חותך עלים...

אני פחות או יותר

כן, כלי זה מיועד בשימושו לסידורי פרחים ועבודות בעיצוב פרחים, אבל אני משתמש בו לעיתים רחוקות לפעמים בהדס טרינטיני (ננסי) אבל הכלי הזה עושה לי צמרמורת נוראית!!! כל החריקות האלה. בקיצור זהו כלי די נחמד אבל בשבילי הוא קטן ונוראי! חחח

vinbe

New member
חותך עלים

זה משמש ב-Defoliation, כאשר חותכים כשני שלישים של כל עלה וכך מעודדים צמיחה של עלים חדשים, רבים וקטנים יותר. לדעתי כל סוג מספריים ארוכות יכול לעשות אותו דבר, אים כי הכלי הזה עובד גם קצת כמו פינצתה ומאפשר לתפוס את העלה יותר בקלות. לגבי החריכות, אולי צריך קצת שמן?

דודי5050

New member
חותך שאריות חוטים

אם אנני טועה המספריים האלו משמשים להורדת שאריות חוטים בתעשית התפירה

kfirik

New member
הוא צודק...

יש היגיון בדבריו מאורו,רכשתי אחד בחנות לסכינים מקצועיות בתל אביב והמוכרת,כששאלתי אותה למה אנשים קונים את זה,אמרה שתופרות קונות את המכשיר הזה כדי להוריד שאריות חוטים...

tanei 1

New member
חותך עלים

הלכתי לבדוק, החותך עלים היפני שמשתמשים בו אכן לחיתוך עלים כפי שמאורו תיאר הוא באמת בעל דמיון רב לכלי הנמכר בחנויות לכלי תפירה וסכינים אלא שבכל זאת קים הבדל-הכלי היפני הינו בעל זרועות ארוכות פי שניים+ מן הכלי הנמכר בחניויות לכלי תפירה, בנוםף לכך הוא שונה במבנהו, הוא עשוי מיקשה אחת ללא שום צירים,הוא בעל קפיציות מעולה, הלהבים שלו הרבה יותר קצרים והיתרון הגדול ביותר שלו שעקב מבנהו וזרועותיו הארוכות הוא הרבה יותר נוח לשימוש למטרה שיועדה לו.ומכיון שאין לי אפשרות לשלוח תמונה שלו-נקווה שתסתפקו בתאור המילולי שלי,כל טוב לכולם-איתן

kfirik

New member
איתן היקר

אגב מעניין מה שאמרת,בכל מיקרה גם בבונסאי יש כמה גדלים של חותך עלים אחד כמו של מאורו והשני כמו בתמונה שצירפתי בראשית השירשור קטן יותר... והנה לינק: http://www.stonelantern.com/bonsaitoolscut.html הסתכלו נא בסוף הדף...אגב אתר מעולה

tanei 1

New member
כפיר היקר

מסתבר שאכן אתה צודק,הגדול יותר(110.t) כפי שמופיע באתר' עקב ארכו-לדעתי נוח יותר לעבודה.אינו הכרחי ,אפשר להסתדר גם בלעדיו.אגב-לפי עצתו ובהדרכתו של ידידי גדעון פלומין,בזמן המתאים גזמתי בצמחים מסויימים את העלים בקצוות ליד ההתחברות לענפים-והעלים החדשים שהופיעו אכן היו קטנים יותר כפי שתאר מאורו. שתזכה רק לטוב-איתן

kfirik

New member
איתן בבאר שבע...

איתן היקר בבאר שבע היו אומרים לך "תודה נשמה..."

vinbe

New member
הכלי והמחיר

למרות שאני מסכים שזה כלי לא הכרחי, אים למישהוא ממש בא לו, המחיר שבקטלוג של STONELANTERN הוא מוגזם ביותר. אני קניתי את שלי (תוצרת יפן) באיזה חנות ברומא (דווקא) בשליש מהמחיר הנ"ל או אפילו פחות.

למעלה