חוששת מאד

חוששת מאד

שלום
אני בת 38 עומדת לעבור בעוד כעשרה ימים קולונוסקופיה וחוששת מאד. מההכנה, מהבדיקה ומסיבוכים וכמובן מהתוצאה.
קצת עלי: בעלת עודף משקל רב, למרות ואלי בגלל ניתוח טבעת על הקיבה בשנת 2000. הלידה הראשונה שלי, לפני כחמש וחצי שנים בעקבות לחיצות של הרופא על החזה כדי לקדם לידת ואקום מנגנון הניתוח התקלקל ומאז חלה עליה במשקל. הלידה השנייה, לפני 11 חודשים וחצי הייתה בניתוח קיסרי. הוסבר לי שגם עודף המשקל וגם הניתוח הקיסרי מהווים גורמי סיכון לסיבוך ולכן הומלץ לי לבצע את הבדיקה בבית חולים בבוקר ולא באופן פרטי וכך יהיה. בשבוע האחרון עקב כאבים עזים התברר שיש לי לא מעט אבנים גדולות בכיס מרה.
הכל ביחד מעלה צלי את רמת החששות. איך אעמוד בהכנה לבדיקה, שהרי מאז ניתוח הטבעת רפלקס ההקאה והבחילות שלי מאד רגיש (הרופאה המליצה לי על פרמין לפני שתיית החומר המשלשל). מפחדת שיתקשו לראות אצלי הכל ולבצע את הבדיקה היטב (הרופא המליץ על התזונה הקלה אצלי ארבעה ימים לפני במקום יומיים), פוחדת מהכל ורוצה להיות אחרי.
הסיבה לבצוע הבדיקה הוא בגלל אי סדירות ניכרת ביציאות מאז הלידה האחרונה ואחות שהתגדלה לה גידול במעי הגס לפני שנתיים בהיותה בת חמישים (נותחה והיא בסדר תודה לאל).
נאמר לי שהסיפור שלי גם מתאים למעי רגיז בהיותי חרדתית אך כמובן יש לשלול משהו אחר
יש לי ילדה ותינוקת ואני רוצה לעבור את זה ולחזור אליהן בשלום
פוחדת נורא

למעלה