חותכים עוקפים

ailag

New member
חותכים עוקפים

נו, שוב זה קרה לי ואני מעוצבנת נורא! בשביל להגיע הביתה אני צריכה, בכביש בו נסעתי היום (מהירות מירבית 70 קמ"ש. אנשים גם נוסעים יותר אבל לא בכמות משמעותית, אני נוסעת 60-70 שם) לעבור לנתיב השמאלי, ממנו לעבור לנתיב שנפתח לפניה שמאלה ולפנות ברמזור. אז כמובן שנהג חדש שנסע הרבה יותר מהר ממני (ואני נסעתי 70, זוכרים?) החליט שאסור לי להגיע הביתה וכשעברתי נתיב הוא עקף אותי מימין, בלם חזק (כל הדברים במושב האחורי עפו קדימה כשבלמתי), שזה לא נדיר אצלנו בארץ, אבל אחר כך הילד החליט גם לעבור לנתיב המיוחד לפניה שמאלה ולעצור עד שיהיה לי אדום. כי למה שאזכה להגיע הביתה כשאני יכולה לחכות לשווא? ארג! ועכשיו שהוצאתי את זה, השאלה שבגללה אני כותבת: מרוב כעס לא לקחתי את מספר הרכב שלו אבל לו הייתי לוקחת, הייתי יכולה להגיש עליו תלונה במשטרה? ברור שאם לא יתלוננו עליו במשטרה מחר השם שלו יהיה במודעות האבל.. (מקווה שלא יצטרפו שמות אחרים בהזדמנות). וגם נשבר לי שילדים משחקים איתי משחקי השפלות בכביש! זה גורם לי לנהוג עצבנית ולנהוג עצבנית זה לא בריא.

be_roo

New member
אפשר להגיש תלונה במשטרה

אבל צריך להביא בחשבון שזה כרוך בטרטור נוסף, תוזמני לתת עדות, ואם יחליטו להגיש כתב אישום אז תצטרכי גם להגיע לבית המשפט. ואף אחד לא מבטיח לך שזה יקרה ושהוא יורשע ושיקבל עונש הולם. לגבי המקרה: מנסיון שלי בריונים כאלה נוהגים כך אחרי שמשהו "עיצבן" אותם. כלומר הוא ניסה להעניש אותך על משהו שעשית והרגיז אותו. אני כמובן לא באה לטעון שבכלל עשית משהו שהוא לא בסדר או לא חוקי או מפריע או מסוכן, אלא שבראש שלו זה נתפס ככה. לכן, גם אם מבחינת החוק והבטיחות נהגת בסדר, נסי לשחזר מה יכול היה להיות הטריגר להתנהגות שלו כדי שאולי בפעם הבאה תוכלי למנוע מעצמך מצבים כאלה (המשפט הידוע של "אל תהיה צודק, תהיה חכם"). הסיבה היא פשוטה, הפעם זה היה חיתוך, בלימה ועיכוב. בפעם הבאה הוא גם יכול להחליט לצאת מהאוטו עם אגרופן.

ailag

New member
הטריגר היה זה שעברתי נתיב שמאלה

לנתיב של אלו שנוסעים כמו מטורפים, ונסעתי בו ב70 קמ"ש ב-1 בלילה, כשהוא רצה לנסוע בו ב 100 קמ"ש למשל. אין לי ברירה אם אני רוצה להגיע הביתה! אני לא אחפש מקום לפנות בו שלוש פעמים ימינה - אני צריכה לפנות ברמזור הזה שמאלה! כשעברתי לנתיב ההוא הנהג המופרע היה רחוק מאוד. אני לא יכולה לחכות עם מעבר הנתיב עד שאין כלל מכוניות מאחורי, אני מחכה עד שיהיה רווח סביר והיה רווח סביר לחלוטין. גם לא עברתי נתיב שנה מוקדם מדי. אמנם לא עברתי ברגע האחרון, כדי שלא יהיו הפתעות מעכבות, אבל זה היה כמה שניות לפני שהייתי צריכה לפנות עוד נתיב - לנתיב שממנו אפשר לפנות שמאלה. גם לפי "החוקים בתכלס", מלבד העובדה שלא עברתי על המהירות המותרת לדעתי הייתי בסדר. אז מה, לא לנסוע הביתה? למצוא לעצמי בית חדש בצד השני של הכביש? לנסוע 100 בכביש של 70 ושתהיה לי עוד תאונה? (כדי שלא ישעמם לי כשאני מחכה למשפט על התאונה של מרץ, או כדי שאפחד אפילו יותר לנהוג) אי אפשר להתגבר על הטריגר הזה. חוץ מלהשיג אגרופן גם בשבילי, ולא, זה לא יקרה.

be_roo

New member
חבל שאת תוקפת

אף אחד לא אמר לך לא לנסוע הביתה. דובר על תפיסה כללית של לנסות למנוע מעצמך סיטואציות כאלה במידת האפשר.

ailag

New member
לא תקפתי

עניתי למה התשובה לא רלוונטית. אני לא יכולה למנוע ממני סיטואציות אחרות, אלא אם כן אעשה עיקופים ענקיים הביתה, או לחלופין אתחיל לנהוג מעבר למהירות המותרת ב-1 בלילה כמו כולם (אני יכולה, אבל ממש לא רוצה). אז איך כן אני יכולה לשפר את התנהגותי כך שילד בן 17 לא יתנכל אליי בכביש?

be_roo

New member
לא אמרתי שאת צריכה להשתפר

אלא לנסות להמנע ממצבים כאלה בעתיד. במקום לחזור ולומר שנהגת נכון וחוקי ולהתעקש שהוא האשם (מה שנכון אבל לא ממש עזר לך אז), לנסות לחשוב עבור רווחתך האישית, ואולי בעתיד בסיטואציה מסויימת תוכלי לחסוך את זה מעצמך. לא תמיד זה אפשרי, אבל אם לא תנסי בכלל זה בטח לא יעבוד. לא פעם יוצא לי לזהות נהגים עם פטנציאל לבעיה ואני משתדלת מראש לא להכנס איתם לאינטראקציה אם יש לי ברירה.

ailag

New member
אותודבר

אם למשל הייתי עוברת לנתיב השמאלי הרבה לפני שהייתי צריכה, העצה של "תעברי רק כשצריך" היתה משפרת את הנהיגה שלי, כי אז האינטראקציה של כל הנהגים על הכביש בזמן נתון משתפרת, חוקים או לא חוקים. אבל לא ענית מה לדעתך היה צריך לעשות כדי למנוע את הבעיה הזאת, איך לא להכנס עם הנהג לאינטראקציה. לא יכולתי לזהות אותו כי הוא היה נורא רחוק כשעברתי נתיב (הוא נסע במהירות גבוהה מדי). לא עברתי נתיב מוקדם מדי להערכתי. אותתּי כמו שצריך. אז במקום להמשיך ולטעון בשמי שאני מעדיפה להיות צודקת מחכמה ולהטיף לי לעשות ההפך למרות שאין צורך (...) - אם היית במקומי, איך היית נמנעת מהבעיה? אמרת שזה מה שצריך לעשות ולא פירטת איך.

be_roo

New member
אני מדברת על עיקרון, לא על מקרה

ספציפי. לא הייתי שם ולכן אין לי אפשרות לבדוק איך אני הייתי נוהגת ואם אכן היתה אפשרות להמנע מהמצב. אני ניסיתי לעזור בשביל המקרים הבאים, את ממשיכה לתקוף. מיצינו.

ailag

New member
אני מדברת על מקרה ספציפי

זה לא עוזר בשביל המקרים הבאים אם אני שואלת אותך ואת לא עונה. לא הוסקו פה שום מסקנות ואת עקרון "אל תהיה צודק, תהיה חכם" אני מכירה ומיישמת - הוא לא עזר פה. את אומרת שאפשר להשתמש בו כדי להמנע ממקרים כאלו. את לא מפרטת. אני שואלת שאלת הבהרה. את עדיין לא מפרטת. ואני לא תוקפת, דמיט. מה שכן, כשאת לא מנסה לעזור ובמקום זה סתם מתגוננת מפני מתקפה שלא היתה זה באמת מתחיל כבר לעצבן. הפורום הזה נועד לעזור לנהגים או סתם כדי ללכת סחור סחור?

be_roo

New member
אני עשיתי לך משהו?

אין פרטים. לא הייתי במקומך, לא יודעת בדיוק מה היה, באיזה אותו נהגת ומה יכולת התאוצה שלו, באיזו מהירות היית ובאיזה הוא, מה המרחק בינכם ומה היתה הטמפרטורה בחוץ. אמרתי את שהיה לי לומר. לא מספיק? אני באמת מתנצלת והולכת לפינה.

למעלה