חוששת ובבאסה....

תילתול2

New member
חוששת ובבאסה....

נותחתי לפני 4 שנים. קרוב ל3 שנים לא סגרתי, מהר מאוד הרמתי ידיים מהטבעת. לפני כחודש סגרתי מתוך החלטה שבאמת אני חייבת לעשות מעשה. עשיתי את זה בלב שלם, מה שבדר"כ לא קורה לי... ואז היה לי ריפלוקס נוראי, שאילמלא העצה והעזרה של אופירה מכאן, לא הייתי יודעת לאבחן שמשהו ממש, אבל ממש לא תקין. חשבתי שזה יעבור... בסופו של דבר, פניתי למיון, שם פתחו לי בחצי, הכירורג אמר שהכפתור קצת הסתובב, ובלי יותר מדי הסברים ניסה לסדר אותו. אני צרחתי מרוב כאבים ונשארתי חסרת נשימה. מאז אני אוכלת כאילו מעולם לא היה ניתוח. (למרות שביומים האחרונים יש קצת שינוי אבל ממש מינורי). אני רוצה ללכת לסגור אבל, אני מתה מפחד. אני מפחדת שיכאב לי, אני מפחדת ששוב יהיה את הריפלוקס הנוראי הזה שהפך אותי לסמרטוט. אני מרגישה שבעלי כבר מתחיל לאבד את הסבלנות שלו כלפי. הוא רוצה עוד ילד, במשקל של 100 קילו אין מצב שאני אכנס להריון אבל אני מחזיקה אותו ככה כבר 3 שנים.... אני ממש אובדת עצות או יותר אובדת תקווה. תילתול.

דבר ראשון אני שולחת לך המון ../images/Emo24.gifים....

וחיזוקים..... עצם העובדה שהחלטת לעשות מעשה זו כבר התחלה טובה.... למרות השנים שחלפו עדיין לא מאוחר...... לגבי הריפלוקס אין לי מושג מה לענות כי אני לא בקיאה במצב שכזה.... מאמינה שעוד ידריכו אותך בנושא.... תאמיני בעצמך!!! אני יודעת שאת מסוגלת! אם הגעת למצב שהחלטת לעבור ניתוח ועברת אותו אז אני מאמינה שעם הדרכה נכונה וכמובן רצון גדול תצליחי בגדול!!! מאחלת לך המון בהצלחה בהמשך!!!

אופירA

New member
מנהל
במיון פותחים 1/2CC לאחר רפלוקס

כיוון שפתיחת חירום לאחר רפלוקס צריכה להיות גדולה יחסית, לשם החלמה מהרפלוקס. הרפלוקס חלף, כי הפתיחה היתה הפיתרון הנכון לרפלוקס. (לידיעתך, רפלוקס שהחלים לא בהכרח יחזור בפעם השנייה באותה הסגירה). את אוכלת הרבה כי אצלך 1/2CC גדול מידי. התנודות אצלך קיצוניות. היה חייבים לפתוח הרבה כדי לרפא את הרפלוקס, ואחרי שהתרפא, הגיע הזמן לסגור 1/4CC, ואולי אפילו רק שמינית (1/8CC). הפורט שזז זו תופעה רווחת לצערי. הרופא היה צריך ליידע אותך שזה קצת כואב, כדי שלא תהיה לך טראומה פתאומית כזו. חבל שהוא לא עשה את זה. ד"ר אבינוח מיידע לפני שהוא עלול להכאיב. עכשיו יש לך טראומה והפחד מובן. אבל היה לך פחד גם לפני הרפלוקס, ב-4 השנים. פחדת להשתמש בטבעת. פחדת להיות רזה. עשית דיאטה, ואת יודעת מה קורה כששמן עושה דיאטה - מרזה הרבה ואחרי כמה זמן עולה עוד יותר הרבה. ואתך גם פוחדת להיכנס להריון במשקל 100 קילו. את פוחדת מהמציאות, פוחדת מעצמך. את מבינה שאת צריכה עזרה בשיחות עם פסיכולוג/ית או מאמנ/ת או קבוצת תמיכה (או מה שעוזר לך להפחית את פחדייך)? העצה שלי היא כזו: א. לקבוע תור לד"ר אבינוח בלבד אצל המזכירות באסותא ת"א או ראשל"צ, או בסורוקה או באשקלון או במרפאה הפרטית בבאר שבע. לבקש תור דחוף לאור הנסיבות, ולקבוע כבר עוד תור, בהפרש חודש. (לבטל אפשר תמיד, אם לא תצטרכי את התור). ב. לשוחח איתו על הבעיה של הפורט ולשקול ביחד ניתוח בהרדמה מקומית לטיפול בפורט כדי שלא יכאב בפתיחות ובסגירות הבאות. מניסיון שנצבר פה בפורום, הניתוח אינו כואב, עושים בו חתך אחד בלבד, שטחי ולא עמוק. אבל זה ניתוח רגיל בחדר ניתוח. נמשך רבע שעה ובהרדמה מקומית. ג. לפני כן שינסה לסגור 1/4CC. הוא יודע לעשות את זה בלי להכאיב, ואם אי אפשר כי הפורט יסתובב, הוא לא ייגע בו בלי הרדמה מקומית אם אינך מסכימה. ואל תסכימי לטיפול בפורט בלי הרדמה. תסכימי רק לניסיון לסגור. זה לא יכאב יותר מבדיקת דם. באופן כזה, לא תצטרכי לפחד לסגור ולפתוח במקרה שיתפתח רפלוקס. אם פותחים מיד כשמתפתח רפלוקס, הוא לא מחמיר. אם מתעכבים עד שהוא מחמיר, צריך לפתוח יותר, להחלים, לסגור. חבל. ד. להיות איתי בקשר תמיכתי בטלפון (בקשר לתהליך הנ"ל ואח"כ בהמשך בקשר לתמיכה בהרזיה ובפחדים מפניה. נניח פעם בשבוע שיחה של 20 דקות). הייעוץ חינם, כי אני רואה בו שליחות והוא עוזר לי להתמודדויות שלי עם החיים. אם את נרתעת מכך או לא נעים לך, אז לא חשוב. אבל חשוב מאוד שתטפלי בפורט ובטבעת ולהיעזר בניתוח כדי לרזות בבריאות. אבל אם את כן מעוניינת בקשר לא וירטואלי, תתקשרי, ואנסה לתת לך כוח. אפשר לבדוק גם אם מתאים לך (ולי) ליווי יותר צמוד בהתחלה, שנלך ביחד לייעוץ אצל הרופא, במקרה שזה מה שיכול לעזור לך נגד הפחדים (מההגבלה, מהפורט) ונגד חוסר הביטחון להסביר לרופא על הבעיה ולסמוך עליו שהוא לא יכאיב לך. תחשבי, אם זה מתאים לך - נצלי את המומנטום. עד אוקטובר אני פנויה מאוד, כמעט בלי עבודה בכלל. והבעיה שלך נוגעת לליבי.

גילור

New member
למה ב- 100 ק"ג אין מצב שתכנסי להריון?

נכנסתי ל-2 מתוך 3 הריונות במשקל גבוה מכך ובקלילות.

תילתול2

New member
אני פשוט מתביישת. זה העניין.

היו לי 2 הריונות במשקל מאוד גבוה. את שניהם עברתי בקלות. אבל מה שעשו לי בחדר לידה בגלל שאני שמנה, אני לא מוכנה לעבור שוב. אופירה יקרה! תודה רבה על ההצעה לליוי, נראה לי שאני אאמץ אותה. 2 המספרים שנתת לי כדי להשיג את ד"ר אבינוח לא עזרו לי מאוד. בשניהם לא השגתי אף אחד. אני רוצה ומעדיפה להיפגש עם ד"ר אבינוח. למרות שאני מתפתה לקבוע תור לכירורג שעובד אצלנו במרפאה. מה דעתך?

אופירA

New member
מנהל
לא יודעת איזה טלפונים

ברכה מזכירה 03-6513374, 050-5312378 סיגל מזכירה 03-9625653, 050-5705010 רובין מזכירת ניתוחים 08-6467961, 050-3930392 אסנת יועצת רפואית 050-2377794 לא בכל יום עונים בטלפונים הללו. לכל מזכירה יש יום יומיים שהיא לא עונה. גם בימים שהיא עונה צריך להתקשר הרבה כי היא עמוסה. לא יודעת מה להגיד לך בקשר לכירורג במרפאה. אולי תקבעי תור לשניהם ותלכי למי שיתפנה ראשון?

למעלה