חורף וחליפות

• פותח הנושא 068
  • פורסם בתאריך

068

New member
חורף וחליפות

עוד כמה זמן אתם אומרים יהיה קר ברמה שצריך לשים חליפה במים? התחלת-אמצע אוקטובר ככה או יותר מאוחר?

lliioorr6

New member
אחי זה נורא אינדיוידואלי

אני רזה ולכן סובל יותר מקור, יש אנשים שאין להם בעייה עם קור ומתחילים יותר מאוחר, יש אמיצים שבכלל גולשים בלי חליפה.

maorubin

New member
אני אישית ...

גלשתי באמצע החורף.. (בזמן שהמים הכי קרים) והחזקתי בין שעתיים וחצי ל3 שעות רק עם לייקרה... שוב... זה תלוי בבנאדם ובכוח סבל שלו... במשקל שלו .. רמת השמון שלו (כי כמו שידוע לך או לא.. שומן מבודד) ושאר דברים קטנים שמשפיעים...

amitssss

New member
תקרא לי שאתה הולך לגלוש

בלי חליפה באמצע החורף אני רוצה לראות את זה איך אתה מחזיק 3 שעות בינואר או פברואר

maorubin

New member
ואללה בכיף...

הקטע... שאחרי 10 דקות במים כל אחד (או לפחות אני) מאבד תחושה בכל הגוף מהקור.. ברגע הזה הגוף שלי הוא כמו ברזל.. אני יכול לגלוש עש שהקור של המים מתחיל לעייף.. וגם זה קורה..... עד אז אני יכול לגלוש בכיף...

אFרת

New member
כמה שאלות...

בתור התחלה, מתי שווה לקנות חליפה (מבחינת מחיר)? כי אני זבל אם אני אצליח להוציא מההורים שלי 1,500 שקל על משו שהם כלל לא רוצים שאני אעשה. ובקשר ללגלוש בלי חליפה... נשמע כיף =) מטורף כזה. אבל בקשר לזה יש לי שתי שאלות: בתור התחלה העובדה שאני דיי רזה. זה מפריע כ"כ? ואני גם דיי רגישה לקור (אבל הסיבולת שלי גבוהה, אני ילדה מזוכיסטית;). ודבר שני - הגוף לא מקבל שוק של קור? כמו שאתם נכנסים לאמבטיה ופותחים את הזרם של המים על הכי קר - קצב הלב הופך מהיר ויש ונטילציה מוגברת או איך שלא קוראים לחרא הזה של לנשום יותר מידי. בקיצור, הפואנטה שלי היא שלהיכנס בחורף בלי חליפה לא יכול לגרום לבנאדם להתעלף מהשוק שהגוף חוטף בקור? ומה בכלל טמפרטורת המים בממוצע בין דצמבר לפברואר? בלעעט זה היה ארוך.

lliioorr6

New member
אני חושב שבן אדם שסובל מקור

אסור לו להתקמצן על חליפה , ואם חליפה אז בדיוק למידה שלך, לא לקחת מהדוד או מחבר אחת גדולה יותר כי אז היא מאבד את האפקט שלה וכל הזמן חודרים מים קרים פנימה.אני מכיר אנשים(בדר"כ מבוגרים או שמנים) שיכולים לגלוש שעות בקור ובגשם בזלזול בלי בעייה ועוד ב 6 בבוקר, אני מאמין שאני יכנס להיפותרמיה אם אני אנסה את זה , ולא אפרת!!!! את לא יכולה לגלוש בחורף בלי חליפה, בדר"כ בנות יותר רגישות לקור מבנים ויותר רזות, ככל שאת יותר רזה ככה יהיה לך יותר קר. אם אין לך כסף לחליפה אלל תגלשי בחורף. אתם יודעים מה נראה לי זה שירשור מטופש, אין חכם כבעל ניסיון!!!! כל אחד יש לו את המגבלות שלו, עוד כמה חודשים יגיע החורף ואני ממליץ לכל מי שאין חליפה לנסות פעם אחת ולראות עד כמה זה משפיע עליו.

cyb3rmaniak

New member
לדעתי יותר מאוחר...

זה גם ממש תלוי. בישראל אתה ממש לא יודע מתי החורף יחליט להגיע... וחליפה מלאה? אני גלשתי כל החורף עם חליפה קצרה והיה פנאן. כמו שאמרו כאן- זה אינדיבידואלי. בפעם הראשונה שאתה נכנס למים ומרגיש שאתה מת אחרי רבע שעה- צא ותלבש חליפה :)

tn1971

New member
דעתי האישית

ברגע שאתה מחיל להרגיש שקר לך תעבור לחליפה, משתי סיבות: 1. חבל סתם להתקרר ולהרוס כמה ימים של גלישה, שכידוע נדירים בארצינו.... 2. שקר לגוף הוא מבזבז אנרגיה על חימום עצמי - משמע יהיה לך פחות אנרגיה לחתירה גלישה וכו'. אלא אם אתה צריך לשרוף שומנים

Ben Dor

New member
מהפעמים שיצא לי לגלוש בחורף

גלשתי עם לייקרה... בהתחלה היה לי קר אבל לאט לאט התרגלתי למים...

למעלה