חורים בבגדים

טל311

New member
חורים בבגדים

בתקופה האחרונה שמתי לב לתופעה מטרידה מאוד בארון בגדים שלי. מופיעים חורים קטנים על חולצות רבות. בהתחלה חשבתי שאולי זה בלאי טבעי של בגדים ישנים, אך כאשר ראיתי שהחורים צצים גם על חולצות חדשות מאיכות טובה, רוקנתי את הארון וריססתי נגד מזיקי בגדים. אמרו לי שאלו לא חורים של עש. החורים המשיכו להופיע גם לאחר הריסוס... האם אתם מכירים מזיקים נוספים שיכולים לעשות חורים בבגדים? ומה ניתן לעשות נגד זה?

מכירה את הבעיה ומצטרפת לשאלה...

מלא חולצות שלי ושלא אמא שלי מקבלות בזמן האחרון 3-4 חורים באיזור הטבור... ואנחנו מכבסות במכונות נפרדות עם חומרי ניקוי שונים... וגם אצלנו מדובר על חולצות באיכויות שונות...

טל311

New member
ריססתי שוב היום את הארון וגיליתי עוד חולצות

עם חורים מה עושים???? למישהו יש רעיון. חשוב לציין שכשריססתי היום, הוצאתי את כל הבגדים וניערתי אותם. לא ראיתי שום זוחלים או מעופפים למינהם..

maybesure

New member
אטבי הכביסה

נזכרתי פתאום כשקאתי שוב וראיתי שכתבת 3-4 חורים. זה יכול להיות מהאטב התולה את הבגד, או מאטבים שכנים שהבגד מתעופף ברוח ונתקע בהם. לפעמים בגימור האטב בחלקו העליון נשאר זיז פלטיק חד. או כשהבגד נתקע בזיזי קפיץ המתכת של האטב. קרה לי בעבר. החלפתי סוג אטבים. לזרוק כמובן גם אטבים שמתחילים להתפרק ואינם סימטריים עוד.

יובל 1234

New member
עש

אפשר לנסות כביסה ויבוש בשמש של לפחות 6 שעות עם זה לא יעזור ריקון הארון ריסוס ע"י מדביר ( הכמות גדולה יותר הריכוז גבוה יותר והשארתיות גדולה יותר מחומרים לקהל הרחב) מומלץ לעשן את החדר על מנת לפגוע בחרקים שבין הבגדים

אין הסבר הגיוני, פשוט אין.

נתקלתי כבר עשרות פעמים במקרה שכזה. הסברות האפשריות- אבקת כביסה כלשהיא שתוקפת. זיז כלשהוא במיבש. בכל אופן אם לא ראית חרק מעופף בארון או זחלים או קורים או נשלים אין לך בעיית חרקים.

goanin

New member
זה כמעט בטוח משהו במכונה או במייבש שפוצע

את הבגדים. תעשי ניסוי ואל תכבסי בגדים מסויימים, נסי לבחון מתי החורים מופיעים (סתם פתאום בארון, או אחרי כביסות...)

טל311

New member
תודה לכולם על העצות

החורים מופיעים בעיקר על חולצות הטריקו. עש באמת מעדיף צמר? אנו לא מייבשים במייבש כביסה אז את האפשרות הזו אני מוחקת. ייתכן ואולי משהו במכונת כביסה, אך איך זה ייתכן ש-5 נפשות מכבסות באותה מכונה ומופיעים חורים רק בבגדים שלי? אני חושבת שזו בעיה בארון שלי... כל כך חבל. אם זה עש אני אמורה לראות אותו? איך הוא נראה?

אצלי החורים מופיעים בעיקר אחרי כביסה

אבל מדובר על כביסות במכונות שונות עם אבקות ומרככים שונים... גם הבגדים מאוכסנים בבתים שונים (אני גרה במרכז והוריי בצפון) כך שזה ממש מוזר. אבדוק את הרעיון של האטבים, אבל אם יש עוד רעיונות אשמח לשמוע.

טל311

New member
שאלה לבעלי ניסיון עם עש

אחרי יום מתיש בו עשיתי 10 מכונות כביסה עם כל הבגדים שהיו בארון הנגוע חשבתי לעצמי... במידה והיו לי על הבגדים עש, או ביצי עש, הכביסה מורידה אותם לחלוטין??

לא בהכרך.

אולי אם תכבסי בהרתחה. וכבר אמרתי בתשובתי הקודמת, אל תנסי למצוא הסבר הגיוני כי אין. כשיש בעיית עש את תראי סימני נשלים, קורים, פרפרים, זחלים (כולם יחד או אחד לחוד) בארון. לדעתי אין לך בעיית עש בארונות.

למעלה