חורף

drass

Member
חורף

שלום רב

אשמח לקבל המלצות לקראת רכיבה בחורף.

זאת הפעם הראשונה שלי בחורף,

פרארי1

New member
תתלבש טוב

זה אומר מעיל טוב ואטום למים, כפפות חמות ואטומות, חם צוואר אם אתה רגיש לקור (אישית לא רוכב עם כזה), חליפת סערה וערדליים לימים גשומים וכמובן קסדה שלא מחדירה מים.
אין כמו כמה טיפות שזולגות לך על העורף או כפות ידיים / רגליים קפואות, כדי להוציא אותך מהריכוז הדרוש לרכיבה, מה שמגדיל מאד את הסיכון כי גם ככה הראות פחות טובה והנהגים לא רואים אותך עוד יותר מאשר בקיץ.

קח בחשבון אדים בתוך הקסדה ועל המשקפיים, אני עוד לא מצאתי דרך יעילה במיוחד להתמודד עם זה מלבד השארת סדק פתוח במשקף כדי שיחדיר אוויר טרי להמסת האדים.
יש קסדות עם משקפים נגד אדים, יש תרסיסים למיניהם, בכל מקרה מדובר בנקודה בעייתית.

על כביש רטוב הימנע לגמרי ממעבר על סימוני כביש לבנים, הם חלקים כמו שמן, סע על הפסים השחורים במעברי חציה.
בימים גשומים הנהגים רואים ר דרך החלון הקדמי והשטח שמנוקה על ידי המגבים, המראות נזנחות כי יש עליהן אדים וחלונות הצד רטובים.
זה אומר שאתה צריך להיזהר שבעתיים מחותכי נתיבים, מפרססים וסתם נהגים שחושבים שהם לבד על הכביש ושמים פס על כולם.

חורף נעים

uphilll

New member
גם הסימונים הכתומים מחליקים.. :(

בנוסף, הייתי מציעה להקפיד יותר מתמיד על לחץ האוויר בצמיגים. מרגיש יותר יציב ובשליטה לרכב ככה.

drass

Member
מעיל חורף

היכן ניתן לקנות מעיל חורף טוב בירושלים?

drass

Member
אני טס בקרוב ל-NORTH VERGINIA

משהוא מכיר חנות טובה שם?

xfwind

New member
בדוק באתר של CYCLE GEAR

יש להם רשת מצויינת באמריקע.
קח בחשבון שהמצב הכלכלי הביא אותם לצמצם מלאים, כך שאם חשקה נפשך במוצר ומידה - כדאי להתקשר ולודא.
או לבוא לראות/למדוד ולדעת שיתכן ותצטרך להמתין כמה ימים.

אצלי על סמך שיחת טלפון אחת הזמינו מידת מגפיים מבוקשת והתקשרו להודיע כשהגיע...

בחנויות עצמן יש גם מבצעים טובים.

אם פי 3

New member
כמה מחשבות חורף משלי

- עם גשם אפשר להתמודד (יש אפילו תענוג מסוים בלרכב בגשם עז) אבל רוח היא סכנה אמיתית, וביום "רוחני" עדיף למצוא אלטרנטיבות לדו"ג (לא לבצע נסיעות אם הן לא הכרחיות, פחית, תחבורה ציבורית, רכב שכור ליום... בהתאם לאפשרויות ולצרכים).

- סימונים כתומים נעלמים בגשם. זה אומר שאף אחד לא יודע איפה הנתיב שלו ואיפה הוא אמור לנסוע - ולכן כדאי לרכב בזהירות יתר, ואפילו להתנהג קצת כמו פחית, גם אם יקח עוד דקה להגיע.

- חריץ בקסדה מעלים אדים - גם אם נכנס קצת קור וטפטוף.

(צריכה ללכת, אולי יבוא המשך)

אם פי 3

New member
עוד קצת...

- ביום חורפי, לקחת תמיד מקדם בטחון גבוה יותר: שמירת מרחק, הקטנת מהירות: שלא נצטרך להגיע למצב של בלימת חירום, ובאופן כללי - בלימה יותר הדרגתית.

- רצוי להיות עם מגפיים או נעליים אטומות למים, ובכל אופן, להחזיק זוג גרביים יבשים (ואם יש משרד קבוע, אפילו סט בגדים שלם) - למקרה של גשם/שלולית בלתי צפויים.

- להעדיף מסלולים ב"שטח בנוי" - עם פחות רוחות עוצמתיות.

- נסיון שלי: עם חליפת סערה, הסרבול יכול לגרום לאבד שיווי משקל בעת העליה על הקטנוע. עדיף לעלות עליו כשהרגלית פתוחה, גם אם כבר הזזתי אותו לצורך היציאה מהחניה.

- להחזיק בפק"ל מגבת קטנה (ברמת סמרטוט, שלא תתפוס הרבה מקום) - מבאס להתיישב על מושב רטוב (אם לא כוסה, או נרטב בכל זאת).

- ליד הולכי רגל ושלוליות - לנסוע עוד יותר לאט, שלא להשפריץ עליהם.

- לא לאבד את האופטימיות וההומור, גם אם תופסת אותך סערה אדירה בדיוק כששכחת את חליפת הסערה בבית (או התעצלת ללבוש אותה), ואתה רטוב עד לשד עצמותיך.

Rיקושט

New member

כשאני רוכב עם מכנסי סערה הבעיה העיקרית שלי היא שאני מחליק מהמושב, יש רעיונות?

dori78

New member
כל מה שכתבו לפני וגם:

כשזה בא - לצמצם ככל האפשר את הנזק.

אני רוכבת קצת יותר מחמש שנים, כמעט בכל מצב, כשהגישה שלי היא - זה כלי התחבורה שלי,
אם אני אתחיל להתפנק על כל טפטוף אני אמצא את עצמי בפחית די מהר.
מעבר לזה שאין לי תקציבים להחזיק רכב, ליד הבית שלי אפשר למצוא חניה רק בעמידה על העץ וגם זה - רק אם ממש מתאמצים.
תתלבש טוב, תשקיע במיגון ותיזהר מפסים לבנים ונהגים לא ערניים*.

ההחלקה הבודדת שלי (חמסה חמסה!) עד כה היתה לפני שנתיים, בסוכות.
גשם ראשון (אבל ממש ראשון) שתפס אותי עם מעיל קיץ בנסיעה עירונית די פשוטה.
לקח לי שתי שניות להבין מה זה הרעש המתגבר הזה שנשמע די מוכר (טיפות על הקסדה)
וגם לקלוט שכל החתולים הדרוסים מהקיץ שבים כדי להתנקם בנהגים.
אחרי עוד כמה שניות הבנתי שזהו - גם אם בנזק קל - הגיע זמני להכנס לסטטיסטיקה.
ראיתי שיש מאחורי רכב ומכיוון שנסעתי די לאט ניסיתי "לכוון" את ההחלקה לאי תנועה.
נפלתי על אי תנועה, היה לי סימן ססגוני (אני לא כותבת כחול/שחור כי הוא באמת החליף הרבה צבעים)
די גדול על הירך ומרפק כואב בחודש שאחרי, אבל

הרכב שמאחורי לא הצליח לבלום, אם הייתי מחליקה במרכז הנתיב זה היה נגמר אחרת לגמרי...

מה אני מנסה להגיד? אולי שכדאי לנסות לשלוט בנפילה, גם כשברור שהיא וודאית.
שיהיה חורף בטיחותי לכולם

*מה זה נהג לא עירני?
לפני שנה בערך ירדתי בקפלן לכיוון עזריאלי, לירידה לאיילון.
לפני היה רכב שקצת זיגזג בין נתיבים וכשהוא עצר ברמזור הצצתי לבדוק במה הוא עסוק.
אני חושבת שזה באמת לא לעניין מצדי, לצפות שהוא ייסע בקו ישר כשהוא מדבר בטלפון.
זה נורא קשה לדבר בטלפון (מחזיק אותו ככה עם האוזן לכתף) כשאתה מחליף חולצה.
כן, כל זה תוך כדי נהיגה.
העיקר שנהגי דו"ג נחשבים לפרועים...

גשם ראשון

קודם כל, לדעתי העסק פחות מסוכן ומציק ממה שנראה למי שלא התנסה.

הצמיגים מסתדרים יפה מאוד עם כביש רטוב. אנחנו לא שונים בהרבה ממכוניות, וגם הן לא מחליקות במיוחד בגלל הרטיבות. למעט שני מצבים:
- צבע על הכביש (כבר כתבו).
- גשם ראשון אחרי כמה שבועות יובש - על הכביש מצטבר אבק, שיחד עם המים הופך לבוץ חלקלק. צריך ליסוע מאוד בזהירות, או להמתין שהגשם ישטוף את הכבישים.

כדאי להחזיק בתא כפפות רזרביות, למקרה שהכפפות ניספגות במים בנסיעה הלוך.
כדאי שחליפת הסערה תהיה בתא תמיד. גם בימים היפים. כי אתה יודע מתי תגלה ששכחת לבדוק תחזית... (או שהם שוב לא דייקו).
שים לב ששלולית קטנה יכולה להיות שלולית קטנה או מכסה ביוב חסר...

gilkor

New member
האחרים

בנוסף למיגון, חלפ"ס, כפפות, מגבת קטנה (לנגב את המושב, את הקסדה, המשקף, ידיים רטובות), לדעתי הכי חשוב זה האחרים.

נהגי המוניות שמתאבדים על נוסעים, רכבים שמתפרצים לנתיב/צומת/כיכר, עצירות פתע, הולכי רגל, בע"ח ועוד ועוד...

אם זה חורף ראשון (או בכלל) - פשוט להוריד מהירות ב 10-20% מהשגרה, להשגיח במבט קדימה כל הזמן (מדי פעם לצדדים ולמראות), ולנסות כל המן לחפש את "המוקש" הבא

Rיקושט

New member
- מה אתם אומרים על אוזני פיל?

לי זה נראה מאוד לא בטיחותי (ידיים כבולות להגה...) אבל מעולם לא ניסיתי לרכוב עם כאלו.

אם פי 3

New member
למיטב ידיעתי, זה לא כובל את הידיים לכידון

אבל הבעיה היא שאם אתה מחליק, הידיים שלך חשופות. תיאורטית, אפשר לרכב עם כפפות (אפילו קיץ) + אוזני פיל, אבל אז, מה הטעם? כבר עדיף כפפות חורף טובות.

אולי זה נוח במיוחד לשליחים ואנשים שיש להם הרבה נסיעות קצרות, ו/או שדורשות שימוש עדין בידיים (כזה שצריך להוריד בשבילו את הכפפות), אבל שוב - זה מגן מהקור אבל לא מוסיף בטיחות.

פרארי1

New member
מגן מהקור ברמה הרבה יותר גבוהה מכפפות חורף

אולי כפפות מאד יקרות יעשו עבודה דומה, אבל בכפפנוע אפשר לרכוב עם כפפות קיץ ועדיין יהיה מאד חם בידיים.

פרארי1

New member
הידיים לחלוטין לא כבולות

זו טעות נפוצה לחשוב שהן כן, אבל הוצאת והכנסת הידיים קלה ומהירה.

רכבתי רק פעם אחת עם כפפנוע, זה היה בטיול פרלמנט למיטב זכרוני, כשהחלפתי עם מישה קטנועים ועל הגרנד דינק שהיה לו אז היה כפפנוע.
אני הייתי עם כפפות חורף מסיביות והוא עם כפפות קיץ והחלפנו גם כפפות כדי שהידיים שלו לא יקפאו על הקטנוע נטול הכפפנוע שלי והידיים שלי לא יזיעו ויתבשלו בתוך הכפפנוע.

בסך הכל פתרון נחמד, לא שיא האסתטיקה ומן הסתם גם די גניב, אלא אם יש לך סבלנות לפרק ולהרכיב כל פעם מחדש, מה שלא נשמע פרקטי ביום גשום.
בעיה שזכורה לי מאותו טיול - הערתי למישה שכל הזמן אור הברקס שלו דולק.
הוא אמר שאינו לוחץ על הידיות והסקנו שהרוח החיצונית על הכפפנוע גורמת ללחץ קל על ידיות הברקס שמספיק להפעיל את המיקרוסוויץ' של אור הבלם.
לא יודע אם זה נכון בכל קטנוע.

מצוין

יש לי כבר שנה שלישית או רביעית. ניסיתי ולא "הצלחתי" להגיע למצב שהיד לכודה. יש כמה יתרונות:
- כשלא מאוד קר, אפשר לרכב עם כפפות דקות, ואפילו כפפות קיץ נוחות.
- כל כפפות החורף שהיו לי ספגו מים בשלב מסוים. אוזני הפיל מגינות על הכפפות מגשם.
-בימים המאוד קרים, אפילו מעט הרוח שחודרת דרך כפפות חורף סבירות מספיקה כדי להציק. אוזני הפיל חוסמות לחלוטין את הרוח.

אבל נכון שצריך לשים לב האם האוזניים לוחצות על ידיות הבלם. זה תלוי במבנה הקטנוע (תיעול הרוח) והאוזניים.

אני לא מרכיב ומפרק לפי מזג האויר, אלא פעם אחת בתחילת החורף, ומפרק בסוף.

למעלה