חזרה בזמן +

Sith Master

New member
חזרה בזמן + ../images/Emo108.gif

אוקיי, אז יש כמה שאלות לגבי חזרה בזמן. נניח שיש מתקן חזרה בזמן, איך זה שאנשים לא באים עכשיו מהעבר, אמנם אפשר להגיד שאם עוד כמה שנים תהיה מכונה, זה יהיה סודי, אבל אז זה אומר שגם עוד 1000 שנה תהיה מכונה ואז בטח לכל אחד תהיה אפשרות לחזור, אז כבר יהיה אפשר לגלות כל אחד שמגיע מהעבר. זה מביא לעוד שאלה, האם בכלל אפשרי שתהיה מכונת זמן- לפי פיזיקאים רבים ביניהם הוקינג זה אפשרי- אבל תנו דעות. ואם כן חזרו מהעבר, אז הם דווקא יחזרו לאותו עולם? או שיעברו למימד אחר ובגלל זה אנחנו לא יכולים לראות אותם או שאולי לכל שניה או נאנו שניה נוצר עולם חדש? הרי אם זה יהיה כמו 7 ימים אם מכונת זמן תהפוך למשהו שבשגרה הרי שהעולם תמיד יישאר באותו זמן כי זה כל פעם מוחק את העתיד, אבל נניח ב sliders ( סדרה טובה עד שהמציאו את הקרומגס והרבו אותה) יש מלא עולמות שונים שאפשר לטייל בהם ולעשות "חיים משוגעים". ובעצם, אם פרנק כל פעם חוזר מהעתיד יש לו זכרונות לדברים שלא קרו, וזה דבר שיכול לגרום לבן אדם להשתגע (באמת!!!) וגם ההפך, הצוות עקרונית יודע שהוא חזר בזמן- אבל הוא לא יכול להיות בטוח, אז מבחנתם- יום אחד קם פרנק ב. פרקר בבוקר והחליט- משהו מסכן את ארצות הברית. בגלל זה לא נראה לי שחזרה בזמן כמו ב7 ימים אפשרית אלא הגלישה בסליידרס יותר הגיונית לדעתי למרות ששם הגלישה היא לא תמיד בזמן. חומר למחשבה
לבסוף, שאלה אחרונה, אם נמציא מחר מכונת זמן- לדעתכם נוכל לחזור לאתמול או שרק מחרתיים נוכל לחזור למחר? כלומר רק כשיש מכונת זמן החזרה היא אפשרית? לסיום, בקיצור- האם המסע בזמן אפשרי? לדעתי לא- אבל לפני 1000 שנה אפילו לא חשבו על טלוויזיה. מה דעתכם?

אמיר ט

New member
אתה משווה מלפפונים לעגבניות

נתחיל בזה שבסליידרס, גם עוברים את גשר אינשטיין-רוזן-פדולסקי (לא אני קראתי לזה ככה...) כדי לחצות בין ממדים אשר נמצאים כולם באותו זמן, כיאה לתאוריית החוט המופיעה ומוסברת ישר בתחילת הסידרה. המעבר בין ממדים זהו קונספט שונה לחלוטין מחזרה בזמן כי במעבר בין ממדים אתה מדבר על משהו שאין לך מושג אם הוא מוחשי. לעומת חזרה בזמן שאתה נמצא על קו רציף ופשוט במקום להמשיך ישר קדימה אתה הולך אחורה, יש הטוענים שאם עוברים את מהירות האור חוזרים אחורה בזמן - התאוריה שלי בנושא אומרת ככה: אם אתה עובר את מהירות האור (שהאמת של מזמן הוכיחו שהיא לא המהירות הסופית של דברים היקום וזה מבטל את כל תורת היחסות הפרטית של אינשטיין) אז אתה מקדים את האור של עצמך אפילו וכך גם את האור שיוצא מכל עצם, מבחינתך הזמן עובר בצורה רגילה ולכן אם תעצור ותסתכל אחורה בעצם תראה את האור שיצא ממקום מסוים לפני X זמן שבו אתה נמצא מעבר למהירות האור, אבל בעצם אתה לא חוזר בזמן אלא רואה את העבר... וזה הבדל משמעותי לפי דעתי אנחנו מאד רחוקים מלהבין איך לבצע כאלה דברים, בגלל משהו מאד מטומטם שקיים אצלנו בחברה, התאוריה שנראית הכי נכונה היא המקובלת ולא מחפשים את האמת לאמיתה בהוכחה של תאוריות אחרות. לדוגמא קח את תורת היחסות, היא אחת מהרבה תאוריות בנושא שהוגו אבל היא פשוט הכי התאימה לתפיסה של פיזיקאים גדולים ולכן השתמשו בה וזה לא חדש שדברים שהיו מאד ומתמיד כמובן מאליו פתאום מתבטלים ע"י תאוריה חדשה ! בקיצור התפיסה שלנו היא מאד מוגבלת וגם בעזרת המושגים שלנו אנחנו לא מסוגלים לתאר כאלה דברים (למה הכל נגמר במתמטיקה לעזעזל...??). לסיום, רק בעוד הרבה מאד זמן תהיה לנו היכולת לעשות דברים כאלה או שבאמת זה יבוא מטכולוגיה חיזרית שאנחנו לא מבינים בגרוש ומשחקים בה כמו תינוק מנסה לדחוף מרובע לתוך עיגול (המבין יבין זה משחק תינוקות כזה...). אמיר.

...

תשמע לא היה לי כוח לקרוא הכל אבל חלק שקראתי לא נראה לי שהוא נכון... אמרת שברגע שעוברים את מהירות האור אז חוזרים בזמן... לפי מה שאני יודע כאשר עוברים את מהירות האור יש אפשרות ליצירת קרע בזמן ואז לחזור... אבל זה לא תמיד קורה...

Master Yoda

New member
זה לא שהתאוריות לא נכונות../images/Emo153.gif

זה שהן לא נכונות תמיד. חוקי ניוטון הם נכונים. אתה לא יכול להגיד שלא. אבל הם פועלים רק על "דברים גדולים" ולא על "דברים קטנים" (קוונטים וכו´). אני מסכים שההשואה לסליידרס היא לא במקום. אבל זה שזמן הוא רציף, אני ממש לא מסכים. [URL='http:///'] בשבעה ימים[/URL], המסע בזמן מוסבר ע"י קיפול החלל (שרוב המדענים כיום בטוחים שזה נכון) ומסע במהירות גבוהה ממהירות האור (דבר שנוגד את תורתו של איינשטיין, אבל, קורה) ומה זה זמן? מרחק/מהירות! ובכך שאתה "מקפל" את המרחק אתה משפיע מאוד על הזמן! לסיום, ההשוואה שאתה סיימת איתה את ההודעה שלך הייתה ממש אחלה! זה ממש ככה... יפה מאוד! תן לי גם לצטט משהו מהסדרה:
D"r Balard: "We´re so close to undersanding it but we´re just too..." D"r Mentnor: "Human..." D"r Balard: "Exactly."​

vortex mvm

New member
שלום אני משטתף חדש

עד כמה שידוע לי נסיעה בזמן לפי אנשטיין היא לא ממש נסיעה בזמן אלא שבחלל לאדם שנמצא במהירות האור הזמן זז לאט בעוד שבכדור הארץ הזמן עובר מהר כמו עם התאומים של אנשטיין שאחד נוסע במהירות האור והשני בכדו"א אחד זקן בשנה והשני במאה נסיעה בזמן אפשרית רק אחרי כיפוף מה שנקרא מרחב הזמן חלל דבר שמדברים עליו גם בשבע ימים גולשים בזמן אכן סידרה מעולה אך היא מדבר על מסע בין מימדים דבר שלא דומה בכלל אאל"ט (אם אני לא טועה) אפר לנוע או בזמן או במרחב או בין מימדים ע"י חצית חור שחור

Master Yoda

New member
קודם כל, ../images/Emo153.gif

ברוך הבא לפורום! דבר שני, איינשטיין טען שההאצאה למהירות האור היא דבר בלתי אפשרי. בסיפור על התאומים, אחד נשאר על כדוה"א והשני לא, השני לא נוסע במהירות האור. הוא פשוט נוסע בחלל. זמן הוא דבר מאוווד גמיש. וכוח משיכה משפיע עליו. אתם יודעים מה? אפשר להגיד כבר עכשיו שבני אדם כבר "נסעו בזמן". כוסמונאוטים רוסים ששהו בחלל במשך חודשים רבים. תקופת השהייה הייתה שונה אצלם מאשר אצל מישהו שספר את הזמן על כדוה"א! חציית חור שחור, זה דבר מעניין... אם תצליח לא להתפרק ולגיע למרכזו של חור שחור כשאתה בריא ושלם, יש התוענים שאתה תהפוך לחור שחור בעצמך. חור שחור הוא ננס לבן שקרס אל תוך עצמו. אם תגיע למרכז של חור שחור, כל כך הרבה כוחות "ימשכו" אותך אל תוך עצמך... אני לא הייתי רוצה להיות שם!

למעלה