חושב בקול רם??????????

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך

maof

New member
חושב בקול רם??????????

האם זה נכון לשתף את הילדים במצב הפיננסי של ההורה
מעוף

ע פ ר ל ה

New member
באופן עקרוני,כן לשתף

ילדים מספיק רגישים וחכמים כדי להבין מצב של מצוקה כלכלית ולהיפך... אני בעד הדברות פתוחה בביית.

אלה43

New member
לשתף בגובה העיניים שלהם

אני בעד לשתף בכל מה שנוגע להם. לא להעמיס עליהם את הלחצים שלנו ממצב כלכלי קשה. אחרת גם הם יכנסו ללחץ בלא שיש להם כלים להשפיע על המצב. אבל אני חושבת (ועושה בביתי), שניתן להסביר שבתקופה זו קשה יותר ויש פחות כסף ולכן יתכן שלא ניסע לבילוי כזה או אחר, לא נקנה ילקוט מותגי כזה או אחר, או... כל דבר שהם יכולים לעשות את ההקשר בין הקושי הכלכלי לבין הצורך להצטמצם. מעבר לכך חשוב לטעת את הביטחון באב ובאם שידאגו לכל מחסורם, על מנת לא להכניס לדאגות גדולות מידי. ואם לא הייתי מתברברת במילים ומאריכה, הייתי במשפט אחד אומרת לשתף אותם במה שהם מסוגלים להכיל ולהתמודד.

Shane11

New member
מסכימה עם כל מילה

יש דברים הילדים עדיין לא מסוגלים להתמודד איתם אבל בהחלט אפשר למצוא דרך לשתף אותם עד גבול כמובן.

ולכן גיל הילדים חשוב מאד

זה תלוי בני כמה הילדים ועד כמה הם מודעים לעצמם ולסביבה

blonda3

New member
../images/Emo45.gif

לשתף בצורה כזאת שהם יבינו בהתאם לגילם. בד"כ הצורך בא כשיש לילדים ציפיות גבוהות מידי מאיתנו ואז במידה ולא נעמיד אותם במקומם זה עלול ליצור מצבים לא נעימים זה עלול לחבל ביחסים,זה עלול לגרור תסכול מצידם כי -למה אתה לא קונה לי?למה תה לא עוזר לי וכו ואז אין לזה סוף. לכן לדעתי כדאי מגיל צעיר לשתף וללמד את הילדים שכסף לא גדל על עצים, שגם להורים יש צרכים כלכליים, שכל הורה בד"כ שואף לתת לילדיו את הטוב ביותר אבל יש מצבים שחייבים להצטמצם, אבל שגם לילדים יש אחריות על עצמם, ושגם ילדים יכולים להרוויח מגיל מסוים כסף בעצמם,(גם כשלהורים יש) אפשר להסביר להם את המצב ולנסות לעזור להם בפתרונות על מנת שהם יוכלו לכלכל את עצמם לבד בכל דרך שהיא

דבר נוסף לדעתי שחשוב

איך הילדים גדלו טרם הגירושין. אם היו מפונקים..שכל בקשה שלהם נענתה מיידית.. יהיה קשה להם ולאישה לשנות אצלהם הרגלים. אם החיים היו רגילים ובהחלטות משותפות של בני הזוג..אז יותר קל להסביר לילדים את השינוי במצב..ולצפות ולקבל מהם עזרה.

R a c h e li

New member
אם

תמיכה נפשית....עדיף שתעזוב אם הסברת מצב בו אינך יכול לספק להם את בקשתם אז כן ואם רק סתם כי בא לך לקטר אז לא ואם כי ביקשו ממך לקנות להם מכונית אז כן ואם כי רוצים לעזור לך אז כן ואם הם רוצים סוכריה על מקל אז לא רחלי חושבת בקול רם
....

lilu האחת

New member
בהחלט כן

להעביר להם את המידע בצורה נכונה ומובנת. הם חלק מהתא המשפחתי ואין שום סיבה שיחיו באיזה בועה שלא תואמת את המציאות. בהצלחה

חושבת בשקט...

בפיננסי של ההורה-לא בכלכלת הדרישות של הילדים-כן בהתנהלות כלכלית פיננסית נבונה-כן (קוקו שמסבירה להם רק שהם היורשים שלה-ולא אומרת כמה
)

ברור. לי לא משנה הגיל

ילדים באשר הם ילדים תמיד רוצים. מזה וגם מזה ואם אפשר גם מההוא. ברור שאני לא אשב איתם על הדוח התקציבי שלי ואפרוט להם אותו לפרטי פרטים. אבל הם מכירים את המשפט: "אנחנו בצימצומים". ובפעמים שניתן אני אומרת היום אפשר. לא מוצאת בזה פסול. להפך אני מוצאת שהם מבינים, אמפטיים, פחות רוצים.

כן. - לא בצורה "אכזרית" וקרה.

אפילו אם המציאות אכן אכזרית , אז לספר כן- אך לעדן את הכאב המחסור הקושי.

רחלי228

New member
שיתוף מוגבל

תלוי בגיל הילדים. ועם זאת להציב את המציאות כמו שהיא.

השאלה היא איך אתה מגדיר "לשתף"

שיתוף הילדים במצב הכלכלי של ההורה עלול להוות פח יקוש ולכן צריך לשים לב טוב טוב לאופן השיתוף, מהותו והציפיות שעולות ממנו. אם אופן השיתוף עלול להשית על הילד תחושת אשם ולגרום לו לתפוס את עצמו במקום כילד נורמאלי עם צרכים ליצור "מחולל הוצאות", התוצאות תהיינה קשות. אם השיתוף יהיה ברמת דיווח חכם, מתוזמן נכון, מנופה ועקרוני ומבלי להכנס לכל פירטי החובות והסיבות להן הראי שיש דרך להעביר לילד כי המצב מצריך כרגע את הידוק החגורה, אך מבלי לאפשר ולו סדק דק שדרכו תוחל לחדור תחושת האשמה שילדים כה מתמחים בייצורה.

למעלה