אלו יכולות, ושתיהן דרושות לדעתי.
גם לפני 20 שנה, בתור חוקר, או איש פרקטיקה, היה צורך לעבור על חומרים באופן מהיר. או בגלל שמרבית הטקסט לא היה רלוונטי, או בגלל שהיית צריך לדעת מתוך כלל העידכונים להחליט במה להשקיע זמן ובמה לא להשקיע. גם אז, היו מאמרים רבים שיצאו בתחום ההתמחות שלי, ומכיוון שלא היה זמן לקרוא באופן יסודי את כולם, הייתי צריך לעבור עליהם מהר. להחליט מה לקרוא בצורה יותר יסודית, ומה לא. אבל היכולת הזאת לא בהכרח מתנגשת עם היכולת לקרוא בצורה יסודית מבלי לפספס דברים. (אם כי יש נטיה לאחד הכיוונים במידה וחסרה היכולת השניה). השאיפה בעיני, היא שתהיה היכולת לאתר מידע דרוש ולקבל אותו מתוך מידע גדול יותר, מבלי לבזבז זמן בקבלת מידע "מיותר", ומצד שני, גם מדי פעם, הסבלנות לקחת את הזמן ולהתעמק במשהו כדי להבין אותו באמת, ולא רק ברמת השורה האחרונה שלו. הערת אגב: התרבות היהודית, ד"א מאוד עוזרת לנו בזה. דיונים בצוותא על משמעויות ופרשנויות של פסוקים, בכל הרמות היא מסורת, ויש בה התעמקות וקריאה יסודית. אני סבור, שתוכנית טלוויזיה עם אייטמים קצרים, לא עוזרת לאף אחת מהיכולות. ד"א, לפני מספר שנים נתתי הרצאה תחת הכותרת "הלם העתיד כבר כאן", ששילבה בין הנושא הזה, ובין נושא קשור אך שונה: התמודדות עם אינטראפטים, ובאופן יותר ספציפי, עם הצורך לעשות כמה דברים במקביל, כאשר כל פעם נכנס באמצע משהו אחר שגורם להפסקה זמנית של הפעולה, ושינוי סדר הפעולות.