יש סעיף מאמרים בו הקטגוריה של מידע חיוני נראה לי יהיה הכי רלוונטי.
מלבד זאת באמת צריך לעבוד על ריכוז עוד כמה מאמרים בפורום. אם יש לך הצעות ספציפיות למה יכול לעזור לך נעבדו על זה
מאמרים רגשיים (אין לי מושג מה זה)?
מאמרים שכליים/פילוסופיים שעוסקים באמיתותה, או אי אמיתותה של הדת?
מאמרים פרקטיים על הדרך לשמור על קשר עם המשפחה, וכד'?
אתה יכול לקרוא ספרים של דוקינס, השען העוור, הגן האנוכי.
אתה יכול לקרוא שרשורים בפורום עצור כאן חושבים בהייד פארק, התנהלו שם דיונים על נושאים שונים ומשונים הקשורים בדת ומפרקים אותה לגורמים.
דעת אמת כבר אמרו.
אתר חופש.
אם אני מבין נכון, אתה לא משוכנע בחוסר אמיתות הדת.
אני לא חושב שהמסלול צריך להיות רצון ביציאה בשאלה - ואז קריאת ספרים התומכים בכך כדי להצדיק את ההחלטה. יותר הגיוני בעיני לחקור בצורה ניטרלית ובהתאם למסקנות לנקוט בפעולה.
אפשר להחליט לצאת לאו דווקא בגלל איזה גילוי שאלוהים לא קיים. אלא סתם כי זה לא תענוג גדול להיות דוס.... ומה לעשות הפחדים שגדלת עליהם כל החיים אורבים מעבר לפינה אז צריך משהו שישקיט את זה.
זה עדיין לגיטימי!
לגיטימי בעיני שמניע לחקירה על נכונות הדת יהיה בגלל קושי בעולם הדתי.
מה שלא לגיטימי הוא להחליט על המסקנה מראש, זה נשמע כמו חיפוש תירוצים יותר מאשר חיפוש האמת.
הרי אם הדת נכונה, אתה תלך לגיהינום גם אם תצליח להשקיט את הפחדים, כך שלא הרווחת שום דבר.
גם אם תוכיח לי באותות ומופתים שיש גהינום לא אשנה מדרכי!
אם תגיד לי שאם אני יעשה עבירה עכשיו ומייד אני ייזרק לתוך מדורה בוערת כנראה שאני ימנע.
כי זה מוחשי. אני שוקל עלות מול תועלת מול העיניים.
סיפורים על עוד מאה שנה לא מעניינים אותי.
רוב האנשים בעולם לא מסוגלים לסבול שלש שנים באוניברסיטה בידיעה וודאית שזה ישפר להם את החיים הכלכליים.
אז סיפורים ערטילאים על עונשים.... ותענוגות.... שבעים בתולות כמצוות המוסלמים או שבעים מלקות כמצוות היהודים. לא זה מה שישנה!
ולכן כל מה שנשאר זה לקעקע את הפחדים.