חושב בקול רם??????????

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך
זה הזמן לנטוע ההקשר

בין השקעה ותוצאה...לא בכל מחיר,ואם מרבית דבריך בהחלט מסכים...אבל זה הזמן להפנים,"אני עושה,ולכן גם,יש לי".

יערית

New member
מאחר

ואני בסיטואציה הזו,יכולה לומר מניסיוני,הילדים יודעים שזו תקופה של היצטמצמות,יודעים שאמא כרגע לא עובדת ובקשות בשמיים לא מתקבלות,מעבר לזה הם לא מעורבים ממש במצב הפיננסי שלי.לגביך,יש רקע שממנו אי אפשר להיתעלם, לא עלאה בפרטים אישיים,אבל חושבת שבגילה,ומאחר ועובדות רבות הוסתרו והוסתו כנגדך,כדאי לספר בגובה העיניים שיש כרגע בעיה,ובעתיד הדברים יפתרו.מה גם יש הבדל בין ילד/נער שמבקש דמי כיס,לבין ילד /נער שמבקש כסף בסכום של משכורת ממוצעת ומצפה שההורה ישלוף מיד מהכיס . ישנם ילדים, שלצערינו עמדו במאבקים האישיים הכלכלים של הורים שעומדים להיתגרש,לוקח זמן להחזיר אמון,לוקח זמן לחבר אותם לרגש ולא לכיס.

תלתליפז

New member
צריך, אבל במידה זהירה

וצריך להתאים את ההסברים לגיל הילדים. אם ההורה יגזים בתאור הקשיים, הילדים עלולים לקבל רושם מוטעה של הורה עני, אוטוטו מקבץ נדבות בצומת הקרובה, וזה עלול להכניס למצב של חרדה ולא משנה מה גיל הילד. אני בעד להסביר לילד שיש סדרי עדיפויות להוצאת התקציב, ולהסביר גם מהם . חוץ מזה , ילד לא צריך לדעת כמה כסף יש להורה בחשבון הבנק, בין אם זה מינוס ובין אם פלוס.

למעלה