חזרה בתשובה.

שירלי6

New member
חזרה בתשובה.

אם היא החליטה לחזור בתשובה והוא אפיקורס גמור והילד? והיא פתחה תיק ברבנות. ושם נורא שמחים לקראת התחזקותה. והילד? מה קורה איתו? היא רוצה לעבור למאה שערים. הוא תל אביבי לגמרי. והילד? יש לאבא על מה להלחם או שזו מלחמה אבודה מראש? הוא מבקש משמורת משותפת.

ערסlight

New member
מציאות

לא תשובה מוסמכת. אבל כמו שאני מבין את החוק והילד קטן, חבל לו על הזמן.

d a n i e l s 5

New member
וואואו וואחד דילמה

סידרה שלמה עשו על הדילמה הזאת (לא זוכרת את שמה), רק ששם האבא הוא זה שחזר בתשובה. נורא תלוי בגיל הילד. ומכיוון שהחוק הוא חוק דפוק (שכבר דוסקס כאן) והמשמורת היא אוטומטית של האמא, חושבת שזה מאוד תלוי ברצון של האמא כמה היא מוכנה לקבל ולזכור את העובדה שהילד הולך לחיות בשתי עולמות. ממה שאני מכירה באישי.......הילדים המשיכו לחיות עם האמא שחזרה בתשובה (אבל לא עברה למקום חשוך שכזה), הילדה נשארה חילונית בבית האמא, אבל כיבדה את אורח החיים של האמא (מדובר על ילדה בגיל העשרה). יש לי תחושה (לא ממש מבינה בזה) שזאת מלחמה אבודה מראש בגלל אופיה של המדינה שלנו "דת ומדינה".

old friend

New member
הסיכוי היחידי שלו

להעביר את זה לבית המשפט למשפחה, ברבני אין לו שום סיכוי לכלום. הכל תלוי כמובן כמה זמן התהליך נמשך בן כמה הילד ועוד המון שאלות שאנשים שמבינים בזה יכולים לענות לו. אבל הזמן פה הוא האלמנט הכי חשוב לעשות הכל מהר מהר לפני שיקבעו עובדות בשטח - כמו מעבר למאה שערים

משמורת כמו מזונות ילדים

יכולים להיות נידונים בבית הדין הרבני בהסכמת שני ההורים (גם הסכמה לקיים דיון נראית כהזכמה לתת לבית הדין את הסמכות). גם אם ההורים הסכימו, הרי שהילדים לא כפופים להסכמה זאת והם יכולים להגיש תביעה עצמאית לבית המשפט לענייני משפחה שידון בעניינם וטובתם (בעזרת ידיד קרוב). חינוך הילדים, לימודיהם, וחינוכם הדתי ,זה תחום שבו נדרשת הסכמת שני ההורים בעניינים מהותיים שקשורים בנושאים אלה. במקרה של חילוקי דעות – יכריע בית המשפט המוסמך (סעיף 25 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות). אז אם יש בעייה בעניין המשמורת הרוחנית (יש מי שמפרידים משמורת רוחנית ומשמורת פיזית), נראה לי שעדיף לאב לפנות בדחיפות לבית המשפט לעינייני משפחה ולהציג את טובת הקטין לקבלת חינוך כפי שהיה מורגל אליו וכפי שהתכוונו הוריו להעניק לו עת נולד וכפי שנתנו לו עד למועד הפירוד. והכי חשוב.... לפנות לקבלת עזרה משפטית דחוף.

מניסיון מאד מר.........

קשה קשה מאד להוציא את הסמכות מבית הדין הרבני בכל מה שקשור לחינוך ברגע שנפתח שם התיק. נתנו להם לחם... אין סיכוי שהם יוותרו בקלות. נראה לי שהסיכוי היחיד... זה עו"ד חזק שיודע את כל השטיקים האפשריים. שיהיה לו

בשביל לתת להם סמכות

דרושה הסכמת שני ההורים.. וגם אז הילדים יכולים להגיש תביעה באופן עצמאי (באמצעות ידיד קרוב) כי הם אינם צד להסכמות האלה.

אני לא נתתי שום הסכמה...

אבל מאחר והוא פתח את התיק בבית הדין הרבני, הסמכות הייתה בידיהם. כל דבר אחר הצלחנו להוציא מסמכות בית הדין, מלבד עניין החינוך. לגבי הגשת תביעה באופן עצמאי של הילדים, מניחה שזה דורש גיל מסויים וכו'. הקיצר - להצטייד בעו"ד שמבין טוב טוב מה הוא עושה. וכמובן, שיהיה

אבוד לו

יש לי חברה, הילדים שלה למדו בבתי ספר חילוניים, הוא החליט לחזור בתשובה, הדיונים שלהם מתנהלים ברבני, כבר 3 שנים שהוא נלחם איתה ומצליח שהם יעברו לבית ספר דתי, רשם אותם לבית ספר דתי, ביום הראשון ללימודים בזמן שהם מתחילים שנה בחילוני, בא והוציא אותם משם על פי צו כבוד הרב ובית המשפט. היא לא ויתרה, נילחמה, גם הילדים לא רוצים בחילוני, אבל מפחדים מהאבא, היא פנתה לבית משפט לעניני משפחה, אחר כך למחוזי לערעור, עירבו פסיכולוגית שתוכל לבחון מה הילדים רוצים, בסוף ....למרות שהילדים לא רוצים בדתי, הפסיכולוגית קבעה שילכו לדתי. בלאגןןןןןןן, בכי דמעות מצד האמא ויותר מצד הילדים. כרגע, הם בחילוני, אבל האבא משגע את האמא בריצות לרבני בענין הזה. בקיצור, סיפור לא פשוט, סיפור שלא נגמר

Snarc

New member
התוצאה...

ושתהיה מה שתהיה...איננה סיבה כשלעצמה. בהנחה והצדק עימו, עושים מה שניתן...לא שום דבר פחות.

שירלי6

New member
תודה

מקווה מאד שיצליח, לא הרבה מאמינה. מתחילה להבין מדוע אנשים חוששים מהרבנות.

למעלה