חזרה אחרי פציעה

טום 26

New member
חזרה אחרי פציעה

אני לא עוסק ואף פעם לא עסקתי בכל סוג של אמנות לחימה, אבל יש לי שאלה. מותר, נכון? מן הסתם כאשר מתאמנים באמנות לחימה כלשהי, מפילים אחד את השני על המזרן, מכים, מסובבים, הופכים, בקיצור, מכל הבא ליד. האם בגלל זה יש סיכון יותר גבוה להיפצע? למשל: לפרוק כתף? ואם כן, אז מה עושה מישהו שמתאמן באופן מקצועי ופרק כתף? שהרי ידוע שבהרבה מקרים אחרי פריקת כתף ראשונית, הכתף "מועדת לפורענות" ולפריקות חוזרות. אז זה אומר שאותו אדם שנפצע בעצם לא יכול יותר לחזור לפעילות כזו?

כמו בכל פעילות גופנית ...

אתה במצע והגוף עשוי לשלם מחיר מסויים. מהרוב המכריע של הפציעות (כמו בכל ענף של פעילות גופנית) - חוזרים... והגוף, ת מ י ד זוכר הכל ...

ויש גם אמנויות בהם לא חייבים ליפול

על המזרון, אין הכרח להתגלגל או לקבל בריחים לכתף אם לא רוצים, ועדיין ניתן להתאמן ולהנות. אם אתה מודאג מפן זה של האימון - נסה לדבר עם המדריך, לספר לו על בעיותיך הרפואיות ולשאול בעצתו. רוב המדריכים אחראיים ובוגרים מספיק כדי לומר לך אם אתה צריך תכנית אימונים מיוחדת או אולי לא להתאמן באמנות ספציפית. חפש בסביבתך מועדונים ומדריכים שנראים לך ושאל שם.

budoka

New member
ליפול זו לא הבעיה

גש לדוג´ו סמוך לביתך, שב וצפה. אם המורה שם מגלה הבנה לבעיות של תלמידים ומקפיד על מרכיבי בטיחות (מרחקים סבירים, ארגון התלמידים על המזרן בצורה נכונה וכו´) ואתה רואה שאין פציעות והמאמצים נראים סבירים עבורך, מצאת את המקום בשבילך. אם לא, יש עוד דוג´ואים. מה שלא יהיה, אל תיתן לפציעה להרוס לך את הכיף בחיים. אני קמתי מניתוח בגב ותוך חודשיים חזרתי לאימונים, וזה עשה לי רק טוב.

למעלה