חזות הישוב

raanan41

New member
חזות הישוב

ברכות לדודי מרכז נושא שיפור חזות הישוב, על ביצוע העבודות ונטיעת העצים החדשים במקטע של תחילת רח' אהוד עד הדואר במרכז הישוב.
באותו נושא - באותו מקטע רחוב ישנם 2 עצים מתים. מדוע לא נכרתו עצים אלו ולא נשתלו אחרים במקומם - צורם לעין במיוחד לאור הנטיעות החדשות.
ובאותה הזדמנות ישנם עצים נוספים בישוב שחלו ומתו וכדאי לכרות אותם לפני בוא החורף, כדי למנוע שבירה של הענפים מהרוחות ונפילתם למדרכה/כביש וחלילה פגיעה באנשים.
שאלה - קיימים מספר עצים ותיקים, במיוחד ברח' אהוד, גם בקטע הרחוב שטופל, אשר אינם מתפתחים ומראם עלוב!! ממליץ לפעול לשקם אותם (דישון, השקייה מוגברת ו/או כל מה שימליץ הגנן) ואם אינם ניתנים לשיקום האם ניתן להחליפם. (ממבט חטוף - קוטר הגזע שלהם אינו מעל 20 ס"מ כך שלא אמורה להיות בעיה לכרות אותם)
רענן

קומשא70

New member
צואת כלבים

באותו עניין,כל בעלי הכלבים המשחררים את כלביהם להתרוצץ חופשי ולעשות את צרכיהם מתחת לבתים שלנו על המדרכות...קחו אחריות!!!
השבוע ראיתי שני כלבים עושים את צרכיהם ממש בכניסה לביתנו,מה שדרש מאיתנו לרדת ולנקות-להזכירכם,אנחנו לא בעלי הכלבים.

דודימי

New member
חזות הישוב

תודה רענן,
השנה החלטנו להשקיע מאמץ גם ברחוב אהוד (הרחוב הראשי של הישוב) ואכן נשתלו עצים חדשים רבים.
פעילות זו טרם הסתיימה ותכלול הוצאה והחלפת עצים מתים שנותרו.

חשוב מאד :
לפני כן החלפנו את קו ההשקייה ברחוב אהוד משני צידיו מתחילת הישוב ועד הדואר (בערך)
קו השקייה חדש היה הכרחי וחשוב מאד ויאפשר מעתה שיקום עצים קיימים וחדשים כמובן ברחוב .
בפעילות זו הושקעו משאבים רבים וחשוב מאד שהתושבים ישמרו על העצים החדשים והקיימים להנאת כולם.
מרגע שההשקייה תחזור לפעול נוכל לזכות ולראות את העצים מתחדשים ומתחזקים שנה אחרי שנה .

עוד :
בימים אלו אנחנו מסיימים את העבודה בגינות בכניסה משני צידיה ,
נוקשו העשבים בעלייה מלפיד לפני הכניסה
ועכשיו אנחנו עושים השלמות באדניות ברחובות שונים.

אשמח מאד לקבל הצעות נוספות לשיפור בנושא ,אך אבקש הבנה והתחשבות שהכל נעשה בהתאם לתקציב המוגבל
ועפ"י סדרי עדיפויות בהתאם .
אנא שימרו על הנקיון והתחזוקה של הקיים להנאת כולנו.

raanan41

New member
תודה על התשובה המפורטת. אכן ניכר המאמץ שהושקע בשיפור חזות

הישוב גם באזור השער והכניסה לישוב וגם העבודות שבוצעו בתחילת רחוב אהוד במהלכן הוטמן קו השקייה חדש שדרוש להשקייה של העצים החדשים שנשתלו. וברור שלצורך כך בוצעה השקעה כספית לא מבוטלת.

הצעה: - בישוב קיימים מספר לא מבוטל של עצים שחלו התייבשו ומתו. (בעיקר דולב השתולים לאורך רח' אהוד - נמצאים בתפזורת לאורך הרחוב)
סלילת קו השקייה חדש באזור בו מתו העצים הנ"ל מובן שתארך זמן ותלויה במגבלות תקציב. במקומות בהן נמצאים עצים שמתו בקרבת הבתים של התושבים (להבדיל מהעצים שמתו בתחילת רח' אהוד שבו בוצעו העבודות ואשר אינם בקרבת הכניסות לבתים) האם לא ניתן לשתול עצים חדשים במקומם ליד בתים של תושבים שיבקשו זאת ואשר יקחו אחריות להשקייה של עצים אלו עד לסלילתו של קו ההשקייה החדש בעוד שנים.
אני למשל מוכן להתחייב להשקות את העץ שישתל במקום העץ שמת (לפני יותר משנה) בכניסה לביתי. ואם יש צורך גם לשתול עץ על חשבוני. אולם לצורך כך דרוש לכרות את העץ המת העומד כמו אנדרטה מיובשת ולפנות אותו - וזה דבר שאין לי כלים לעשות. - השארתו של העץ גם מסוכנת, שכן בנשוב רוחות כמו שקרה בחורף האחרון נשברו ענפים יבשים שלו ונפלו על המדרכה והכביש.
ההוצאה הפרטית להשקיית העץ תהא זעומה יחסית (אני משקה עצים נוספים ששתולים בגינת ביתי) ואילו התרומה לחזות הישוב והכניסה הפרטית לבית שלי ושל שכני שווה ותעשה בשמחה, ונראה לי שיהיו תושבים נוספים בישוב שישמחו לעשות אותו דבר במקום להמתין זמן רב עד לפתרון "ממסדי " כולל.

למעלה