חורים בעלילה

חורים בעלילה

אני לא ממש עוקבת, ואני מקווה שהנושא טרם עלה (אופטימיות בלתי ברורה בעליל...), אם כן - אני מתצנלת מראש, אבל עכשיו אחרי שקראתי את התרגום העברי (שהוא בסדר מינוס) של הפרק השישי החלטתי לקרוא שוב את פרקים ארבע וחמש, וגיליתי כמה חורים מביכים בעלילה. מכיוון שלי יש חורים בזיכרון, אני זוכרת כרגע רק אחד: מישו אומר למישו (בטח להארי) שמשרד הקסמים יודע על כל קסם שנעשה בכל מקום, רק שאינו יכול לדעת מי עשה אותו, לכן אם, נניח רון, יעשה קסמים במחילה במהלך הקיץ אף אחד לא יעשה מזה סיפור, כי אף אחד לא יחשוד, במשרד הקסמים ישערו שאחד המבוגרים בבית עשה קסם - ולהם מותר. אז - איך משרד הקסמים לא עלה על כל הקסמים שנעשו (בפרק חמש) בבית משפחת בלק? וגם - בסוף פרק 4 מישו מסביר להארי שמכיוון שהשרביט שלו ושל וולדי עשויות מאותה נוצה הם לא יכולים להרע זה לזה - אז איך בדיוק הם אמורים להרוג אחד את השני (בתקווה אישית שזה יהיה רצח והתאבדות הדדית)??? ואם כבר אני כאן, אז על הדרך: מילא כשוולדי היה MOSTLY-NOT-ALIVE, אבל עכשיו כשהוא חזר חדש-ומשופר הוא לא אמור להרגיש כשחלק מנשמתו מתה? וגם - הוא הרי קוסם רב עוצמה, הוא לא יכול לשלוט על ההכרה שלו כך שהארי לא יוכל להיות מודע להכרה שלו, אבל שהוא יוכל להיות מודע להכרה של הארי? זה נראה לי קטן עליו, כלומר - סנייפי יכול... לגבי מותו של דמבי: אני תוהה האם זה יהיה כמו אוביי-ואן-קנובי שמת בשביל לתת את כוחו ללוק, או שמא הוא כמו גאנדלף-האפור ששוב ישוב... (אבל על זה בטוח כבר דיברתם) >ספל חמאה רצתה להעלות נושא אחד, אבל זורקת כל מה שזכור לה כרגע<

Pr0NgS

New member
אוקיי...

1. במקומות כאלו, הם סומכים על ההורים שידאגו לכפות את החוק הזה. מולי בהחלט מסוגלת לעשות את זה... במקומות כמו דרך פריווט, יותר קל להם. 2. אף אחד לא אומר שהם לא יכולים להרע זה לזה. אומרים ששני השרביטים לא יכולים להלחם זה בזה באותו זמן, כמו שקרה שם. אך אם כופים עליהם מאבק, נוצרת התופעה פריורי אינקנטאטאם. 3. דמבלדור אומר שהוא כבר נעשי מספיק לא אנושי כדי לא להבחין בדברים כאלו של הנשמה המושחתת שלו. 4. לא הבנתי בדיוק.

The Walrus

New member
לא הבנת את 1

אם ניתן לגלות קסם שנמצא בכל מקום, איך לא עלו על המיקום של כיכר גרימולד?? אני מניח שזה קשור לכישוף הפידליוס...

לגבי 4 - אסביר

אובי-ואן-קנובי מת על מנת להוסיף כוח ללוק - בסרט מלחמת הכוכבים גנאדלף האפור נעלם במנהרות מוריה על מנת לחזור כגאנדלף הלבן - בסרט שר"ה עכשיו נשאלת השאלה מי מתאים יותר מבחינה הגיונית להיות אביו הרוחני של דמבי? >ספל חמאה דווקא בעד שמותו יהיה לשווא (אבל זה כבר ממש לא הגיוני)<

The Walrus

New member
אני מהמר על

דמבי מת כי סנייפ בגד בו. הוא לא תיכנן את זה והוא בהחלט מת.

קשה לי להאמין

שדמבי לא ידע שסניי בגד בו, סניי אולי טוב בהלטת הכרה, אבל מול דמבי הוא החסה מתחת לפילה. וגם - יש את העניין הזה עם הסיפור של היד המתה: דבר ראשון: עוף החול לא היה יכול לטרום איזה דמעה לשיפור המצב? דבר שני: אני חושבת שדמבי רצה במכוון להראות שהוא 'נחלש'. דבר שלישי: הוא הבטיח להארי שהוא יספר לו את סיפור המעשה, ולא נראה לי (כנראה שוב מתוך אופטימיות לא ברורה) שהסיפור הזה לא יסופר. דבר אחרון: כל העניין הזה עם האורות הלבנים הלא ברורים שהיו לאחר מותו והעלמותו-הופעתו-העלמותו של עוף החול מעלים תהיות. >ספל חמאה סקפטית<

ToryMaster

New member
אחד אחד

אני חושבת שהעניין עם הקסמים בגרימולד 12 קשור לקסם הפידליוס [שומר הסוד] שמוטל עליו, אולי זה מסווה גם את זה. עד כמה שהבנתי השרביטים לא יכולה לפגוע זה בזה כשהם צריכים לפעול אחד נגד השני, כלומר כשמוטלות מהם קללות במקביל, לא חושבת שמדובר בכל מצב בו הבעלים משתמשים בהם אחד נגד השני. דמבלדור אמר באחד השיעורים של הארי שדמבלדור כנראה לא מרגיש את ההורקרוקסים שלו כי הוא היה מנותק מהם כל כך הרבה זמן. אישית אני חושבת שגם אם זה היה ניתוק חדש הוא לא אמור להרגיש, הם כבר לא חלק ממנו. לא הבנתי למה התכוונת עם ההכרה, כמו מה שהוא עשה בחמישי? אני חשובת שדמבלדור מת כדי לפנות להארי את הדרך לחסל את וולדמורט בעצמו.

עניין ההכרה - בדיוק כמו בפרק החמישי

הארי אפילו לא צריך לדעת שוולדי יושב לו על ההכרה, הוא הרי לא כזה גאון... דמבי מת בכדי לפנות דרך להארי??? לא ידעתי שהוא מפריע לו בעניין, למעשה - הוא מפריע לוולדי להרוג את הארי, אז מקסימום הוא מת בכדי לפנות דרך לוולדי, אולי בשביל לזרז תהליכים, אבל אני די בטוחה שהספר יהיה די ארוך בכל מקרה... >ספל חמאה יכולה רק לתאר איזה מטעמים וולדי היה עושה מחולשתיו של הארי (בתקווה למצוא משו כזה בפרק הבא)<

the ror

New member
תחשבי מה היה קורה אם הוא לא היה מת,

האחריות של מציאת ההורקרוקסים היתה על דמבלדור וגם על הארי בכך שרולינג הרגה את דמבלדור היא דאגה לכך שהאחריות כולה תהיה על הארי ואני חושב שככה זה יהיה יותר מעניין... אם לא שמת לב בשיעורים עם סנייפ, הלטת הכרה לא עובדת בצורה שפשוט מישהו יושב לך על ההכרה...סנייפ השתמש בלחש ובקשר עין ווולדמורט משתמש בקשר מהקללה שנכשלה הבעיה בשביל וולדמורט שהקשר מהקללה עובד לשני הכיוונים... ולכן עמדה בפניו ההחלטה אם לקיים את הקשר או לבטל אותו...אני לא חושב שהיתה אופציה נוספת...

ToryMaster

New member
חשבי על זה

דמבלדור עומד בדרך של הארי לעשות את זה בעצמו, וכל הפואנטה היא שהארי יתבגר קצת ויעשה את העבודה השחורה בעצמו במקום שיאכילו אותו במידע כל הזמן.

הגיוני

אבל - דמבי לא ממש האכיל אותו מידע כל הזמן, למעשה, רוב הזמן המידע שהוא האכיל אותו היה בדיעבד (אני מניחה שזה מטעמי שמירת מתח סיפורי), יש הרבה דברים שדמבי יודע, ואף רמז על כך, על וולדי ועל תוכניותיו שהוא לא שיתף את הארי. וזה מעלה לי את השאלה - נכון, רק הארי יכול להרוג את וולדי, אבל הכוח שלו טמון באהבה ובחבריו, אז איך הוא בדיוק אמור להרוג אותו? לחבק אותו חזק חזק? להזדיין עם ג'יני לנגד עיניו? מה? >ספל חמאה נסחפת<

the ror

New member
בקשר להכרה...

זה לא קשור עד כמה וולדמורט קוסם טוב...יש קשר בין הארי ווולדמורט בעקבות הקללה שנכשלה כשהארי היה בן שנה...סנייפ יודע להפעיל הלטת הכרה על הארי והארי לא מסוגל להפעיל עליו פשוט כי הוא לא טוב בהלטת הכרה ולא כי סנייפ קוסם מוכשר יותר מוולדמורט(באחד השיעורים עם סניים הוא הצליח לעשות לחש מגן ועובדה שהוא הצליח לראות את מחשבותיו של סנייפ...). עכשיו בגלל שקיים הקשר הזה בין הארי לוולדמורט, וולדמורט יכול או להשתמש בקשר כמו שכבר עשה וגילה שזה מאפשר גם להארי לראות את מחשבותיו או לחסום את הקשר לגמרי...כנראה פשוט אין מצב לקיים את הקשר בצורה חד סיטרית(לכיוון אחד)...

the ror

New member
לא כתבתי בכלל בהודעה הזו שהוא יחזור

ואני לא אכנס בכלל לדיון "מאיפה לך?"כי כבר עשו אותו וכל אחד בדעותיו... מה הרעיון לנסות לשכנע אנשים ככה?

רונילי92

New member
טוב- אז קודם כל

הם יכולים לדעת אם קטין עשה קסם. בבית בלק לא הקטינים עשו קסמים- אז הם לא עוקבים אחרי כל הקסמים שנעשים אם בגירים עושים אותם. אם אחד מטיל לחש שפוגע בשרביט אז נוצר פריורי אינקנטאטם, ולא אם הורגים אחד את השני (עם שרביטים אחים). אז ככה יוצא שהארי יכול להרוד את וולדי וגם בספר השישי כתוב שוולדי שקוע כ"ך ברשע עד שהוא לא שם לב שהנשמה שלו פגומה ומוחלשת. הוא יגלה את זה רק כשימות. הוא יודע רק שהיומן הושמד, אם כי אני לא מבינה למה סנייפ עזר לדמבי עם הטבעת של וואנדרולו- אז אולי זו עוד סיבה לזה שסנייפ לא רע?!?! וולדי לא הפעיל הלטת הכרה נגד הארי בפעמים הראשונות כי הוא לא היה מודע לקשר הזה ביניהם, אבל אחרי התקיפה של אדון וויזלי הארי נכנס כ"ך עמוק לתודעתו עד שהרגיש בנוכחותו- אז הוא העלה רעיון חכם וניסה לגרום להארי ללכת למחלקת המיסטורין, לעומת זאת הארי היה מאוד מעצבן בספר החמישי ולא התאמץ לחסום את המחשבות ולכן סיריוס מת. אם יש לך עוד שאלות- בשמחה. -רונילי= שליטה!!-

למעלה