חו"ל- עזרה בבקשה

חו"ל- עזרה בבקשה

כפי שכבר כתבתי, השנה בנזוגי ואני חוגגים 20 שנה ביחד, לכבוד המאורע החגיגי, החלטנו להשאיר את הילדים עם הסבים ולטוס לחופשה קצרה בחו"ל. ממגוון סיבות, תירוצים ומגבלות, התאריכים הנבחרים הם 27.10 (יום ה') עד ה-31.10 (יום ב'). עכשיו רק נשאר להחליט לאן, וכאן אתן נכנסות לתמונה.
בגדול, חשבנו על איטליה, אבל מביני דבר המליצו לי על קרואטיה...
אוהבים- טבע, טיולים (לא טרקים, טיולים בסבבה), אוכל טוב, נסיעה ברכב.
לא אוהבים- ערים גדולות, קניות, תחבורה ציבורית, צרפתים.

נא המליצו לאן לנסוע ומה לעשות.
תודה מראש!

moma4222

New member
אגמי פליטביצה בקרואטיה

נראה מקום חלומי!!
אבל יכולה להיות בעיה עם מזג האויר באוקטובר.
&nbsp
הצעה אלטרנטיבית... ירדן. אוקטובר, מזג אויר מעולה , קצת עקבה , קצת פטרה, עוד מסלול נחל אולי והופ חוזרים הביתה?

sharonwe

New member
היית שם לאחרונה?

כי אותי עקבה מאוד מפתה (value for money בהשוואה לאילת), אבל קצת חוששת.

moma4222

New member
בירדן?

לא. אבל אני מתכננת על זה ליומולדת 50 רק עם הבנזוג.
פטרה נראית לי מדהימה ואני חושבת שהממשלה הירדנית עושה מאמצים עצומים לשמור על התירות.
יש כמה חברות שמוציאות טיולים באופן קבוע לשם.
&nbsp

sharonwe

New member
אשמח לחחויות כשתחזרי.

ממשלת ירדן אכן עושה את המקסימום כדי לשמר את השקט והתיירות, אבל לא ניתן לאבטח את המדינה הרמטית וארגוני טרור רק מחפשים את ההזדמנויות האלה.
אני רציתי ליסוע עם הילדים לעקאבה, כי המחירים באילת מופרכים, ואני חוששת.
יש אנשים שבימים אלה גם נוסעים לסיני - לי זה נראה מטורף.

moma4222

New member
ועל זה יאמר בפריז, תאילנד, טורקיה... הרבה יותר בטוח

סיני ועקבה זה ממש ממש לא אותו הדבר.
&nbsp
יש לי בן-דוד שמדריך תיירים בירדן, אני כמובן אתייעץ איתו לפני.

למרבה הפלא, דווקא בירדן כבר היינו

אי שם באלף הקודם, במסגרת טיול תנועה של השומר הצעיר.
היינו חברים בערך חודשיים, אז זה היה החו"ל הראשון שלנו...

פריZמה

New member
זה חייב להיות ח״ול?

נראה לי שעם לוח הזמנים הזה הייתי נוסעת לעיר גדולה - שאתם לא אוהבים- או מחפשת משהו בארץ.
או מלון בוטיק מפנק או מאה שמונים מעלות - צימר מבודד בערבה.אחלה תאריכים בשביל האופציה השניה

אמאyyy

New member
משך הזמן הקצר קצת בעייתי לכל מה שהוא לא עיר גדולה

כי עד שמגיעים ועד ששוכרים רכב ועד שיוצאים ומצליחים לראות משהו...
יש לי בעיה אישית עם טיולים שמראש לא יכולים להיות ממצים, כי אז לא ראיתי את המקום אבל גם לא-לא ראיתי אותו. לא בטוחה שזה ברור, וזה גם יכול להיות פאק אישי שלי...
סתם מחשבה - אולי לטוס לז'נבה ולטייל כמה ימים בשוויץ (לא בערים)?
&nbsp

אמאyyy

New member
אלו תאריכים טובים מבחינת מחיר

כבר לא חגים שלנו עוד לא חגים שלהם...

צפון איטליה מקום מהמם.

יש באזור האגמים כל מיני עירות ציוריות יפות, שנורא כיף לשוטט בהן.

הייתי שם פעם ונסענו לטיול של יום אחד בשוויץ, ברכבות. ארוזה (עיירת סקי), סנט מוריץ (כנ"ל, רק מפונפנת יותר, אפשר ללכת רק לאחת), וקצת שופינג בחור (chur).

עוד אופציה - סקוטלנד. טיסה זולה לצפון אנגליה, ומשם רכבת לאדינבורו. טיול יום להיילנדס (אינברנס / לוס נס / לוך למונד וכו'. יש טיולים מאורגנים מאדינבורו, כמובן שאפשר גם ברכב, נופים מהממים, רק צריך לראות מה קרוב יחסית כדי לא לבזבז מדי הרבה זמן), עוד יום באדינברו (סיור במזקקות ויסקי, הולך?), עוד יום בגלזגו / או יומיים ב -SKYE (נסיעה במעבורת, אולי קצת צפוף מבחינת הזמנים, אבל מהמם) / fortwiliam. רק לא סגורה בכלל לגבי מזג האויר. זה קצת ענין של מזל. סיכוי סביר לגשם.

בין לבין, פאבים נחמדים עם מוזיקת live. מה רע?

תהנו

צריכה לגרד תאים אפורים...

יש את המובנים מאליהם - אגם קומו ואגם גארדה (כשלידו סרמיונה). בדיוק מה שאת מתארת לעצמך שמצולם בגלוית אגם ונוף קלאסית.

יש את אגם מאגו'רה, אם הטיסה למילאנו, אני חושבת שזה מקום נוח, ובכיף אפשר להעביר בסביבה כמה ימים עם טיולי כוכב. יש שם כמה עיירות יפות בסביבה, ביניהם האי איזולה בלה (יפה מאד) והפארק שלו, ועוד כל מיני עיירות עם שמות של גלידות או מאכלים מלאי גבינת פרמז'ן

תסתכלי ברשת, יש כמות עצומה של מידע. אם עדיין לא תמצאי אחפש לך בערב את השמות במדויק. זה היה לפני 10 שנים, כך שלצערי אני לא זוכרת הכל.

בכל מקרה, אם הטיסה למילאנו, למה שלא תהיו גם בה יום אחד? הדואומו, גלריה ויטוריו עמנואל, אמנם לא עונים על ההגדרה "לא עיר גדולה" אבל זה לא כמו לונדון, וכיף לראות.

sharonwe

New member
אפשרות נוספת:

לנחות בפאריס מוקדם בבוקר (יש טיסה כזאת), לשכור מיד רכב ולהמשיך לאזור של עמק הלואר: נופים, טירות, שקט, נקיון, אוכל טוב, יין... להמשיך?

החלטנו לדחות בינתיים

עד שהיונק קצת יגדל, ויוכל להישאר בלי אמא לכמה ימים.
עניין של עשר שנים בערך...
אבל תודה!

למעלה