"ו. פשוט לא תמיד אפשרי למצוא עבודה בחצי שנה הראשונה.

Nobilis

New member
תשובות

1) לא תצטרכו לבקש מספרי NI שוב, אבל בהחלט צריך לעבור את התהליך של הוצאת אשרת השהיה/עבודה מחדש.
&nbsp
2) בעיקרון האזרח האירופי אמור להגיע קודם (או ביחד) עם האזרח הלא אירופי.
&nbsp
3) התהליך הוא Family Permit מישראל, ואז Residence Card (טופס EEA2) מבריטניה. בשביל ה-EEA2 צריך להראות שעומדים באחד התנאים המפורטים בטופס (כלומר - אם בן הזוג האירופי לא עובד צריך להראות שיש לכם ממה לחיות ושיש ביטוח בריאות פרטי).

de107

New member
תודה על העזרה. עוד כמה דברים

1. אפשרי בעצם להגיע כתיירים ואחרי כמה חודשים שאנחנו יכולים להראות שיש אמצעים ברשותנו(שכרנו דירה, משלמים חשבונות) ישר להגיש בקשה לEEA2? פעם קודמת לא הגענו לשלב הזה.

2. ואם בכל זאת הבן זוג הלא אירופאי יעבוד לפני שמגישים את הבקשה לEEA2 כי יש NI אבל בלי שיהיה את הFAMILY PERMIT מישראל, זה סוג של מצב גבולי ולא ברור כי לפי חוקי האיחוד בני זוג של אזרחי האיחוד פשוט יכולים להגיע בתנאי שהם נשואים - המצב של FAMILY PERMIT זה בעצם להוכיח זוגיות. תקן אותי אם אני טועה וכיצד כדאי להתנהל במצב הזה.

3. דבר נוסף, יש הוכחות של זוגיות כמו חשבונות משותפים מלפני 4-5 שנים אבל לא שנתיים האחרונות כל כך כי לא הקפדנו ששני השמות יופיעו במסמכים, האם זה משנה?

Nobilis

New member
תשובות

1) תיאורטית אפשרי, אבל לא מומלץ. בן הזוג האירופי לא יוכל לעבוד עד שתקבלו את אישור ה-EEA2 (כלומר - חצי שנה ויותר). ובלי אישור כלשהו בדרכון יהיה לו קשה להצטרף כשוכר דירה, משלם חשבונות, בעל חשבון בנק, וכו'.
&nbsp
ה-EEA Family Permit הוא חינמי ומאושר בתוך זמן קצר. אין שום סיבה בעולם לא לבקש אותו.
&nbsp
2) זה שיש מספר NI זה חסר משמעות. המעסיק יבקש לראות משהו בדרכון שאומר שמותר לעבוד. כפי שאמרתי למעלה - אין שום סיבה בעולם לא לבקש EEA Family Permit לפני ההגעה.
&nbsp
3) אם אתם נשואים זה לא משנה (כי אין צורך להוכיח זוגיות מעבר לתעודת הנישואים). אם אתם לא נשואים - זה עלול לשנות. הם ירצו לראות הוכחות שאתם חולקים חיים בשנתיים האחרונות. אין לי מושג איך הם יגיבו למצב שבו יש לכם הוכחות מלפני 4-5 אבל לא מעכשיו.

republik

New member
מחזק את דבריו של נוביליס

אשתי היא אזרחית אירופית ואנחנו עברנו לבריטניה לפני שנה.
בעבודה דרשו לראות EEA FAMILY PERMIT לפני שחתמנו על חוזה, ואחרי שעברנו ביקשו שאגיש EEA2 (התכוונתי לעשות זאת בכל מקרה, אבל זו גם הייתה דרישה שלהם).
כשבאנו לפתוח חשבון בנק דרשו לראות שיש לי אישור שהייה שאינו של תייר - וזה בלי קשר להוכחת תושבות.
אגב, אם אזרח לא אירופי מגיע לבריטניה ללא EEA FAMILY PERMIT, שמים לו חותמת בדרכון שאסור לו לעבוד.
דווקא המספר NI לא משנה כלום, אני התחלתי לעבוד (ועבדתי כחודשיים) מבלי שהיה לי מספר NI.

RonspotNL14

New member
רגע בשרשור אחר

טענת דברים אחרים לחלוטין עכשיו אתה טוען שדרשו לראות את הPERMIT שלך נחמד לראות שאתה גם משנה גרסאות

republik

New member
בחייאת תפסיק לבלבל אנשים

אתה רוצה להתווכח אין בעיה, אבל לא בשרשורים שבהם מנסים לתת עצות לאנשים שאתה סתם תבלבל אותם.
עכשיו לשאלתך- מה שדיברנו עליו אז היה האם יש חובה להגיש EEA2 - אין חובה (עבור זוג נשוי).
לגבי EEA FAMILY PERMIT מעולם לא היה ויכוח, מעולם לא דנו או דיברנו על זה למעט השאלה האם זו ויזה - וזו אינה ויזה (ישראלי ממילא לא צריך ויזה כדי להיכנס לבריטניה). זה אישור על כך שאתה בן זוג לא אירופי של אזרח אירופי ולכן חופשי לעבור בביקורת הגבולות ללא תשאול.
הסיבה שנדרשתי להציג זאת בעבודה אינה כי זה אישור עבודה (זה לא, ולא רשום עליו שום דבר בנוגע לעבודה) אלא אך ורק כדי שלמעסיק יהיה ביטחון שאני אכן בן זוג לא אירופי של אזרח אירופי, ועל כן יש לי זכות לעבוד בבריטניה. אם כבר, הדרישה הזו שלהם רק מוכיחה את מה שדיברנו עליו בשרשור ההוא.
אני מבקש ממך לא להגיב לתגובה הזו, אבל אם תגיב - אתעלם מאחר ואיני רוצה שהדיון בינינו יבלבל את השואלת המקורית.

RonspotNL14

New member
אתה לא תגיד לי אם להגיב או לא ומי מתווכח?

רק ציינתי שאתה משנה גרסאות ועוד באופן פומבי והכי מצחיק זה שאתה מחזק את דבריי אני הרי אמרתי בשרשור ההוא שלמעסיק צריך להיות בטחון שיש לך זכות לעבוד עכשיו אתה אומר את זה בעצמך כשבמשך כל השרשור ההוא התווכחת איתי על זה וטענת שזה לא נכון תעשה טובה לעצמך לפחות אם אתה כאן תהיה אמין בסיפורים שלך כי הבמה הזו פומבית

Woking

New member
בחיי שאתה יותר גרוע מגודווין

ברגע שאתה מופיע נגמר הדיון

RonspotNL14

New member
לא ממש

הדיון נגמר כי אני אומר את האמת ואין מה להוסיף מעבר לזה ככה זה כשאין טענה חזקה יותר כנגד הדברים שלי

אספרסו2

New member
האמת שלך חמודי

היא שלך ואף אחד לא יקח אותה ממך,
את חי בעולם משלך עם מציאות מדומה שהמצאת
ואת חזקה וגיבורה ומנצחת תמיד עם המילה האחרונה,
יופי.

RonspotNL14

New member
והכי מצחיק עוד שהתווכחת איתי על זה

וטענת שהמעסיקים לא דורשים לראות אישורים עכשיו אתה בעצמך אומר שדרשו ממך לראות את ה PERMIT שלך ג ד ו ל

למעלה