חושבת על טיול

טלטל 18

New member
חושבת על טיול

אני מתגייסת עוד 3 חודשים בערך (סיימתי בי"ס לפני שנה בכלל) ורציתי לעשות טיול במקום נחמד כזה, לא משהו רציני כמו איטליה או צרפת, אלא משהו קליל כזה, חשבתי על ברזיל, קובה, נפאל, תאילנד, הודו, איביזה, מיאמי או זנזיבר. רציתי לשאול אם יש מישהו שהיה בהם ויכול להמליץ, מה עדיף- גם מבחינת המקום וגם מבחינה כספית. חוצמזה אני בכלל בבעיה כי כל החברות שלי בצבא ואין לי עם מי לנסוע אז חשבתי שאולי אתם יודעים איך אפשר למצוא פרטנר לטיול כזה או אם עדיף כבר לסוע לבד ולהכיר בדרך? דרך אגב, אניפתוחה לרעיונות אחרים בקשר למקומות- אני אשמח לשמוע המלצות... (חשבתי על סיני גם, אבל לא משהו רציני)

ddorrittoss

New member
קובה

כתבתי קצת למעלה, מבחינת כספית- חודש עלה לי 500$. לדוגמא- חדר עולה בין 10 ל-30 דולר. (הייתי שם בהיי של החיי סיזן)..... זהו???? נדמה לי... יותר מחודש לטייל שם- לא חושבת שיש טעם אלא אם כן את מחליטה להשאר באיזהשהוא מקום.... שם לבד לא הייתי ממליצה אם את לא יודעת ספרדית. עם כן- אין בעית בטיחות...

פפיטון

New member
לא הייתי ממליץ על קובה

היינו לפני שנתיים בערך חודש בקובה (בירח דבש). ההתרשמות שלנו הייתה שלמרות שיש לה המון מה להציע, זו לא המדינה הכי כיפית וקלה בעולם, גם (ואולי בייחוד לא) לדוברי ספרדית. דיברנו המון עם אנשים ודי נשבזנו מהמצב שלהם. אם נוסעים, אז צריך להכונן מראש לביקור יותר אנתרופולוגי, או לחלופין להתעלם מכל הקטע (למי שרוצה ויכול), ולהתמקד במוזיקה וריקודים. אם כבר באזור, אז מקסיקו נראית לי יותר כיפית וזולה.

sela v

New member
אני קצת חושש

להמליץ לנערה בגיל 18 לארוז את התרמיל ולסע לבד. את צריכה להיות מאד בטוחה בעצמך. לא יהיה נעים שתגיעי לאיזשהו מקום, ואחרי יומיים תעשי את הדרך חזרה לארץ. לא שאני רוצה להפחיד אותך, אבל צריך לחשוב על זה. זנזיבר מקום קטן (כלומר אי קטן) ומאד נחמד. מה שכן אם למשל תטוסי לקובה קשה לי להאמין שעל המטוס יהיו איתך עוד ישראלים, ולזנזיבר למשל סיכוי גבוה שכן. איביזה אירופה, לכן די קל להסתדר, השאלה אם את רוצה לשבת על החוף לבד, האם את חברותית, כנ"ל לגבי מיאמי, ושם יש גם את עניין הויזה. נפאל נשמע נחמד, ברזיל וקובה לא מכיר.

טלטל 18

New member
מאתמול באו לי דווקא עוד רעיונות

פתאום חשבתי על ברצלונה, קוסטה ריקה ומקסיקו. אח"כ גם חשבתי על סיני, אבל זה באמת בעיה שאני לבד... באיזה מכל המקומות שציינתי אין בעיה להסתדר גם עם תקציב נמוך יחסית?

sela v

New member
אני חושב שסיני

זול, לא רחוק, ואין בעיה להסתדר לבד. מה שכן הויזה שמקבלים בגבול לסיני היא רק לשבועיים, ואז צריך לחזור, וכמובן אפשר מיד לעבור שוב בחזרה.

טלטל 18

New member
ואיך אני יכולה למצוא פרטים על נסיעה

לסיני? ז"א- מחירים, מקומות שאפשר לישון בהם וכאלה? גם שם יש תקופה זולה ותקופה יקרה יותר? אם אני אסע לבד, אני אוכל למצוא מקום ליחיד לישון בו שלא יהיה יקר? כי שמתי לב שבמקומת אחרים חדר ליחיד עולה יותר ממה שעולה לאדם אחד בחדר זוגי, ולא נראה לי מתאים להיות בחדר עם מישהו שאני לא מכירה.

lady_anne

New member
את יכולה לחפור בפורום סיני

באתר "למטייל", או לחילופין באתר הרצ"ב אם מעניינים אותך בתי מלון. התקופה היקרה בסיני היא תקופת החגים שלנו (ראש השנה עד סוף סוכות), כי אז מזג האוויר גם נעים יותר מאשר ביולי-אוגוסט. האפשרות הכי זולה היא חושה (סביבות 30-40 לירות מצריות ללילה), וחדר חדר ליחיד עולה בד"כ כמו חדר זוגי, ללא קשר אם ישנים בו אדם אחד או שניים. בהצלחה,

jeshu

New member
לאן שלא יהיה אז יהיה קצת יותר יקר הלבד.ניחא.העיקר זה...וואלה לא בטוח (יש לי כמה רעיונות).אבל לא לפחד סתם.אז תחלקי את החדר אם משהו או מישהי שאת לא מכירה מה כבר אפשר לגנוב ממך?(תשמרי על הכסף צמוד)אני בהתחלה הייתי לוקח חדר לבד ואח"כ אם רק היה אז מיטה ב-dorm.זו דרך מצוניית להכיר אנשים חדשים ולמצוא עם מי לטייל.חוץ מזה אין (לטעמי)כמו הפתיחות של לטייל לבד. בהצלחה

asivilya

New member
thailand - islands

i highly recommend you to go for a nice vecetion in the islands of thailand... it realy nice and it's no problam to enjoy there for a few weeks even 1 month and it's thailand so no problam to get along alone... and many israelis around and no problam to get company even if you fligh alone... + a lot of parties and fun stuff to do for your age (i've been there 5 months ago and it was great) anyway you'll go... enjoy!!!!1

למעלה