חורבת בית לויה

עופר 249

New member
חורבת בית לויה

בכפוף לשינויי הבריאות של נאוה אנחנו מתחילים לחפש טיולים קצרים מיעוטי הליכות
אז נסענו לחורבת בת לויה הדרך ירוקה מאד כמו כל האזור
ו

עופר 249

New member
אנחנו חנינו למרגלות הגבעה

כי רצינו ללכת מעט ברגל אבל ניתן לעלות עד לחורבה ברכב חברה או ברכב גבוה מעט
התחלנו עם הקולומבריום

עופר 249

New member
מהקולומברים הלכנו דרך בית הבד? המרשים

בכלל כל האזור בחפירות ואני מקווה שיום אחד ייפתח לציבור המטיילים

עופר 249

New member
הכנסיה והפסיפסים המפוארים

פסיפסים מרשימים ביותר
אמי לא מבין למה לא מגדרים אותם שלא ידרכו עליהם ולמה לא שומרים עליהם
כבר היה לנו מקרה מצער בחורבת חנות

אלעד 1975

New member
תמונות יפות מאד
, וברשותך מספר שאלות

1. לא הייתי שם בערך 6 שנים. כידוע לך,איני מצויד בג'יפון
    אימתני כמוך
    . האם הדרך מאמציה עדיין עבירה לדעתך לרכב רגיל? האם שווה לבוא (מבחינת הרכב) ממערב (שביל שחור כמדומני) או ממזרח (שביל אדום - דרך הפטרולים כמדומני) לבית לויה?
  2. האם המקומות בהם ביקרת נגישים לציבור? כי שמעתי שחלק מהם נעולים.
  3. בעניין הפסיפס: אני מתגעגע לימים שהוא היה מכוסה בחול והמטיילים היו חושפים אותו בעזרת מטאטאים. זו היתה חוויה בלתי רגילה לילדים. להבנתי גם חורבת חנות מאז ההשחתה לא חזרה למה שהיתה ומה שנותר מהפסיפס גלוי. שים לב שגם כאן הפסיפס כבר הושחת: דיוקנאות בעלי החיים שבו "הועלמו" אם כי כנראה זה קרה לא במשמרת שלנו.

מצטרפת עם קצת תשובות (גם אנחנו ביקרנו אתמול)

1. מאזדה 3 נמוכה וטובה נסעה בלי בעיות מיוחדות, לא עלינו לתל עם האוטו אבל ראינו רכבים רכים למעלה. הטיפוס קליל.
2. המערה עם בית הבד סגורה בשער מסורג, למערת המקווה נכנסנו בלי בעיות וגם למערה שצילם עופר. יש מערה נוספת (לדעתי קולומבריום גדול, המערה המצולמת לא דמתה לתמונות שראיתי ברשת) שהכניסה אליה סגורה בתיל וקרשים ולא נכנסנו אליה.
צריך ללכת בזהירות בשבילים כבושים, לא דרכנו באזורים עתירי צמחיה מחשש בורות.
האתר נהדר וילדי חובבי הארכיאולוגיה חגגו ממש.
3. העציב אותי מאד לראות בפסיפס הענקי והמושקע הזה את השחתת כל הפנים והדמויות, אבל עדיין הוא מרשים ביותר.
4. התורמוסים מדהימים! צלע גבעה שלם מכוסה ומרשים.
5. שימו לב! מדובר בשטח אש, הכניסה רק בסופי שבוע.
&nbsp

אלעד 1975

New member
תמונה יפה מאד! ובענין המערה הסגורה (הקולומבריום)

רצוי שלא להכנס אליה כי קראתי דיווח על עקיצות אצל מי שנכנס לשם (אם כי טרם ברור האם מדובר בקרציות מעבירות מחלות).
בעבר הגעתי למקום משביל שחור (אם אני זוכר נכון) ממערב ולא מהשביל האדום. הוא היה עביר לכל רכב בנסיעה זהירה. שאלתי כדי להתעדכן במצב השביל הזה ואולי לקבל המלצה לנסוע בדרך טובה יותר.

נראה לי ששיא פריחת התורמוסים עוד לפנינו.

אם כך מזל שלא נכנסנו!

רוב כלי הרכב שהגענו הגיעו כמונו מהדרך האדומה, מהשביל שאתה מתאר ראיתי רק הגעה של מעט ג'יפים, אבל אני לא יודעת אם לשייך את זה לדרך קשה או למסלול פחות מוכר.
לגבי התורמוסים - זה השיא, צלע הגבעה מכוסה כולו במרבדים כחולים, אבל לדעתי יש מספיק ניצנים לפריחה יפה מאד גם בסופש הקרוב.

אלעד 1975

New member
ומהיכן נכנסתם לדרך האדומה?

האם מדרום אחרי אמציה ליד היישוב החדש כרם עמי?
וכפי שאני מבין, הדרך האדומה מתאימה כרגע לכל רכב?

מעתיקה לך הוראות הגעה שליקטתי מהרשת:

מצומת לכיש פונים לכביש 3415 ונוסעים לכיוון דרום מזרח. נוסעים בכביש 9.7 ק"מ, וכשרואים אסם מימין לכביש ופונים שמאלה, צפונה, אל דרך כבושה. במהרה הופכת הדרך לכביש משובש ואחרי 2.8 ק"מ מהפנייה, בחיבור עם דרך כבושה ליד בטונדה שמורה על שטח אש, פונים ימינה. ממשיכים עוד 800 מ' עד צומת T בחיבור עם דרך עפר מסומנת באדום. פונים שמאלה, צפונה, ונוסעים 900 מ' עד מפגש שבילים. למרגלות החורבה (בפניה הראשונה שמאלה) חונים או ממשיכים ברכב עד למעלה. (בחלק מההוראות תראה שמצויין שבפניה שמאלה לחורבה יש שלט "ציר צביקה", השלט נפל וכרגע הוא שוכב על הקרקע ליד הפניה - לא שימושי כעזר לניווט)
ככה נסענו לאט אבל בטוח.

אלעד 1975

New member
תודה. כך נסענו בפעם הקודמת. היה משובש

וחששתי שמאז המצב רק הורע. מסתבר שנשאר אותו דבר פחות או יותר.

תותח9

New member
זו הדרך בה נסענו גם אנחנו

זה הסתיים בפנצ'ר בגלגל, אבל לא הכרחי
הבנתי שהדרך השניה יותר משובשת
לא הצלחנו לעלות עד דרך הפטרולים מכביש 358 ממזרח לאמציה

האזהרה היחידה שיש לי נוגעת למכשול הפרות הראשון אחרי הירידה

מכביש 3415, יש לפניו שקעים גדולים (אני מניחה שהיו שם שלוליות והרכבים שעברו יצרו אותם) ושמענו אותם נוגעים בתחתית הרכב. כל שאר הדרך עברה מצויין בנסיעה איטית.

עופר 249

New member
רק מהסיבה הזו צריך רכב גבוה 4X4

מאד נוח להגיע איתו לתחילת המסלול בפחות חשש
והיום הם במחירים של משפחתיות רגילות

אלעד 1975

New member
ויש להן יתרון נוסף

אפשר להכניס בתוכן את כל אוהדי בית"ר ת"א
.
עופר, אם לא הייתי מכיר אותך הייתי חושד שאתה סוכן מכירות של ג'יפונים...

למעלה